Fwd: „Cum au schimbat EVREII lumea”

Mesaje primite

Stelian Canjea

22:09 (acum 1 oră)

către
 
Ca si altele cu acelasi subiect, istoria lor este scrisa, interpretata, difuzata  si protejata de legi care pedepsesc aspru pe :denires”.
 
Am motive sa cred ca multe affirmatii din text sunt  false. Ele sunt menite sa perpetueze minciuni colosale…

Recent a aparut pe un site “Politico” un studiu al lui Fritz Berggren, salariat al departamentului de stat-ministerul de externe.SUA
 
Titlul articolului : Jewish ideas poison people. Iata cateva din afirmatiile lui Fritz, care, bazat pe citate din Biblie, afirma clar ca: 
 
1.ISUS NU A FOST EVREU. Citez DIN FRITZ:THe Holy Scriptures teach that the blood line only comes down through the male. No genealogy in the Bible
Is matrilineal. And we know that Christ was born of a Virgin, conceived directly and without intermediary by the Holy Spirit-by God.
Jesus Christ is, literally, the Son of God. He carried no sin, which is inputted by the father. A virgin women has yet to be corrupted.
it is the males alone that that passed down the bloodline. Tis , too, the Jews inverts as they claim MATRILINEAL DESCENT.
 
2. EVREII NU SUNT “POPORUL ALES: CItez din Fritz: ..Pharisees and Saducees, the leaders of the original Anti-Christ movement,  have infected the Church,
with the Utterly False Idea that Jews just by being Jews, are God’s chosen people. They are not. They are anti-God.
 
3. WE ARE NOT A JUDEO-CHRISTIAN SOCIETY. This is the second part of this “leaven/belief” perpetuat by Jews. In fact Judeo is Anti-Christ;  
Judeo-Christian means Anti-Christ -Christian. This is the intent of the Satan’s Children-to poison the well of salvation and deprecate the importance of the Christ.
 
Nu stiu cum a “scapat” studiul lui Berggren ca sa fie difuzat pe un site eminamente controlat de stanga si de evrei.
Toate afirmatiile lui legate de “relatiile” dintre crestini si evrei sunt bazate pe Biblia originala care a fost scrisa in limba greaca.
 
Alte affirmatii legate de exceptionalele realizari ale statului Israle, uita sa citeze furturile de inteligenta si produse din toate tarile mai ales din USA de unde au primit anual miliarde de dolari…..

Begin forwarded message:
Subject: Fw: „Cum au schimbat EVREII lumea”
Date: April 21, 2021 at 12:31:24 PM EDT
Retransmis de catre Doamna Nata Bulboaca.
>> Obișnuiesc deseori să spun că Israel הנס. (un miracol). Acest popor s-a născut din miracolul alegerii lui Avraam de către Dumnezeu și a continuat să stea sub semnul supranaturalului de-a lungul istoriei sale veterotestamentare.
>>
>> CÂT DE MARE ESTE ISRAELUL
>> Răspândit în lume pentru mai bine de 2000 de ani, poporul evreu a fost ținut împreună, în cele mai îndepărtate puncte ale planetei, de o carte… miraculoasă și ea!
>>
>> Nu există în istorie un alt exemplu de solidaritate și de liant perpetuu livresc.
>>
>> Istoricul Élie Barnavi, povestește, în lucrarea Israël et ses paradoxes. Idées reçues sur un pays qui attise les passions, că, la începutul anilor ‘90, fiind invitat să țină un curs la Universitatea din Montreal, i-a întrebat pe studenți câți israelieni cred ei că există și ce suprafață are Israelul.
>>
>> La prima întrebare, răspunsul s-a situat între 80 și 180 de milioane, în timp ce la cea de-a doua, răspunsurile au oscilat de la „mare cât Canada”, până la „mic precum Quebecul”, adică între 10 milioane de km2 și 1,4 milioane de km2.
