Don Pasquale pascumoale@gmail.com 75.57.36.95
Chiar daca domnul Iulian canadianul – caci are yahoo.ca considera acum ca nu ar merge in Rusia pentru nimic in lume, e bine sa stie cat de afectata este Rusia de sanctiunile care mai mult distrug economiile europene si americane(Canada este si ea aici) si sa nu uite cum arata un grocery store in Rusia, atunci cand in Canada va vedea doar rafturi goale. CUM ESTE VIAȚA ÎN RUSIA SUB BOMBARDAMENTUL SANCȚIUNILOR Potrivit presei occidentale, Rusia ar trebui să fie strivită de efectul sancțiunilor fără precedent impuse de Statele Unite și de Uniunea Europeană. Prin comparație, sancțiunile impuse Coreei de Nord (a doua cea mai sancționată țară din lume) sunt mărunțișuri. Presa occidentală informează cu regularitate că toate aceste sancțiuni macină economia Rusiei și nu mai durează mult până o vor pune pe butuci. Că nemulțumirile populației ruse sunt mari și revoltele sociale iminente. Joe Biden a spus-o răspicat încă din martie: scopul sancțiunilor este răsturnarea de la putere a lui Vladimir Putin. Dar, mai ales, sancțiunile occidentale ar submina capacitatea regimului de la Moscova de a susține eforturile de război în Ucraina. În ce privește capacitatea Rusiei de a-și susține mașina de război, situația pe frontul din Ucraina nu prevestește nimic bun pentru Kiev și aliații săi occidentali. Între timp, continuă bombardamentele sistematice ruse asupra rețelelor energetice ale Ucrainei, lăsând teritorii uriașe fără electricitate, căldură și apă caldă. Situația de aici este cu adevărat dramatică: criza energetică, inflația, penuriile de tot felul, afectează grav nivelul de trai. Niciodată, de la Al Doilea Război Mondial încoace, occidentalul de rând, fie el britanic, francez, german, italian, spaniol sau belgian, nu a trăit mai prost. Sancțiunile împotriva Rusiei par să se fi întors ca un bumerang împotriva celor care l-au lansat. Un reporter de la Rebel News a făcut ceea ce marile trusturi de presă occidentale ar fi trebuit să facă de mult: nu propagandă, ci documentare. Pentru a vedea la fața locului cum trăiesc rușii de rând cu atâtea sancțiuni pe cap. Și cât sunt ei de revoltați împotriva lui Putin. Reporterul Jeremy Loffredo a fost joi seara invitatul lui Tucker Carlson la Fox News. |
Nu, nu locuiesc in Canada, ci in ROU, dar si mie mi-ar place sa scriu si sa infierez in mod tembel, de la adapost, eventual din zona Atlanta/US!
Ce usor va este sa bateti din gura cand crivatul din Est nu va atinge!
Da, ai dreptate ca efectul sanctiunilor UE si NATO nu si-au atins in totalitate efectul, pt ca multinationalele din tarile europene manevreaza perfid, insa intr-un interval de timp nu prea mare va apune si stralucirea lor bazata pe hotie si abuz!
Ca sa fim foarte clari si sa nu mai credem in prostii: o armata care se retrage o face din mai multe cauze:
*nu are sprijin logistic satisfacator;
*are pierderi importante (o unitate care are pierderi de cel putin 25% trebuie scoasa de pe front/pozitii/aliniamente/raioane si trecuta la refacere, in adancime, la peste 150 km;
*conducerea la nivelul statului major este afectata, nepriceputa, neantrenata, incompetenta;
*a pierdut initiativa de nivel operatic si strategic;
*presiune externa politica uriasa si retragerea din anumite zone cucerite constituie primul pas al acceptarii unor inceputuri de acorduri de incetarea focului, linii de demarcatie si negocieri!
**Mai in clar ARMATA DE INVAZIE GAFAIE SI SCARTAIE DIN TOATE ARTICULATIILE! ȘI MAI IN CLAR: MITUL FORTEI SI INVINCIBILITATII EI A MURIT FARA LUMANARE!!!
PARALALA ANII 30 CU CONTEMPORANEITATEA:
*ATUNCI MULTE CONDUCERI SLABE ALE STATELOR EUROPENE AU PRIVIT CU INGADUINTA LA PASII GERMANIEI CARE SE INARMA SI EMITEA PRETENTII, IAR AZI MULTE STATE EUROPENE AU COLABORAT CU RUSIA SI I-AU FINANTAT INDIRECT (INSA CONSTIENT) INARMAREA KIT CA POLITICA EXPANSIONISTA A ȚARULUI A FOST FACUTA PUBLICA!
*SAGEATA INCONSTIENȚILOR A FOST MULTINAȚIONALA SI PROSTIA DE A DA PUTERE MULTA IN SPECIAL GERMANIEI IN RELATIILE UE CU RUSIA, PANA LA DEPENDENTA!
**Cu orice pret RuSSia nu trebuie lasata sa isi ia boii in cap; iarna asta va fi foarte greu pentru cei carora le-a fost foarte bine zeci de ani, insa se spune, pe drept cuvant, ca razboiul este si generator de energii!
**Asta nu inseamna ca nu trebuie sa fim vigilenti si sa cautam calea ”prin noi înșine”! Unii ne-au falimentat obiectivele indistriale, altii le-au demontat si le-au carat pentru a le reasambla la ei!
