Guvernul de la Budapesta: Consultarea „antiimigranți” reprezintă un succes. Ungurii au spus NU cotelor obligatorii de relocare
DE RĂZVAN MARINESCU /
Guvernul de la Budapesta: Consultarea „antiimigranți” reprezintă un succes. Ungurii au spus NU cotelor obligatorii de relocare

ARTICOLE RELAȚIONATE
Maghiarii din România nu vor avea o zi a comunității Maghiarii din România nu vor avea o zi a comunității
Microbuz românesc, implicat într-un grav accident în Ungaria: 3 morți și 5 răniți Microbuz românesc, implicat într-un grav accident în Ungaria: 3 morți și 5 răniți
Polonia nu își schimbă poziția privind relocarea refugiaților, chiar dacă va ajunge în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene: Suntem în dezacord cu politica prezentată de UE în urmă cu doi ani Polonia nu își schimbă poziția privind relocarea refugiaților, chiar dacă va ajunge în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene: Suntem în dezacord cu politica prezentată de UE în urmă cu doi ani

Consultarea populară lansată la începutul lunii octombrie de premierul ungar, Viktor Orban, pentru a valida politica sa împotriva migranților reprezintă un succes, a afirmat duminică guvernul pe baza rezultatelor parțiale, transmite AFP.

Din cei 8,2 milioane de alegători înscriși, „peste 2,3 milioane” au răspuns și „aproape toți” s-au exprimat în sensul dorit de Budapesta, a făcut cunoscut un purtător de cuvânt, Bence Tuzson, pe baza a 1,5 milioane de răspunsuri examinate.

„Ungurii au spus (…) nu cotelor obligatorii de relocare, precum și dezmembrării gradului care ne apără granițele”, a declarat el.

Această consultare vizează un presupus „plan” al miliardarului american George Soros, destinat, potrivit lui Viktor Orban, să promoveze imigrarea în Europa a „unui milion de refugiați anual”.

George Soros, care finanțează ONG-uri în întreaga lume, a devenit unul dintre principalii inamici ai lui Viktor Orban, care a atacat, de asemenea, organizațiile neguvernamentale, acuzându-le că intervin în politica internă a Ungariei în profitul omului de afaceri.

Joi, Comisia Europeană a trimis trei țări din Est, printre care Ungaria, în fața justiției europene pentru că au refuzat cotele de primire a refugiaților.

Pe de altă parte, Comisia a mai sesizat Curtea de Justiție a UE în legătură cu o controversată lege adoptată în primăvară în Ungaria referitoare la ONG-urile care beneficiază de finanțare străină. De asemenea, ea mai contestat dispozițiile unei legi ungare care atacă universitățile străine, dintre care principala este finanțată de George Soros.