>>
>> „Când le-am spus că suntem 4 milioane pe un teritoriu de 20.000 km2, adică un teritoriu pe care îl parcurgi în câteva ore de la un capăt la altul, au refuzat să mă creadă, unul dintre ei exclamând chiar: «Dar… vorbim non stop despre voi!!!»”, povestește Barnavi.
>>
>> Da! Aceasta este țara care astăzi și-a dublat populația, dar care rămâne „un vârf de creion pe harta lumii”.
>>
>> Israel este țara care, după 70 de ani de la Declarația de Independență rostită (în ceea ce s-a vrut, inițial, o ceremonie secretă, pentru a evita atacurile arabilor) de David Ben Gurion, a depășit orice așteptări.
>>
>>
>> Theodor Hertzl In 5 sau in 50 de ani visul meu se va implini!
>>
>> Theodor Hertzl, sprijinit pe o balustradă, la Basel, privind în zare, a știut că, în „5 sau în 50 de ani”, visul unui stat sionist, pentru care a militat, va fi înfăptuit, chiar dacă nimeni nu îi dădea vreo șansă atunci (1897), însă nici măcar el nu avea să-și imagineze miracolele pe care tânărul stat le-a realizat în 70 de ani de existență!
>>
>> Deși supraviețuirea sa este mereu amenințată și deține puține resurse naturale, Israelul este singura țară din lume care a readus la viață o „limbă dispărută” – ebraica – după 2000 de ani.
>>
>> De când a fost fondat, deține supremația la Premiile Nobel câștigate per capita. Deși populația Israelului reprezintă doar 0.2% din populația lumii, evreii au primit 22% dintre Premiile Nobel – cu un procent, aproape imposibil de explicat, de 11,25% peste probabilitatea statistică.
>>
>>
>> RECORD ÎN MEDICINĂ
>> Israelul este singurul stat care a intrat în secolul al XXI-lea cu o creștere netă a numărului de copaci, fapt cu atât mai remarcabil cu cât este situat într-o zonă preponderent deșertică. Practic, este țara cu cea mai mare pădure virgină nouă.
>>
>> Peste 90% din locuințe folosesc energie solară pentru a obține apă caldă, acesta fiind cel mai mare procent din lume.
>>
>> Companiile israeliene construiesc cel mai mare complex producător de energie solară la nivel mondial și dacă astăzi există în lume panouri solare, datorăm asta Israelului, care le-a inventat.
>>
>> Totodată, Israelul deține cea mai mare fabrică de desalinizare din lume și este pe locul întâi la furnizarea de apă potabilă obținută din apă de mare.
>>
>> Instituțiile israeliene de cercetare științifică sunt pe locul trei la nivel mondial și pe locul doi în privința cercetării spațiului.
>>
>> Este statul care conduce lumea patentelor medicale și care a revoluționat medicina modernă. Oramed schimbă paradigma tratării diabetului, prin administrarea insulinei printr-o pastilă. Exoscheletul ReWalk permite paraplegicilor să meargă. OrCam le permite celor cu probleme de vedere să vadă prin intermediul tehnologiei.
>>
>> Israelul are mai multe patente înregistrate în SUA decât Rusia, India și China la un loc, deși acestea au de 300 de ori mai multă populație. De asemenea, acesta are listate la Nasdaq mai multe firme decât toate țările Europei împreună.
>>
>> Inovațiile evreilor au îmbunătățit modul în care lucrăm, printăm, șofăm, citim, mâncăm, bem apă, discutăm, facem mișcare și chiar modul în care ne jucăm.
>>
>> Statul israelian este singura democrație liberală din Orientul Mijlociu, iar al treilea cel mai mare partid este, de multe ori, cel arab. Statul a oferit ajutoare umanitare pentru peste 140 de țări – chiar și unora care nu îi recunosc statutul, precum Siria și Liban. Daca unii sirieni sunt încă în viață într-o țară bombardată, acest fapt este datorat și curajului unor israelieni voluntari, care le duc ajutoare în secret.
