.Text primit de la dl RENA

Ce au căutat legionarii în Spania?

*

In 1936, bolsevismul, in cei 19 de ani, decimase Rusia. Era si ieri ca si azi in pericol nu doar Credinta, nu doar Natiunea, ci inca si mai grav familia. Familia sprijinita pe morala stramosasca, daca vrei si nu-ti convine termenul morala crestina. Fara o familie sanatoasa nu doar trupeste, ci si moraliceste,
natiunea e in pericol. Dar iata ce spunea chiar Mota, in 1927, la doar 25 de
ani, asa fara “experienta politica si de viata adevarata”:

“Familia de azi, afirmam ca sufera de aceiasi decadenta ca si individul. Unde mai intalniti azi moralitatea severa a familiilor bunicilor nostri? …e asa de departe virtutea maniei romane care, primind vestea ca singurul ei fiu a murit in razboi, a raspuns: “de aceea l-am nascut”. Incat regretam azi disparitia nu a unor asemenea inaltimi morale, ci disparitia obisnuitei familii cinstite, regula generala mai ieri, in care virtutea era un lucru comun, icoana era nelipsita din casa, nici nu se aseza nimeni la masa inainte ca parintele de familie sa spuna rugaciunea…Si, odata cu disparitia acestora, buruienile patimilor coplesira si virtutile si taria acestei celule de baza a organismului social al unei natiuni, iar efectele se vad si se vor vedea inca…Un neam brav nu moare, ca omul in 2-3 ani, ce aparentele stralucitoare erau in Rusia anului 1913!-nu garanteaza, contra logicii, un viitor de sanatate.”

Se spune ca razboiul din Spania a fost punctul de pornire al celui de-al 2-lea razboi mondial. Acolo samanta anrhismului a fost sadita imediat dupa incheierea primului razboi, s-a amplificat in anii crizei mondiale din ’29-’33 si a rabufnit cu adevarat in 35-36. Timp in care propaganda anarhista
bolsevica a cucerit Spania, ca si cap de pod in cucerirea si bolsevizarea
Europei. Ce nu reusise propaganda bolsevica in Germania antehitlerista spera sa reuseasca in Spania de unde sa se intinda in toata Europa si apoi in toata lumea. In toata aceasta “afacere” cu iz bolsevic Romania era intr-un pericol mai mare, ca si proximitate a Rusiei. “Neexperienta” romanilor a fost dublata de intuitie, iar desfasurarea ulterioara a lucrurilor pana la subjugarea bolsevico-comunista de dupa ’44 a Romaniei a confirmat temerile lor. Daca bratul lung al lui Stalin nu s-ar fi varat pana peste umar in “afacerea” spaniola nici cei aproape 550 de comunisti din brigazile internationale staliniste n-aveau ce cauta acolo si ei chiar n-aveau ce apara. Pe ei nu-i interesa nici Credinta, pe care o repudiau instaland ateismul si nici familia, pe care o dezmembrau dupa propria pohta lipsind-o de elemetarele mijloace de rezistenta si subzistenta (familii distruse prin decimare fizica, deportari, infometari, confiscari etc). Iar bunele intentii le-au fost intotdeauna straine dusmanilor familiei si Credintei. Familia si Credinta merg mana in mana si pe ele se sprijina o societate aseza intre niste valori autentice care sa-i asigure o Natiune sanatoasa. La ce va servi si azi distrugerea familiei si repudierea Credintei? Se va ajunge la cazuri ca cele din Norvegia de azi? Da. Bolsevismul, dupa imediat 100 de ani de la instalarea in Rusia poate declara victorios pentru ca se reinsereaza monstrous in viata noastra, doar ca are alta culoare si alti actori, mult mai perfizi si mult mai versati, cu multa experienta politica si “de viata adevarata” cladita pe valori morale si crestine si sfarsita in bratele antivalorii si anticrestinatii. Neobolsevismul de azi nu mai vine de la est, ci la vest. Si nu din turnul de control (laboratoarele) Kremlinului, ci din cel(e) de la Tavistok, de pilda.Programele lor impuse de niste psihopati autentici, palpabili, sunt deneoprit si, in mod sigur, nu vor instaura armonia niciunde si nici pe meleagurile noastre strabune. Autenticii patrioti rormani s-au sprijinit intotdeauna pe familia morala cladita la stalpul Credintei. Dumnezeu nu impune, te sprijina,invizibil, sa alegi. Neobolsevicii de azi impun, vizibil, si trebuie sa accepti. Intre cele doua optiuni ce alegi? Vei deveni un nou robot, drept e ca vei avea piese noi, multe din plastic, de unica folosinta, pe care vei da mereu si mereu o caruta de bani, care si ei vor deveni din ce in ce mai scumpi! Ca sa distrugi familia trebuie sa distrugi mai intai credinta. Cand ambele au fost pulverizate, natiunea va fi urmatoarea tinta, daca nu dispare si ea intre timp odata cu primele doua.
Cand aceste pericole vor fi inlaturate, va veni si vremea ca, la fel ca in vremurile comunismului atroce, sa se treaca la interzicerea negarii „noilor valori” si ale „binefacerilor” noului sistem. De data asta legal, nu la miez de noapte ca in comunism. Si din Raiul pe Pamant vom ajunge tot o Vale a plangerii. Si vremurile sunt aproape, bat la usa!