Gogu41 minutes ago
.
Imi pare rau sa va semnalez ca, in Transilvania si Banat, exista,si se dezvolta, PRINTRE ROMANI, un curent independentist, alimentat copios, inclusiv de irealitatea TV, principalul argument invocat fiind acelasi ca in Catalonia, respectiv nemultumirea privind faptul ca cele doua regiuni ar alimenta cu sume mari bugetul central, care e ”devorat de lenesii si hotii de mitici si moldoveni”, iar sumele care se intorc in cele doua regiuni ”nu sint pe masura contributiei”.
Orice argumente ca, exceptind 2-3 judete de dincolo de munti, CELELALTE NU S-AR PUTEA FINANTA FARA SPRIJINUL DE LA BUGETUL CENTRAL, sint respinse a priori, aceasta atitudine aberanta fiind intilnita atit la tineri dar si la persoane in virsta, repet, DE ETNIE ROMANA , MAI ALES DIN ZONA CLUJ !
Vad ca ungurii se repliaza si se delimiteaza de ”fenomenul Catalonia”, poate fiindca stiu ca ceea ce-si doresc ei vor realiza romanii !
https://ro.sputnik.md/analy…
Sa remarcam cine publica interviul si faptul ca ungurul pomeneste doar Moldova, alaturi de ”Ardeal” ca avind ”interese regionale”.
In concluzie, daca intr-o zi Romania va reveni la componenta de dinainte de 1 Decembrie 1918 , sau mai rau, ROMANII , SI NU UNGURII, VOR DORI ASTA !
Desprinderea Transilvaniei ”din ratiuni economice” se vehiculeaza, pe ici, pe colo, de la inceputul anilor ’90 , ceea ce inseamna ca destructurarile statelor nationale au fost gindite de mult timp .
Eu va rog sa formulati un prognostic privind STRUCTURA TERITORIALA A ROMANIEI LA 1 DECEMBTRI 2018.
Multumesc !