>>
>> Este a treia cea mai educată țară din lume, conform datelor OECD, și pe locul doi în topul celor mai multe cărți noi publicate per capita. Spun mereu că sărbătoarea de Upsherenish a evreilor ar trebui preluată de orice societate. Băieților de trei ani li se taie părul, iar fetele de aceeași vârstă sunt învățate să aprindă singure lumânările. Însă, mai important decât acest lucru, este faptul că această ceremonie marchează începutul educației. Literele alfabetului sunt unse cu miere și copiii încep să se joace cu ele și să învețe să citească. În timp ce alți copii încep să citească la 5-6 ani, copiii evrei știu acest lucru cu câțiva ani înainte.
>>
>> RĂTĂCIȚI PRIN LUME, ÎNAPOI ACASĂ
>>
>>
>> Israelul este pe locul trei în topul antreprenoriatului în rândul femeilor la nivel mondial.
>>
>> În 1969, în Israel a fost aleasă Golda Meir în funcția de premier, fiind a doua femeie din lume, în istoria modernă, care a condus o țară.
>>
>> Este singura țară a cărei populație s-a întors pe tărâmurile sale natale după 2000 de ani de exil forțat, promisiune pe care a rostit-o fiecare evreu zilnic, în Psalmul 137.
>>
>> La nivel mondial, există oficial 26 de state musulmane și 18 creștine, dar un singur stat evreiesc. Un stat mic, dar care face o atât de mare diferență.
>>
>> Este pe locul 11 în lume, din 195 de țări, în ceea ce privește cei mai fericiți locuitori. Un fapt care pare inexplicabil pentru o țară care a dus, de la fondarea sa, în 1948, 15 războaie sau operațiuni militare.
>>
>> Coloana vertebrală a acestei țări este Tzahal, armata sa, care nu a pierdut nicio bătălie contra dușmanilor, pentru că o singură înfrângere a trupelor israeliene ar însemna sfârșitul.
>>
>>
>> Pentru a înțelege performanța militară a acestei țări, ajunge doar să ne uităm pe cifrele Războiului de 6 zile din 1967 ( de unde a rămas și bancul potrivit căruia „Israelul trebuie să termine orice război în șase zile că apoi vine sabatul!”), în care armata israeliană a învins trupele a trei țări: Egipt, Syria și Iordania, cărora li s-au alăturat militari din Irak, Arabia Saudită, Kuwait, Algeria, Maroc, Pakistan, Sudan, Tunisia și Libia.
>>
>> Israelul a avut 264.000 de soldați, dintre care 50.000 în trupele terestre, 300 de avioane de luptă și 800 de tancuri.
>>
>> De partea cealaltă, inamicul avea 547.000 de soldați, 959 de avioane de luptă și 2.504 tancuri.
>>
>> În timp ce Israelul a pierdut aproximativ 900 de soldați, 4.517 fiind răniți și 15 capturați, țările inamice au pierdut aproximativ 18.000 de soldați și în jur de 11.000 au fost capturați.
>>
>> Israelul a pierdut 400 de tancuri și 46 de avioane, în timp ce țările arabe au pierdut sute de tancuri și mai mult de 452 de avioane. Nimeni nu își explică nici până astăzi cum a fost posibilă o asemenea victorie.
>>
>> Israel este singura țară din lume care a eliberat peste o mie de prizonieri (1.027) pentru un singur soldat ținut ostatic de Hamas timp de cinci ani. Era doar sergent.
>>
>>
>>
>> ISRAEL FIRST
>> Această țară, care a înțeles că supremația nu mai înseamnă doar cucerirea teritoriilor, a început să cucerească piețele comerciale, spațiul cibernetic și chiar spațiul cosmic.
>>
>> Deși nu este lipsită de probleme interne și de paradoxuri, Israel este țara care a scos, la propriu, apă din piatră seacă nu doar în timpul lui Moise, ci și cu 70 de ani în urmă, când 600.000 de emigranți din toată lumea, mulți dintre ei nevorbind aceeași limbă, s-au întors pe un pământ arid, deșertic, stâncos și au făcut agricultură performantă, făcând Israelul singura țară din lume care își poate produce singură mâncarea necesară, fără a fi dependentă de importuri. Situația geopolitică și cercul de inamici care înconjoară Israelul i-au determinat pe liderii săi politici și militari să ia decizii care să asigure independența acestei țări.
