MOȘU
201 aprobate
oricare@careofi.com
85.255.232.247

.
Iote ce foame fac …rușii și ce grași-s mergicanii și evropații:

”businessinsider.com

https://www.businessinsider.com/war-in-ukraine-russia-richer-millionaires-billionaires-uhnw-wealth-ubs-2023-8?r=US&IR=T

Rusia devine din ce în ce mai bogată în mijlocul unui război furibund, în timp ce Occidentul pierde trilioane
George Glover
3-4 minute

Rusia a adăugat o avere totală de 600 de miliarde de dolari anul trecut, a indicat un raport al UBS.
Numărul milionarilor și al persoanelor cu valoare netă ultra-înaltă a crescut, de asemenea, în ciuda războiului din Ucraina care continuă.
Între timp, SUA și Europa au aruncat bogății în valoare de trilioane de dolari, a raportat banca elvețiană.

Rușii s-au îmbogățit anul trecut, chiar dacă războiul din Ucraina a continuat, în timp ce SUA și Europa au pierdut trilioane de dolari, a raportat UBS.

Rusia a adăugat o bogăție totală de 600 de miliarde de dolari, a constatat banca elvețiană în Raportul anual privind averea globală, publicat marți.

Numărul milionarilor ruși a crescut, de asemenea, cu aproximativ 56.000 până la 408.000 în 2022, în timp ce numărul persoanelor cu valoare netă ultra-înaltă – oameni care valorează peste 50 de milioane de dolari – a crescut cu aproape 4.500.

Dar SUA au pierdut mai multă bogăție decât orice altă țară anul trecut, scăzând de 5,9 trilioane de dolari, în timp ce America de Nord și Europa, împreună, au sărăcit cu 10,9 trilioane de dolari, a raportat UBS.

De asemenea, până la sfârșitul anului 2022 erau cu 1 milion mai puțini milionari americani, deși SUA încă reprezentau peste 50% dintre persoanele cu valoare netă ultra-înaltă din lume, a spus banca.

Câștigurile de bogăție ale Rusiei au venit în ciuda invaziei Ucrainei în februarie, ceea ce a determinat Occidentul să impună sancțiuni Kremlinului, ceea ce a dus la scăderea economiei sale și a declanșat o scădere a acțiunilor cotate la Moscova.

UBS recunoaște că „tendințele de bogăție în Rusia sunt dificil de determinat în acest moment”, dar a evidențiat-o ca una dintre puținele țări care s-au îmbogățit în 2022.

Creșterea prețului petrolului ar putea fi un factor din spatele creșterii bogăției, exporturile de mărfuri fiind un motor economic cheie pentru Rusia. Costul unui baril de țiței Urals de referință a crescut cu aproximativ 7 dolari anul trecut, au indicat datele Refinitiv.

Mexic, India și Brazilia au adăugat, de asemenea, cantități semnificative de bogăție în 2022, a sugerat raportul UBS, în timp ce SUA, Japonia, China, Canada și Australia au pierdut cel mai mult.”

BIEȚII RUȘI CE FOOOAMEEE …FAAAC :))

SUCCES