CD
596 aprobate

denitsoc@gmail.com
66.71.243.131

 

BILDERBERG SE DA LA CHINA
De Pepe Escobar

Când băieții mesageri de la Davos și Bilderberg se uită la Tabla Mare de șah, își dau seama că era lor de prânz gratuit perpetuu s-a încheiat.
Discret, la fel ca sub radar, ca un virus care se profilează, a 68-a întâlnire Bilderberg a fost în desfășurare la Washington, D.C. Nimic de văzut aici. Fără teorii ale conspirației despre o „cabală secretă”, vă rog. Acesta este doar un „grup divers de lideri politici și experți”, care docil discută, râde și se bucură.

Totuși, nu se poate decât să observăm că alegerea locației vorbește mai mult decât întreaga – arsă din temelii – Bibliotecă din Alexandria. În anul care anunță explozia mult așteptatului război proxy NATO vs. Rusia, discutarea nenumăratelor sale ramificații se potrivește capitalei Imperiului Minciunilor, mult mai mult decât Davos în urmă cu câteva săptămâni, unde un Henry Kissinger i-a trimis în frenezie. prin promovarea necesității unui compromis toxic numit „diplomație”.

Lista participanților la Bilderberg 2022 este o bucurie de citit. Iată doar câțiva dintre credincioși:
*James Baker, Consigliere extraordinarire, acum un simplu director al Biroului de Evaluare Net de la Pentagon.
*José Manuel Barroso, fost șef al Comisiei Europene, mai târziu destinatarul unei parașute de aur sub forma de președinte al Goldman Sachs International.
*Albert Bourla, tipul mare al Pfizer.
*William Burns, director CIA.
*Kurt Campbell, tipul care a inventat „pivotul către Asia” Obama/Hillary, acum coordonator la Casa Albă pentru Indo-Pacific.
*Mark Carney, fosta Bank of England, unul dintre designerii Great Reset, acum vicepreședinte al Brookfield Asset Management.
*Henry Kissinger, The Establishment’s Voice/Voce Guvernului Paralel, sau un criminal de război: alegeți.
* Charles Michel, președintele Consiliului European.
*Minton Beddoes, redactor-șef al The Economist, care va transmite în mod corespunzător toate directivele majore ale Bilderberg în povestirile viitoare ale revistei.
*David Petraeus, învins certificat al creșterilor nesfârșite și președinte al KKR Global Institute.
*Mark Rutte, prim-ministru al Țărilor de Jos.
*Jens Stoltenberg, papagal de top NATO, îmi pare rău, secretar general.
*Jake Sullivan, directorul Consiliului Național de Securitate.

Afilierile ideologice și geopolitice ale acestor membri ai „grupului divers” nu au nevoie de mai multe detalii. Devine pozitiv mai sexy când vedem ce vor discuta.
Printre alte probleme găsim „provocări NATO”; „Realinierea indo-pacifică”; „continuitatea guvernării și economiei” (Conspiraționisti: continuitate în caz de război nuclear?); „perturbarea sistemului financiar global” (deja activ); „sănătate post-pandemică” (Conspiraționişti: cum să proiectăm următoarea pandemie?); „comerț și deglobalizare”; și bineînțeles, fripturile de vită wagyu alese: Rusia și China.

Pe măsură ce Bilderberg urmează Regulile Casei Chatham, simplii muritori nu vor avea nicio idee despre ceea ce au „propus” sau au aprobat de fapt și niciunul dintre participanți nu va avea voie să vorbească despre asta cu altcineva. Una dintre sursele mele de top din New York, cu acces direct la majoritatea Maeștrilor Universului, îi place să glumească că Davos și Bilderberg sunt doar pentru băieții mesageri: băieții care conduc cu adevărat spectacolul nici măcar nu se deranjează să apară, stabilite în întâlnirile lor uber-private în cluburi uber-private, unde se iau deciziile reale.
Totuși, oricine urmărește în detaliu starea putredă a „ORDINEI INTERNAȚIONALE BAZATE PE REGULI” va avea o idee destul de bună despre discuția din 2022 de la Bilderberg.