>>
>> Alianța cu Statele Unite ale Americii nu datează de la fondarea statului, ci mult mai târziu, dar un sondaj efectuat printre congresmenii americani în anul 2015 arăta că majoritatea a ales „Israel first!”.
>>
>> Mossad – Serviciul de Informații Externe al Israelului – este considerat cel mai bun din lume, având în vedere raportul dintre numărul său de angajați și eficiență.
>>
>> Doar câteva sute de ofițeri lucrează oficial în Mossad, dar sute de mii de evrei, din toată lumea, colaborează și furnizează informații acestui serviciu în mod voluntar, considerând o datorie de conștiință să își ajute propria țară. Această rețea de informatori voluntari este unică în lume și niciun alt serviciu de informații nu se poate lăuda cu o asemenea performanță.
>>
>> Într-o zonă în care musulmanii prețuiesc moartea și nu ezită să moară în atacuri sinucigașe în numele religiei și al unei fericiri paradisiace, în care vor fi răsplătiți cu zeci de fecioare virgine, Israelul iubește viața, iar tot ceea ce a făcut de la paternitatea sa avraamică până astăzi a fost să ajute la salvarea umanității. Principiul iudaismului este că acela care salvează o viață salvează o lume întreagă și, de aceea, cele mai multe invenții și inovații israeliene sunt în medicină sau în știință, cu scopul de a prelungi, de a salva și de a înfrumuseța viața.
>>
>> Cineva, care mă știa filosemită, m-a întrebat odată ce au făcut atât de notabil evreii? Și i-am răspuns: pe lângă faptul că ne-au luat de la mulții noștri zei la care ne închinam, aducându-ne sub protectoratul Unuia singur, au dat vedere orbilor și picioare infirmilor. Și mai mult decât atât, au dat lumii genii universale și l-au dat pe Iisus Hristos, Care a fondat cea mai puternică religie a lumii. Celor care îi acuză de uciderea Lui, pentru care însăși Biserica Catolică i-a exonerat, prin declarația conciliară Nostra Aetate, în 1965 (atât de târziu!), le-aș răspunde cu rândurile lui Saramago, din Intermitenţele morţii: „unde nu există moarte, nu există înviere și unde nu există înviere, nu există biserică”. Ce-ar mai fi fost creștinismul astăzi fără moartea lui Hristos?Cioran însuși, care a avut așa o relație dificilă cu evreii, mărturisea, la 20 de ani, că îi iubea atât de mult, încât regreta că nu este unul dintre ei.
>>
>> La 14 mai 2018, se împlinesc 70 de ani de la fondarea statului Israel. Evreii au trecut peste două exiluri, au supraviețuit și s-au întors în pământul lor biblic, continuă să fie deștepții planetei și să dea Lumină întregii lumi.
>>
>> O demonstrează și rândurile care urmează, într-o selecție aleatorie.
>>
>>
>>
>> Israel Declaratia de Independenta
>>
>>
>>
>> Medinat Israel 14 Mai 1948
>>
>> La muzeul din Tel Aviv, David Ben Gurion, primul premier al Israelului, citește Declarația de Independență.
>>
>> Teodor Hertzl, al cărui tablou patronează sala, declarase în 1897, la Berna, unde s-a organizat primul Congres Sionist Internațional:
>> „În 5 sau în 50 de ani visul meu va deveni realitate!”
>>
>> În anul declarării independenței, pe teritoriul Israelului trăiau aproximativ 600 000 de evrei. Atăzi, populația numără 8 milioane.
>>
>> Din cauza poziției geostrategice, fiind înconjurat numai de țări arabe, Israelul a devenit singura țară din lume care își produce mâncarea necesară pentru toată populația. Astfel, ea nu poate fi afectată în cazul unei blocade comerciale.
>>
>> Lumea arabă a declanșat cinci marti războaie pentru desființarea Israelului. Le-a pierdut pe toate.
