De la cititori: Sfatul batranilor – Vitamina C
de Calin KasperDuminica, 03 Octombrie 2010, ora 10:24
Tweet

De la cititori: Sfatul batranilor – Vitamina C

Exista oare o emisiune la radio sau TV cu o mai larga audienta si cu mai putin efect decat emisiunea „Sfatul medicului”? Toata lumea o asculta, dar nimeni nu o urmeaza. Ca in cantecul lui Pavel Stratan:

„Daca doctorii m-or prinde, stiu ce mi-or propune-amu,

Ori traiesc putin da ghine, ori mai mult, da ghine nu.
Eu d-o vorba, pentru mine, d-amu mi-am ales ce-am vrut,
Sa traiesc mai mult, da ghine, si sa beu cat am baut.”

Constatand deci inutilitatea acestei emisiuni, (Exceptie face Formula As, fata de care ma inclin cu respect) propun s-o inlocuim cu „Sfatul batranului”. Vom auzi astfel adevaruri pe teme medicale dar nu numai, adevaruri pe care cei ce-ar trebui sa ni le spuna se „sfiesc” s-o faca. Iata un exemplu:

Sfatul batranului Linus

Toate ideile de mai jos sunt luate din cartea savantului Linus Pauling (1901-1994), dublu laureat al premiului Nobel care a descoperit multe lipsuri in activitatea unor medici si a dat in vileag mentalitatea fara scrupule a industriei farmaceutice. Cititi-i biografia va rog, e impresionanta! El este printre putinii care s-au luptat singuri cu guvernul SUA si au invins!

Cum stii daca ai o deficienta de Vitamina C?

Linus a fost primul care a sfatuit bolnavi si sanatosi sa ia vitaminele in supradoze, pentru ca dupa parerea lui dozele zilnice recomandate sunt cu mult inferioare necesitatilor corpului.

Preferata lui a fost vitamina C, despre care spune ca putem s-o luam zilnic in doze oricat de mari ca nu face rau. El insusi a luat continuu 18 grame de vitamina C zilnic si cunoaste cazuri in care pacientii au luat si 50 grame pe zi fara probleme. (Desigur, nu din prima zi).

Cartea sustine foarte documentat si convingator ideea ca omul modern are nevoie de cantitati mult mai mari de vitamine decat ne recomanda medicii. (Medicii nici nu ne-o prea recomanda, zice Linus, probabil ca e prea ieftina!) El aduce argumente in acest sens, nu le dezvolt aici, dar puteti fi siguri ca un laureat al premiului Nobel pentru chimie, care a luat 18 grame de vitamina C toata viata si a trait 93 de ani, nu s-a inselat prea mult in evaluarile lui!

Cu Vitamina C ai viata lunga!

Linus pretinde ca acidul ascorbinic (Vitamina C) nu este mai toxic decat zaharul. In ce afectiuni e convins ca ar fi de ajutor? Vitamina C apara caile urinare de infectii, influenteaza pozitiv diabetul, hepatita, gripa, alte boli infectioase, constipatia, sterilitatea (spermatozoizi lenesi), bronsita, durerile de spate, alergii, astma, grabeste vindecarea ranilor, ajuta la dezintoxicarea fumatorilor, reduce efectele stresului, ajuta sportivii sa-si ridice capacitatea musculara, reduce nivelul colesterolului din sange.

Inca din anul 1951 s-a constat ca cancerosii au o foarte mica concentratie de vitamina C in sange. Asta duce la concluzia ca in caz de cancer ar trebui luate cantitati sporite de vitamina C. Linus descrie si un caz de leucemie in care s-au luat pe zi 24 pana la 42 grame Vit. C si boala a dat inapoi. Vitamina C ajuta si in caz de cancer de vezica, de colon si in general la toate tipurile de cancer.

Poate cineva sa creada ca medicii nostri nu cunosc lucrurile astea? De ce ministerul sanatatii nu porneste o campanie in favoarea vitaminei C sau casele de sanatate nu publica cartea lui Linus Pauling ? Nu vor sa reduca cheltuielile din sanatate cu multe beneficii pentru pacienti ? Sau cartea a aparut si nu stiu eu?

Si eu am testat metoda Linus. Am cumparat mai intai 2 kg de vitmina C pulbere cu 18 euro in Germania si pe data de 5 sept. a.c. mi-am masurat nivelul colesterolului. De atunci am luat zilnic 1/2 lingurita de vitamina C pe zi (vreo 5 grame).

Vitamina C – buna la tot ce te doare

Pe 30.09 m-am masurat din nou. Scaderea a fost semnificativa. Ce-am simtit? Am avut o usoara diaree la inceput, dar chiar si pe stomacul gol nu am avut arsuri. Mi se pare ca am organsimul mai curat, nu mai simt gura incarcata (Linus zice ca dispare si mirosul urat), am un psihic foarte stabil si sant extrem de optimist.

PS: Dati batranilor si copiilor cat de multe pastile de vitamina C pe zi si luati si voi toti, daca sfatul lui Linus v-a convins. Trebuie sa ne luam soarta singuri in maini, daca vrem sa ne imbunatatim viata.