,,Progromul” de la Iasi e o operatiune sub steag fals condusa de consulul Germaniei la Bucuresti si de catre comandamentul german din Iasi cu scopul de a compromite miscarea legionara si de a trimite Romania la despagubiri de razboi pentru ca Germania de la declansarea planului Barbarosa a luat in considerare si pierderea razboiului. Dupa cum se vede nu exista probe si acte pe confirmarea numarului de morti pentru ca s-a mers pe ,,tiparul expozitia de cadavre” in care agenti germani infiltrati in structurile statului roman si in miscarea legionara aveau ordinul sa omoare si sa expuna cadavrele in moduri cat mai oribile pentru sensibilizarea opiniei publice…..
Dupa razboi au fost luate de la agentii germani declaratii de catre tribunalul de la Nunberg care au disculpat miscarea legionara si prin care culpa revenea statului german si toate aceste declaratii au fost furate la desecretizarea arhivelor de la Nunberg pentru ca numarul de morti e fixat dupa 1945 de sovietici ca o motivatie pentru ocuparea Basarabiei.
Ancheta. Interogatoriii…. in anii 50….
Sheme psihologice…..pentru obtinerea de informatii….. si am auzit la psihologie si de psihologia interogatoriilor de am ramas fara cuvinte…..
Sef in Securitate: ,, Buna ziua….. Sunt absolvent de scoala de ofiteri de armata si vreau sa invat si eu din experienta dumitale. Spunemi si mie ce porcarii ai facut ca sa invat si eu….’
Dupa cum vedeti nu se vorbea cu ,,tovarase” ca in ,,Intre chin si amin” pentru ca un interogatoriu psihologic pe anii 50 e la un nivel mult mai ridicat decat credeti voi…..
Sef in Securitate: ,,Ai facut de ras miscarea legionara…… Ce dracu a fost in capul tau?”
Spion german: ,,Asta a fost si ideea….”
Sef in Securitate: ,,Cum naiba?”
Spion german: ,,Germania a platit despagubiri de razboi si la declansarea razboiului au luat in calcul si pierderea razboiului cu plata de despagubiri de razboi si pentru asa ceva au luat in calcul si au planificat trimiterea Romaniei la despagubiri de razboi si compromiterea miscarii legionare.”
In 1953 anchetele erau terminate si nu mai aveau nevoie decat de cateva interogatorii pentru confirmarea informatiilor si pentru ultimul interogatoriu sefii Securitatii au trimis o echipa de lichidatori care de obicei se ocupau cu epurari staliniste si cu executii si o intreaga echipa de ofiteri a fost arestata….
Acum intelegeti de ce Lucia Hossu Longin i-a spart casa lui Nicolschi in 1990 si a incercat sa-l trimita in puscarie pentru detinere ilegala de dosare de Securitate? Felicitari! Daca Lucia Hossu Longin ar fi gasit un singur dosar in casa lui Nicolschi se lasa cu o sarada juridica si Nicolschi ajungea in puscarie…..si se inchidea toata povestea….Nicolschi a trimis echipa de lichidatori si era in stare sa arunce in aer toata mascarada pe holocaustul cel fara de acte si de probe pentru care o comisie a aliatilor a constat ca nu exista acte si ca Israelul nu are dreptul la despagubiri de razboi din partea statului roman! Ce grade are Lucia Hossu Longin? Sparge case de sefi de servicii secrete si nu raspundea in justitie nici macar in regimul lui Iliescu din 1990?
Ultimele cuvinte ale unui spion german infiltrat in miscarea legionara….. au fost:
Spion germna: ,,Regret ca mi-am tradat tara si miscarea legionara si regret ca nu am luptat de partea maresalului Antonescu pana la capat impotriva bolsevicilor.”