>>
>> Compania aeriană națională El Al cheltuie anual 75 de dolari/pasager pentru securitate, comparativ cu 8 dolari/pasager în SUA. Avioanele comerciale israeliene sunt singurele din lume echipate cu sistem antirachetă.
>>
>>
>> Mobileye CAMERA CARE SALVEAZĂ VIEȚI
>>
>> „Sensing the Future” este sloganul Mobileye, o companie israeliană evaluată la 10 miliarde de dolari, care utilizează algoritmi și imagini dintr-o cameră minusculă, plasată pe bordul mașinilor, pentru a avertiza șoferul asupra posibilelor pericole, cum ar fi pietonii sau ieșirea de pe bandă. Mai mult de 25 de producători mondiali utilizează tehnologia Mobileye, pentru a face vehiculele lor mai sigure, iar peste 15 milioane de autoturisme din întreaga lume sunt echipate cu această tehnologie. Cine știe câte vieți a salvat deja această invenție.
>>
>>
>> USB-O SOLUȚIE MODERNĂ DE STOCARE
>>
>> Israel a fost țara care a dezvoltat unitatea flash USB, folosită de aproape toată planeta. Este una dintre cele mai utile invenții moderne. Stick-ul USB permite stocarea fișierelor într-un mod compact și posibilitatea de a lucra și departe de propriul computer.
>>
>> WAZE-APLICAȚIA NUMĂRUL UNU PENTRU ȘOFERI
>>
>> Aplicația de călătorie și navigare bazată pe interacțiuni sociale și pe aportul comunității este activă în peste 50 de milioane de mașini din întreaga lume, datorită actualizărilor live a hărților. Este gratuită! Înființată în 2007, Waze a fost cumpărată de Google pentru 1,1 miliarde de dolari în 2013.
>>
>> În urma programului Superstorm Sandy, Casa Albă și Agenția Federală de Gestionare a Situațiilor de Urgență (FEMA) au cerut companiei israeliene Waze să utilizeze actualizările de navigație în timp real, pentru a duce combustibil rezidenților din New Jersey, care sufereau din cauza lipsei acestuia din benzinării.
>>
>> Iron Dome a fost proiectat de cativa militari israelieni cu varste cuprinse intre 18 ;i 21 de ani, Cum au schimba evreii lumea, Q Magazine
>>
>>
>>
>> Iron Dome-SOLUȚIA ANTIAERIANĂ
>>
>> Iron Dome este poate cea mai mare invenție militară israeliană. Acest sistem de apărare aerian a salvat mii de vieți, fiind inventat de câțiva soldați ai armatei israeliene, cu vârste cuprinse între 18 și 21 de ani, și dezvoltat, ulterior, de industria militară a țării.
>>
>> Citește și DE CE SĂ ALEGEM RACHETELE ISRAELIENE
>>
>> Iron Dome interceptează rachete cu rază scurtă. În cazul în care sunt lansate rachete spre Israel, Iron Dome folosește un radar și camere pentru a le urmări și a le intercepta înainte de a lovi teritoriul israelian. A fost lansat, pentru prima dată, în 2011, în sudul Israelului, pentru a intercepta rachete din Gaza și are o rată de succes de 90%.
>>
>>
>>
>> Israelul a devenit lider mondial la irigatii fiind singura tara din lume care isi produce singura toata mancarea, Cum au schimbat evreii lumea, Q Magazine
>>
>> Picătura de apă-LIDER MONDIAL LA IRIGAȚII
>>
>> Israelul a revoluționat lumea în momentul în care a inventat un sistem de irigare prin picurare direct la rădăcina fiecărei plante.
>>
>> Pentru că cea mai mare problemă a Pământului devine apa, Israelul a studiat mai bine de 40 de ani un mod prin care să producă apă din orice, ajungând astăzi la invenții care aduc apă din aer, prin aparate care condensează aerul. Invenția a fost deja exportată pe scară largă în Africa. O altă invenție este cea care se ocupă cu desalinizarea apei sărate.
