Puscasu Vlad
380 aprobate
În răspuns la Sorin5780.stimate domn Sorin,

Asa este dupa cum am spus populatia actuala este 17 milioane locuitori in realitate si 19 milioane teoretic, pe hartie.

Insa realitatea din calculator nu se potriveste cu cea din targ.

23 milioane locuitori traiau in 1990, si ne raportam la anul zero: 1990. Datorii zero, populatie mare si tanara.

Acei 1 milion de noi cetateni romani de dupa 1990 sunt urmatorii:
* 1 milion aproximativ, plus minus:

– 400.000 israelieni cu dubla cetatenie, si-au recapatat pasaportul romanesc si cetatenia romana
-aproximativ 500.000 si ceva de cetateni ai Republicii Moldova deveniti cetateni romani
-aproximativ 10.000 de chinezi in curs de devenire cetateni romani, majoritatea traiesc in Bucuresti, deja unii detin cetatenia romana
– 4000 de cetateni de origine araba si Iraniana deveniti cetateni romani din 1990 si pana astazi in 2018, in special cei care deja aveau rude in Romania , sositi aici de pe timpul lui Ceausescu din tari precum Palestina, Iraq, in special Siria, apoi Egipt Sudan si alte tari musulmane.
-din interiorul Uniunii Europene cei mai multi cetateni deveniti cetateni romani sunt imigrantii proveniti din Olanda Belgia Franta si mai putin Germania. Acestia sunt cateva mii

In total plus minus avem de-a face cu aproximativ 1 milion de noi romani, cetateni.

Dintre acestia israelienii traiesc fie in Israel fie in America cu pasaport cetatenie dubla, tripla chiar.

Dintre cetatenii Republicii Moldova 30.000 se afla pe teritoriul Romaniei, si alte cateva sute de mii au pasaport romanesc dar traiesc in occident pentru o paine.

Dintre cetatenii chinezi, arabi, francezi olandezi care au obtinut cetatenia romana au ales in cea mai mare parte sa traiasca in ROMANIA!

Da, Romania are nevoie urgenta de medici, asistente medicale, infirmiere, si ma intrebati cine decide, evident ca asazisul minister al sanatatii si Guvernul in fond.

AJOFM si Fortele de munca, si Inspectoratul Teritorial de munca, au si ele un cuvant de spus la nivel national, insa in mediul privat de regula decide angajatorul iar la stat guvernul. Insa cei din mediul privat , in special cei din domeniul constructiilor de locuinte sunt disperati ca nu gasesc muncitori pe santier si nu mai e mult si vor apela la NEPAL. Muncitori harnici, care muncesc 12 ore pe zi pentru o portie de orez si salar romanesc, si pe deasupra sunt si fericiti si-ti zambesc si-ti multumesc!

E valabil si pentru cadrele medicale lipsa din Romania. Medicii romani se plang mereu de conditii, de salar, duca-se! duca-se! nu e nici o problema, din CHina Sudan si Nepal sunt alte cateva zeci de mii de medici care abia asteapta sa vina in Romania si stau la coada, la rand!