Calmul englezesc: Marea Britanie NU MONITORIZEAZĂ cazurile ușoare de coronavirus
Pacienții cu infecții respiratorii ușoare trebuie să stea șapte zile acasă, fără să anunțe măcar medicul. NU E NEVOIE SĂ FACĂ NICIUN TEST. Când se simt mai bine, ei sunt liberi să-și vadă de viață fără a cere voie de la nicio autoritate.

În contrast cu isteria de pe continentul european unde majoritatea guvernelor se iau după nebunia din Italia, guvernul de la Londra a decis să trateze cu calm epidemia de coronavirus – deocamdată nu se închid școli sau granițe, iar bolnavii sunt sfătuiți SĂ STEA ACASĂ.
La sfârșitul ședinței comitetului guvernamental de acțiune, premierul Boris Johnson a anunțat că, deși sunt aproape 600 de persoane infectate și 10 morți, este prea devreme pentru a se lua măsuri drastice, de genul celor din Italia.
În contrast cu ceea ce se întâmplă în România, unde și persoanele asimptomatice au fost duse în spital, în Marea Britanie recomandarea este ca oamenii care au febră și o tuse persistentă SĂ STEA ACASĂ timp de șapte zile, fără să sune la urgențe sau să alerteze autoritățile. Britanicii sunt invitați să contacteze serviciile medicale, doar dacă simptomele se agravează. Nici vorbă de carantină, ori izolare, n-a pomenit nimeni de amenzi și dosare penale! Simți că ai coronavirus, fă-ți un ceai (englezesc) și stai acasă!

epiesaauto.ro
După ce au stat șapte zile acasă și, evident, dacă se simt bine, oamenii sunt LIBERI să se întoarcă la activitățile lor normale, fără a face niciun test.

Oficialii prezenți la reuniunea de urgență de azi au explicat că, la ora actuală, numărul celor infectați cu adevărat în Marea Britanie este de cel puțin 5-10.000 de oameni, mult peste bilanțul oficial de 600 de persoane pozitive.
Oficialii de la Londra au explicat că este greșit să se ia măsuri drastice de acum, când epidemia este la început, deoarece există riscul ca populația să devină exasperată de restricții dacă acestea durează prea mult.

epiesaauto.ro
Responsabilii britanici sunt de părere că situația va deveni mai grea în următoarele săptămâni, iar estimările sunt că 80% din populație va fi infectată în săptămânile și lunile ce urmează, cam la fel cum aprecia și cancelarul german Angela Merkel. Această estimare nu stârnește panică nici la Berlin, nici la Londra în ideea că, potrivit datelor de până acum, marea majoritatea a oamenilor vor trece ușor peste infecția cu coronavirus, iar mulți nici nu-și vor da seama că au avut virusul!

O poziție similară a adoptat-o și președintele american, Donald Trump, deși și acolo numărul celor infectați este cu siguranță mult mai mare decât bilanțul oficial. Nici nu ar putea, de altfel, pentru că americanii sunt foarte atașați drepturilor și libertăților fundamentale. Este o abordare care ar trebui să dea de gândit și autorităților de la noi, dar și opiniei publice. Deja vedem pe rețelele sociale diverși rezistoizi care pledează pentru implementarea măsurilor extreme din China, uitând, desigur, că acolo este un regim comunist dictatorial, iar de drepturile omului nici nu poate fi vorba!

Strategia britanică: Populația trebuie să se infecteze cu coronavirus pentru a dobândi imunitate
Toate datele medicale disponibile în prezent arată că pentru majoritatea populației infectarea cu coronavirus va produce cel mult simptome similare unei răceli, după care se va dobândi imunitatea, astfel că oamenii nu vor mai transmite virusul mai departe, întrerupând astfel lanțul transmisie în comunitate.

În timp ce mare parte a populației europene este baricadată la domiciliu, în Marea Britanie viața își urmează cursul firesc, deși statisticile oficiale consemnează 1140 de persoane infectate cu coronavirus și 21 de morți.
Zeci de mii de oameni au participat duminică la maratoane în mai diverse orașe ale țării, după ce noaptea trecută petrecerile în baruri și cluburi au atras mii de oameni. Și nimeni nu se indignează, cu atât mai puțin guvernul.
Strategia gândită de premierul Boris Johnson împreună cu principalii responsabili medicali se bazează pe încetinirea propagării virusului, nicidecum stoparea sa! Planul autorităților de la Londra este ca virusul să se răspândească în comunitate până în punctul în care suficienți oameni se vor fi confruntat cu COVID-19 și se va dobândi „imunitatea de turmă”, despre care se vorbește în toate cazurile de boli infecțioase.
Toate datele medicale disponibile în prezent arată că pentru majoritatea populației infectarea cu coronavirus va produce cel mult simptome similare unei răceli, după care se va dobândi imunitatea, astfel că oamenii nu vor mai transmite virusul mai departe, întrerupând astfel lanțul transmisie în comunitate.
Strategia nu este doar una de moment, ci de perspectivă. Dacă acest nou virus se va comporta precum cei deja cunoscuți, este de așteptat să reapară, posibil în perioada de toamnă-iarnă. În cazul în care populația a dobândit deja imunitatea de turmă, un noul val de epidemie va fi mult mai slab și ușor de gestionat. Comparativ, dacă în Italia și, mai nou, Spania oamenii sunt consemnați la domiciliu și mulți evită să ia contact cu virusul acum, ei vor fi lipsiți de imunitate la un al doilea val. Atunci, se va pune din nou problema izolării, carantinei, ceea ce va genera o nouă criză sanitară și socială.

Un alt aspect important al strategiei britanice – autoritățile de la Londra nu exclud măsuri de închidere a unor localuri sau de suspendare a unor evenimente sportive, însă vor recurge la această măsură doar dacă sau când situația se agravează. Măsurile restrictive extreme impuse în Italia nu pot funcționa pe termen lung – poți ține populația în casă o săptămână, două, dar dacă vorbim de o lună sau mai mult, este pur și simplu nefezabil.
Autoritățile de la Londra au anunțat că în următoarele zile este de așteptat ca guvernul să roage, atenție, nu să ordone, persoanelor cu vârste peste 70 de ani să se izoleze la domiciliu, posibil pentru câteva luni. Inutil de spus că ideea a stârnit indignare printre bătrâni, mulți comentând pe rețelele sociale că nici prin cap nu le trece să stea luni de zile închiși în case.

Oricâtă gălăgie ar face progresiștii care acum s-au trezit mari admiratori ai modelului chinezesc, nu poți plasa milioane de oameni în arest la domiciliu, mai ales pe perioade mai lungi de timp. Această măsură a funcționat în China sub amenințarea PEDEPSEI CU MOARTEA!
Astfel, dacă într-o societate democratică nu poți să bagi populația în carantină cu lunile, varianta temporizării și a atingerii imunității de turmă începe să aibă sens!