Aici ai marea victorie a RuSSiei care i-a costat peste 100 000 mii pierderi in personal si doar 1579 tancuri pierdute:
https://liveuamap.com
https://www.oryxspioenkop.com/2022/02/attack-on-europe-documenting-equipment.html?m=1
***Implicarea Belarus va extinde si recalibra conflictul, ori cat ar fi de prost si lingau fostul presedinte de colhoz nu prea vrea sa participe cu forte expeditionare! Si asa constituie obiect al beligerantei si subiect al dreptului penal international intrucat a gazduit pe teritoriul sau parte din forta de invazie, ulterior bazele de lansare a raketelor!
Vizita haitei in Belarus s-a incheiat. Nu s-a soldat cu nimic, afara de prezumtiva posibilitate de a se amplasa niste S-400 acolo. Razboiul nu e privit bine de catre populatia bielorusa, iar daca Luka isi trimite putina si sub-mediocra armata, in Ucraina, o pierde si nu va mai avea cine sa-l pazeasca de o revolta cioloveka. Si stie asta. Din vara ii tot baga dume lui Putin (ba ca e pandemie, ba ca e vremea recoltei si a dus si soldatii la munci samd), doar doar va pricepe si Putin ca nu are nici un interes sa se implice direct.
Doi la mana, aproape tot teritoriul pe care rusii au reusit sa-l ocupe in Ucraina, de la ruta Cernobil pina in Kiev, de la Sumy pina in Kiev si, mai ales, tot sudul (Herson si implicit si Zaporojie) s-a bazat pe elementul surpriza. Pe faptul ca ucrainenii, in general, credeau cel mai putin ca rusii vor ataca. Poate ca Zele stia, dar a vrut sa pastreze niste aparente de calm, ca in caz ca atacul nu se materializeaza, sa nu se trezeasca cu toti investitorii plecati, degeaba. Chiar el spunea pe parcursul intregii luni februarie sa nu se mai vorbeasca de iminenta vreunui atac, ca aduce mai multa paguba Ucrainei, sporeste neincrederea de tara samd. Desi yankeii ii tot spuneau „bai, pregateste-te, aia vin peste tine, aia chiar vin. Le vedem fiecare miscare, pregatire, vedem cati sunt, vedem fiecare roata dintata din cutia oricarui blindat. Las-o pe aia cu „nu, ca batman…batman” „.
Singurele realizari militare ruse veritabile, bazate pe lupta directa cu armata ucraineana constienta ca e razboi, sunt oblastul Harkov (ulterior pierdut)….in care au consumat timp de 3 luni resurse umane si materiale, Mariupol (81 de zile si un oras nivelat mult mai ceva decat Grozni) si bucatzica din Donetsk si Luhansk, de la Severodonetsk pina in fatza la Bakhmut (adica vrei 1200-1300kmp).
Acum nu mai exista element surpriza. Daca te uiti pe harta tactica (si pastrand rezerv ca nu totul se face public, deci ce vezi acolo e mai degraba diminuat), in zona de nord ucrainenii au minim 50-60 de brigazi pregatite, minim 200k de oameni si mult echipament concentrat acolo.
https://militaryland.net/maps/deployment-map/
Nu mai vorbim ca tot drumul din nord e jalonat de o multitudine de obstacole naturale foarte -foarte dificil de trecut, cand apararea e pregatita. Pe scurt, Putin are nevoie de minim 500k de cioloveci (si bine echipati, nu bataia de joc la care s-a ajuns) pentru a putea ajunge sa blocheze niste rute dinspre vest (pe la Liov-Ternopil) si sa ajunga sa incercuiasca capitala.
Agitatiile din Belarus, e drept, nu-s nici ele lipsite de sent. O foiala si o imagine a unei continue amenintari, blocheaza un numar important de trupe ucrainene in lungul liniei nordice, trupe care altfel ar fi linistit distribuite pe fronturile din est respectiv sud.
„**Mai in clar ARMATA DE INVAZIE GAFAIE SI SCARTAIE DIN TOATE ARTICULATIILE!””
Sunt 5 luni (de la mijlocul lui Iulie), de cand nu a mai facut absolut nimic (cu exceptia ca a pierdut vreo 20 de mii de kmp de teritoriu). In jurul datei de 15-16 iulie se gaseau in fatza la Spirne….acum sunt tot acolo, iar mai jos, tot in fata Bakhmutului. E un punct lipsit de orice importanta strategica, cu scop pur politic, in care Progojin, fara sa se uite la pierderile de ordinul miilor/luna, vrea sa arate ca sunt singurii care mai pot inainta si cuceri o pozitie de nivelul unui oras (Bakhmut e aprox. de marimea Severodonetskului.
La Patrunjel asta tot „se pare” de zece luni de zile dar nu rasare. „Se pare….se pare….se pare…”.
Da, „se pare” ca sparge Rusia frontul inspre vest. Sta de 5 luni in fata la Bakhmut (singurul loc unde mai pot si ei ataca) si isi baga oamenii la malaxor.
Asta scria in Octombrie ca „se pare ca ofensiva ucraineana din Herson e un esec total…”.
„Head of the Central Bank of the Russian Federation: Embargo and oil price ceiling worsen the prospects for Russian exports and increase pressure on the ruble
––––––––––––––––––––-
After today’s meeting of the Board of Directors of the Central Bank of the Russian Federation, the Chairman of the Central Bank, Elvira Nabiullina, during a press conference, made a number of statements and forecasts that cannot be called rosy. Moreover, her opinion is in some way contrary to the statements, including those made at a high official level, that Western sanctions practically do not harm the Russian economy, both now and in the future. It turns out that they can do harm, you should be prepared for this”
Sefa bancii rusesti, dar ce stie ea…stie Patrusca. Ca si pina acuma.