Text primit de la dl Mișu Croitor

.

 

IEZUIŢII LUPTĂ PENTRU CAUZA REFUGIAŢILOR !
Birourile de iezuiţi din Roma, Afganistan şi Siria declară că sunt implicaţi de ani de zile, ducând o luptă pentru cauza refugiaţilor : „nu au o altă alternativă decât să evadeze din ţara lor…”, declară ei!
„Criza refugiaţilor din Europa nu este o situaţie nouă ! Unele instituţii precum Serviciul Iezuit al refugiaţilor de mai mulţi ani activează pentru a rezolva situaţii dramatice ca acestea…” (informează Rome Reports)

Serviciul Iezuit al Refugiaţilor din Roma spune că este îngustime să spui că persoanele care le vedem ajungând în Europa sun imigranţi. „Ei sun refugiaţi” ! .. care scapă din situaţii de conflicte armate, de persecuţii şi violenţă: „…nu au o altă alternativă decât să scape din ţările lor…”
Ei mai semnalează faptul că fiecare ţară a Uniunii Europene ar trebui să fie dispusă să accepte refugiaţi după posibilităţi. Birourile Serviciul Iezuit din Siria şi Afganistan avertizează că ameninţarea ISIS este reală semnalând că ajutorarea refugiaţilor nu este doar o chestiune de Milostenie ci de Responsabilitate !

Comentariul meu:
Iezuiţii care apar în reportajul de ştiri ai Vaticanului, nu cred să aibă votul numărul patru al iezuiţilor (ascultare necondiţionată faţă de papă), dar … sunt interesanţi termenii din finalul reportajului, precum: Milostenie şi Responsabilitate …

…termeni pe care îi întâlnim şi în ultimile enciclice ale papei Francisc !

Lucrurile se leagă…

Prima enciclică vorbeşte de deschiderea Anului Milei …care se va deschide pe 08 decembrie 2015 și se încheie la 20 noiembrie 2016 (cu pelerinaje…iar Biserica Catolică este „depozitara milei” ) , a doua enciclică vorbeşte de responsabilitatea îngrijirii Casei Comune…

… iar cardinalul Turkson a explicat ce înseamnă Ecologia Integrală!

” ECOLOGIE INTEGRALĂ ” = HOTARELE DISPAR COMPLET !!!!!!

‘…Oprindu-se asupra expresiei „ecologie integrală”, folosită de Pontif în enciclica„Laudato si’”, prelatul i-a explicat semnificația, și anume conexiunea dintre toți și a fiecăruia în parte cu toți și cu toate, subliniind totodată valoarea deciziei de a ne asuma responsabilitatea îngrijirii planetei, „a casei comune„, a familiei umane, doar astfel hotarele dintre noi și ceilalți se mai destind, se mai pierd, chiar până la completa lor dispariție…” (Radio Vatican , 2 iulie 2015 „Cardinalul Turkson : ‘Ecologia integrală’ ne învaţă să ne simţim fraţi”)

++++++

IMPORTANT!
https://misucroitor.wordpress….