>>
>> Experții în irigații de la firma israeliană Netafim sunt lideri mondiali în astfel de soluții, iar China le-a încredințat deja irigarea terenurilor agricole.
>>
>> La rândul său, statul California, care se confruntă cu o climă aridă, supraviețuiește datorită soluțiilor israeliene privind managementul inteligent și vital al apei.
>>
>>
>> Albert Einstein-AUTORUL TEORIEI RELATIVITĂȚII
>>
>> Cel mai important fizician al secolului trecut, a schimbat radical modul de înțelegere a Universului.
>>
>> Einstein a lansat teoria relativității restrânse în 1905, descriind  distorsiunea timpului și a spațiului la trecerea unui obiect ce avansează cu o viteză apropiată de cea a luminii, care este imuabilă. Celebra și eleganta ecuație E=mc² reprezenta o revoluție în fizică.
>> Einstein a demonstrat că masa și energia erau același lucru, sub forme diferite. El a mai arătat că timpul nu este o cantitate universală, care poate exista independent de spațiu.
>>
>>
>> După zece ani, fizicianul a propus teoria relativității generale, care oferea o viziune mai largă, susținând că gravitația reprezintă o curbură a timpului și spațiului în prezența unei mase. Einstein explică faptul că spațiul nu este un vid, ci „o țesătură” cu patru dimensiuni ce poate fi trasă sau împinsă de obiectele cosmice care se deplasează prin ea. Aceste distorsiuni generate în spațiu-timp sunt adevărata cauză a atracției gravitaționale.
>>
>>
>>
>> Moise
>>
>> Moise-TOTUL ESTE LEGEA
>>
>> De numele lui Moise se leagă nu doar istoria Bibliei (atât a Vechiului cât și a Noului Testament), ci și apariția primei națiuni civice din istorie. Poporul evreu se naște la ieșirea din Egipt, sub toiagul lui Moise, din dorința de libertate, și se maturizează, tot sub toiagul lui Moise, în deșertul Sinaiului, unde primește o identitate națională, prin
>> asumarea Legii.
>>
>>
>> Iisus-TOTUL ESTE IUBIREA
>>
>> Cel mai cunoscut evreu din istorie este, în mod paradoxal, și cel mai contestat evreu în propriul său popor: Iisus Hristos. Ceea ce este trist e faptul că și pentru mulți dintre adepții lui Iisus, evreitatea acestuia nu este conștientizată și suficient înțeleasă.
>>
>> Evreul Yeshua ben Yosef, un rabin fiu de tâmplar din Iudeea secolului I al erei noastre, este, pentru mai bine de jumătate din locuitorii planetei, cea mai importantă personalitate din istoria lumii.
>>
>> Pentru noi, creștinii, evreul Iisus este Fiul lui Dumnezeu, este rațiunea de a fi a credinței și existenței noastre, iar învățăturile Sale sunt fundamentul moralei, vieții de zi cu zi în aproape toate societățile majoritar creștine. Pentru musulmani, evreul Iisus este este al doilea profet ca importanță după Mahomed. Atât creștinii, cât și musulmanii, așteaptă revenirea lui Iisus pe pământ și salvarea definitivă a lumii sub conducerea Acestuia.
>>
>> Chiar și pentru agnostici, atei și persoane de alte tradiții religioase, este foarte greu să treacă peste personalitatea lui
>> Iisus Hristos și peste amprenta culturală lăsată de Acesta asupra lumii. Pentru evreii de acum,
>> Iisus Hristos este cel mai important ”obiectiv turistic” al Israelului și motivul pentru care milioane de pelerini și turiști le vizitează țara în fiecare an.
>>
>> PillCam este cea mai răspândită metodă pentru monitorizarea intestinului subțire al pacienților și pentru detectarea bolilor, Cum au schimbat evreii lumea, Q Magazine
>>
>>
>>
>> PillCam-MONITORIZARE INOVATIVĂ
>>
>> PillCam este cea mai răspândită metodă pentru monitorizarea intestinului subțire al pacienților și pentru detectarea bolilor. Pacienții înghit o cameră mică, ascunsă într-o pastilă, pe care corpul nu o descompune, aceasta trimițând, ulterior, date către un computer care arată imagini din interiorul organismului pacientului. Mai mult de două milioane de persoane au utilizat PillCam, acesta fiind vândut companiei Covidien pentru suma de 860 milioane USD în 2013.