Ce spun chinezii
Secretarul de stat Little Blinken – partenerul lui Sullivan în remake-ul Dumb and Dumber/ Tampitul si Maitampitul al administrației Crash Test Dummy – a susținut recent că China „sprijină” Rusia în Ucraina, în loc să rămână neutră.
Ceea ce contează cu adevărat aici este că Little Blinken sugerează că Beijingul dorește să destabilizeze Asia-Pacific – ceea ce este o absurditate notorie.

Cu toate acestea, aceasta este narațiunea principală care trebuie să deschidă calea pentru ca SUA să își intensifice amestecul „Indo-Pacific”. Și acesta este briefing-ul pe care Sullivan și Kurt Campbell îl vor oferi „grupului divers”.
Davos – cu noua sa mantra autofacturată, „Marea Narațiune” – a exclus complet Rusia. Bilderberg se referă în principal la limitarea Chinei – care, până la urmă, este amenințarea existențială numărul unu pentru Imperiul Minciunilor și satrapiile sale.

În loc să aștepți bucățile Bilderberg distribuite de The Economist, este mult mai productiv să verifici ce crede o secțiune transversală a intelectualității chineze bazate pe fapte despre noua rachetă a „Vestului colectiv”.

Să începem cu Justin Lin Yifu, fost economist șef al Băncii Mondiale și acum decan al Institutului de Nouă Economie Structurală de la Universitatea din Peking, și Sheng Songcheng, fost șef al Departamentului de Studii Financiare și Statistică a Băncii Chinei.
Ei susțin că, dacă China va atinge „infecția dinamică zero” cu Covid-19 până la sfârșitul lunii mai (așa s-a întâmplat de fapt: vezi sfârșitul blocării de la Shanghai), economia Chinei ar putea crește cu 5,5% în 2022.

Ei resping încercarea imperială de a stabili o „versiune asiatică a NATO”: „Atâta timp cât China continuă să crească într-un ritm mai mare și să se deschidă, țările europene și ASEAN nu vor participa la capcana de decuplare a SUA pentru a-și asigura economicul. creștere și crearea de locuri de muncă.”

Trei academicieni de la Institutul de Studii Internaționale din Shanghai și de la Universitatea Fudan ating același punct: „Cadrul Economic Indo-Pacific”, anunțat de americani, presupus a fi pilonul economic al strategiei Indo-Pacific, nu este altceva decât o încercare greoaie de a merge pe „slăbiți coeziunea internă și autonomia regională a ASEAN”.

Liu Zongyi subliniază că poziția Chinei în inima lanțurilor de aprovizionare asiatice extrem de interconectate „a fost consolidată”, mai ales acum odată cu debutul CELUI MAI MARE ACORD COMERCIAL DE PE PLANETĂ, Parteneriatul Economic Regional Cuprinzător (RCEP).

Chen Wengling, economist-șef al unui think tank din cadrul Comisiei Naționale pentru Dezvoltare și Reformă cheie, notează „războiul ideologic și tehnologic cuprinzător împotriva Chinei” lansat de americani. Dar dorește să sublinieze că „nu sunt pregătiți pentru un război fierbinte, deoarece economiile SUA și China sunt atât de strâns legate”. Vectorul crucial este că „SUA nu a făcut încă progrese substanțiale în consolidarea lanțului de aprovizionare, concentrându-se pe patru domenii cheie, inclusiv semiconductori”.

Chen este îngrijorat de „securitatea energetică a Chinei”; „Tăcerea Chinei” cu privire la sancțiunile SUA împotriva Rusiei, care „ar putea duce la represalii ale SUA”; și, în mod crucial, cum va fi afectat „planul Chinei de construire a Inițiativei Belt and Road (BRI) cu Ucraina și țările UE”. Ceea ce se va întâmpla în practică este că BRI va privilegia coridoarele economice din Iran și Asia de Vest, precum și Drumul Mătăsii Maritime, în loc de coridorul transiberian din Rusia.