>>
>>
>>
>> BabySense-PENTRU UN SOMN FĂRĂ GRIJI
>>
>> Israel a dezvoltat dispozitivul BabySense, care ajută la prevenirea deceselor în pătuțul în care doarme un bebeluș, prin monitorizarea respirației copilului și a mișcărilor din timpul somnului. O alarmă auditivă și vizuală este activată în cazul în care apar nereguli în timpul somnului, ceea ce ajută părinții în apariția unor probleme în ceea ce privește copiii lor.
>>
>>
>> Deștepții lumii-OMUL CU CEL MAI MARE IQ
>>
>> William James Sidis, cu un IQ de 250-300, este considerat cel mai inteligent om din toate timpurile. Era evreu.
>>
>> Deși sunt doar 14 milioane de evrei în lume, 0,2% din populația lumii, au câștigat 22% din premiile Nobel din toate timpurile. Benjamin Rubin a inventat acul pentru vaccin. Jonas Salk a creat primul vaccin antipolio. Gertrude Elion a inventat un medicament împotriva leucemiei, iar Baruch Blumberg a creat vaccinul împotriva hepatitei B. Paul Ehrlich a descoperit un tratament împotriva sifilisului, în timp ce Elie Metchnikoff a câștigat Nobelul pentru descoperirile sale în domeniul bolilor contagioase.
>>
>> Aaron Neck a pus bazele terapiei Cognitive, împotriva bolilor nervoase, iar Bernard Katz a câștigat premiul
>> Nobel pentru cercetările sale în domeniul transmisiei neuromusculare.
>>
>> Evreii au inventat primul reactor nuclear în lanț, cablul de fibră optică, semaforul, oțelul, filmele cu sonor, microfonul pentru telefon,aparatul de dializă, primul robot telefonic din lume, înregistrarea video pe casetă, prima pilulă contraceptivă orală.
>>
>> Un evreu a fost la originea companiilor Levi’s Jeans, Starbuck’s, Google, Dell Computers, Oracle, Dunkin Donuts, Polo etc. Evreii au fondat Hollywoodul și studiourile Metro Goldan Mayers.
>>
>> Richard Levin, președintele Yale University este evreu, la fel ca Steven Spielberg, Michael Douglas, Barbara Streisand, Harrison Ford, Oliver Stone și alții.
>>
>>
>>
>> Medical-MONITORIZARE INOVATIVĂ
>>
>> Dispozitivul revoluționar medical IceCure Medical a schimbat modul în care doctorii din toată lumea îndepărtează chisturile mamare benigne și tumorile mamare maligne mici, distrugându-le cu gheață, în locul îndepărtării lor chirurgicale. Procedura de crioablație cu ultrasunete IceSense3 necesită doar anestezie și durează mai puțin de 10 minute în ambulatoriu. Pacientul se poate ridica și părăsi spitalul, fără a necesita timp de recuperare postoperatorie.
>>
>>
>> Sigmund Freud-CĂLĂTORIA ÎN CREIERUL UMAN
>>
>> Principala moștenire a lui Sigmund Freud (1856-1939) este „psihanaliza”.
>>
>> Acest termen, propus de neurologul austriac în 1896, are mai multe valențe. Este o teorie despre psihicul uman, dezvoltată de savant în principalele sale opere, în care a introdus noțiuni precum subconștient, mecanisme de apărare, acte ratate și simbolistica viselor. Dar, în același timp, psihanaliza este și o terapie, o metodă de tratare a tulburărilor mintale. De exemplu, „terapia prin discuție cu pacientul” este considerată, și astăzi, cea mai recomandată în cazul pacienților cu probleme psihologice. Nu în ultimul rând, ea reprezintă un mod de interpretare a societății și culturii.
>>
>> Freud a fost însă criticat pentru că ar fi exagerat rolul sexualității, existența și motivațiile umane neputând fi reduse doar la exprimarea sau reprimarea impulsurilor sexuale. A mai fost contestat și pentru conceptul de subconștient, căruia i-ar fi acordat o importanță nejustificată. Cu toate acestea, rămâne un deschizător de drumuri, ale cărui teorii au rezonanță și în prezent.
>>
>> Karl Marx, Cum au schimbat evreii lumea, Q Magazine
>>
>> Karl Marx-UTOPIA COMUNISTĂ
>>
>> Karl Marx (1818-1883) a fost un filosof al istoriei, dar un filosof care aspira să schimbe lumea. Ideologia care îi poartă numele a fost elaborată în colaborare cu Friedrich Engels și reprezenta un răspuns la realitățile primei etape a Revoluției industriale, caracterizată de mari diferențe sociale și de statut economic. Plecând de la acuzarea capitalismului, Marx a avut pretenția că a reușit să descifreze legile istoriei, între care principala ar fi fost lupta de clasă. Unirea proletariatului ar fi dus la izbânda acestuia și la întronizarea Raiului comunist.
>>
>>
>>
>> Din Biblie in spatiu, Cum au schimbat evreii lumea, Q Magazine
>>
>> Lingvistică-EBRAICA – LIMBA REÎNVIATĂ
>>
>> Norvegia a trimis un grup de profesori în Israel, pentru a învăța cum să readucă la viață limba lapp, vorbită de poporul sámi. Dintre cele aproximativ 10 dialecte vorbite odată în Norvegia, au mai rămas doar patru cunoscute printre cei aproximativ 100.000 de vorbitori sámi din Laponia, iar metodele curente de predare nu au avut succes în răspândirea lor. Israelul este considerat un expert în revigorarea vechilor limbi, datorită experienței lor și vechimii limbii acestora. Ebraica este singura limbă moartă, readusă la viață după 2000 de ani.
>>
>> În ianuarie 2010, Israelul a câștigat admirația lumii întregi, pentru viteza și expertiza cu care a răspuns efectelor devastatorului cutremur din Haiti.
>>
>> Haiti-READUȘI LA VIAȚĂ
>>
>> În ianuarie 2010, Israelul a câștigat admirația lumii întregi, pentru viteza și expertiza cu care a răspuns efectelor devastatorului cutremur din Haiti. 300.000 de persoane au murit atunci și sute de mii au fost rănite.
>>
>> O echipă de 240 de medici israelieni, asistenți medicali, lucrători de salvare și salvări au sosit în Haiti, la doar câteva zile după cutremur, aducând medicamente, echipamente de comunicații și medicale. Voluntarii Forțelor de Apărare din Israel (IDF) au înființat cel mai avansat și mai bine echipat spital de teren din capitala Port-au-Prince. Misiunile de căutare și salvare israeliene au scos la suprafață supraviețuitori acoperiți de moloz, salvând mai mulți haitieni, inclusiv un om prins sub dărâmături timp de 10 zile.
>>
>> În urma dezastrului, Israelul continuă să trimită ajutor și asistență, inclusiv proiecte educaționale, programe împotriva traumelor, proiecte de microfinanțare, dezvoltare și ajutor, pachete de ajutor și asistență medicală etc.
>>
>> ReWalk Robotics, Di nou pe picioare, Cum au schimbat evreii lumea
>>
>> ReWalk Robotics-DIN NOU PE PICIOARE
>>
>> Exoscheletul robotic original ReWalk Robotics dă paraplegicilor șansa dea merge. Acest dispozitiv oferă utilizatorilor de scaune cu rotile posibilitatea să alerge chiar și în maratoane, fiind aprobat de Departamentul SUA al veteranilor de război, pentru a fi folosit de toți veteranii care au suferit vătămări ale măduvei coloanei vertebrale. Revista TIME a nominalizat dispozitivul ReWalk ca fiind una dintre cele mai mari invenții ale anului 2013.
>>
>>    Floriana Jucan