Depinde de Yu Yongding, de la Academia Chineză de Științe Sociale (CASS) și fost membru al Comitetului de politică monetară al Băncii Centrale, să meargă la jugulară, remarcând cum” au fost armate sistemul financiar global și dolarul american. în instrumente geopolitice. Comportamentul nefast al SUA în înghețarea rezervelor valutare nu numai că a afectat serios credibilitatea internațională a SUA, dar a zdruncinat și fundația creditului a sistemului financiar internațional dominant din Occident.”

El își exprimă consensul în rândul informațiilor chineze, că „dacă există un conflict geopolitic între SUA și China, atunci activele de peste mări ale Chinei vor fi serios amenințate, în special rezervele sale uriașe. Prin urmare, compoziția activelor și pasivelor financiare externe ale Chinei trebuie ajustată de urgență, iar partea de active denominate în dolari americani din portofoliul său de rezerve ar trebui redusă.”

Tabla asta de șah e nasoala
O dezbatere serioasă face furori în aproape toate sectoarele societății chineze cu privire la armonizarea americană a cazinoului financiar mondial. Concluziile sunt inevitabile: scapă de trezoreria SUA, rapid, prin orice mijloace necesare; mai multe importuri de mărfuri și materiale strategice (deci importanța parteneriatului strategic Rusia-China); și să asigure ferm activele de peste mări, în special acele rezerve valutare.

Între timp, „grupul divers” al lui Bilderberg, de cealaltă parte a iazului, discută, printre altele, ce se va întâmpla cu adevărat în cazul în care forțează rachetul FMI să explodeze (un plan cheie pentru implementarea „Marea Resetare” sau „Marea Narațiune”). ”).

Încep să se sperie literalmente cu apariția lentă, dar sigură a unui sistem monetar/financiar alternativ, bazat pe resurse: exact ceea ce UNIUNEA ECONOMICĂ EURASIA (EAEU) discută și proiectează în prezent, cu contribuția Chinei.
Imaginați-vă un sistem contra-Bilderberg în care un coș de actori din Sudul Global, bogați în resurse, dar săraci din punct de vedere economic, sunt capabili să-și emită propriile monede susținute de mărfuri și, în cele din urmă, să scape de statutul lor de ostatici FMI. Toți acordă o atenție deosebită experimentului Rusiei de gaz pentru ruble.

Și în cazul particular al Chinei, ceea ce va conta întotdeauna este o mulțime de capital productiv care stă la baza unei infrastructuri industriale și civile masive, extrem de profunde.
Nu e de mirare că băieții mesageri[1] de la Davos și Bilderberg, când se uită la Tabla Mare de șah, sunt plini de groază: epoca lor de prânz gratuit perpetuu s-a încheiat pentru ei si pentru stapanii lor.

Ceea ce i-ar încânta pe cinici, sceptici, neoplatoniști și taoiști din belșug este că bărbații (și femeile) de la Davos-Bilderberg au fost cei care s-au introdus în zugzwang.
Toate îmbrăcate – fără sa aibe unde să meargă.

Chiar și Jamie Dimon de la JP Morgan – care nici măcar nu s-a deranjat să meargă la Bilderberg – este speriat, spunând că se apropie un „uragan” economic.

Și răsturnarea tablei de șah nu este un remediu: în cel mai bun caz, asta ar putea invita o vizită ceremonioasă în smoking a domnului Sarmat și a domnului Zircon purtând niște bubuituri hipersonice.

Sursa: https://www.strategic-culture.org/news/2022/06/03/bilderberg-does-china

NT: 1. Mesagerii de la Bilderberg sunt doar simpli mesageri, frontmen sau oameni de fatada, adevaratii decizionisti sunt cei de pe Wall Street si City of London.

Traducerea: CD