caroline gunderodec
23 aprobate

google.bex
caroline.gunderode@gmail.comh
109.133.42.42

 

Industria a dedicat miliarde de dolari

pentru a-i manipula pe americani să-și

CUMPERE produsele, în timp ce guvernul

lor I-a deposedat de dreptul la acțiuni

legale; cetățenii, Lipsiți de

capacitatea de a trage companiile la

răspundere în instanța de judecată,

continuă să subvenționeze hegemonul

federal-farmaceutic cu dolarii lor

fiscali.

Articol publicat in ‘The Defender’, jurnalul lui Robert F. Kennedy Jr.

02/10/23

COVID

BIG PHARMA
› VIZUALIZĂRI
Guvernul SUA v-a vândut dreptul la un proces cu juriu – pentru a salva Big Pharma de răspundere

Guvernul federal a vândut al șaptelea amendament, conceput pentru a vă proteja dreptul la un proces cu juriu, celei mai mari forțe de lobby din țară: Big Pharma.
De
Institutul Brownstone
28

U.S. Government Sold Your Right to Jury Trial — to Insulate Big Pharma F…

The federal government sold the Seventh Amendment, designed to protect your right to a jury trial, to the larges…

Link copiat
județ guvernamental caracteristică de răspundere farmaceutică mare

Dor de o zi, dor de multe. Abonați-vă la Cele mai bune știri ale zilei de la The Defender . Este gratis.

De William Spruance

La 24 februarie 1985, The New York Times a publicat „Glory Days End for Pharmaceuticals”. Articolul a citat concurența în creștere și răspunderile legale ca semne că „marile companii de medicamente s-au trezit brusc în același tip de necazuri care au afectat industriile mai puțin strălucitoare de ani de zile”.

„În mod inevitabil, unele [companii] se vor confrunta cu răspunderi uluitoare și procese îndelungate în justiție privind medicamentele aprobate, care ulterior se vor transforma în eșecuri”, a scris jurnalistul Winston Williams .

Desigur, zilele de glorie nu s-au încheiat pentru Big Pharma .

Din 2000 până în 2018, 35 de companii farmaceutice au raportat venituri cumulate de 11,5 trilioane de dolari. Un studiu a constatat că aceasta a fost „semnificativ mai mare decât alte companii publice mai mari în același interval de timp”.

Veniturile anuale ale Pfizer au crescut de la 3,8 miliarde de dolari în 1984 la un record de 100 de miliarde de dolari în 2022. Produsele companiei COVID-19 , inclusiv vaccinul și Paxlovid au reprezentat 57 de miliarde de dolari din acest venit.

Pfizer’s Paxlovid Is a Fraud — It’s Time to Yank It From the Market

Pfizer’s Paxlovid is widely associated with rebound infection, and people who take the treatment can still trans…

Pfizer to Make Record $54 Billion From COVID Shots and Treatment

Pfizer predicted $32 billion in profits from its COVID-19 shots and another $22 billion from Paxlovid — a pill u…

Guvernul SUA a oferit un flux constant de dolari contribuabililor pentru veniturile Big Pharma și a protejat companiile beneficiare de costurile litigiilor.

Achizițiile federale de vaccinuri ARNm COVID-19 de la Pfizer și Moderna au totalizat peste 25 de miliarde de dolari . Guvernul a plătit Modernei 2,5 miliarde de dolari din fonduri ale contribuabililor pentru a dezvolta vaccinul, iar președintele Biden a cerut liderilor locali să folosească banii publici pentru a mitui cetățenii pentru a obține vaccinul .

Acestor noi zile de glorie le lipsesc „datoriile uluitoare” care trageau la răspundere companiile private. Cetățenii nu pot da în judecată producătorii de vaccinuri, inclusiv Pfizer, Moderna și Johnson & Johnson, pentru orice prejudiciu rezultat din vaccinurile cu COVID-19.

În februarie 2020, secretarul pentru Sănătate și Servicii Umane Alex Azar și-a invocat competențele în temeiul Legii privind pregătirea publică și pregătirea pentru situații de urgență (PREP) pentru a oferi imunitate la răspundere companiilor medicale ca răspuns la COVID-19 .

COVID Archives

Azar a modificat în mod repetat ordinul pentru a continua să ofere imunitate de răspundere pentru companiile farmaceutice. Un raport al Congresului explică că aceasta înseamnă că corporațiile „nu pot fi chemate în judecată pentru daune bănești în instanță” dacă intră sub protecția ordinelor lui Azar.

Americanii au suportat costurile legate de producerea produselor companiei și de achiziționarea inventarului de vaccinuri. În schimb, ei s-au confruntat si cu mandate de a face injecții cu ARNm și și-au pierdut dreptul de a trage la răspundere puterile comerciale pentru abateri.

Acest proces a subminat scopul celui de-al șaptelea amendament și a creat un nou sistem de „zile de glorie” pentru Big Pharma.

Subminarea celui de-al șaptelea amendament

Al șaptelea amendament garantează dreptul la un proces cu juriu în cauzele civile. La momentul ratificării sale în 1791, susținătorii amendamentului au căutat să protejeze drepturile cetățenilor obișnuiți împotriva puterilor comerciale care altfel ar corupe sistemul judiciar în beneficiul lor.

În Federal Farmer IV (1787), autorul, scriind sub pseudonim, a susținut că sistemul juriului era „esențial în fiecare țară liberă” pentru a menține independența justiției.

Fără protecția celui de-al șaptelea amendament, forțele hegemonice – „cei bine născuți” – ar exercita puterea justiției și ar fi „dispuse în general, și în mod foarte natural, să le favorizeze pe cele de propria lor descriere”.

Sir William Blackstone a numit procesele cu juriu „gloria legii engleze”. La fel ca Federal Farmer IV, el a scris că absența unui juriu ar avea ca rezultat un sistem judiciar condus de bărbați cu „o părtinire involuntară față de cei de rang și demnitate propriu”.

Declarația de Independență a enumerat negarea regelui George al III-lea a „beneficiilor procesului cu juriu” pentru coloniști ca o plângere care a dus la Revoluția Americană.

Secole mai târziu, am revenit la un sistem care interzice cetățenilor dreptul la procese cu juriu în beneficiul intereselor comerciale.

Ușa rotativă dintre Big Pharma și guvern, împreună cu refuzul judecății de către juriu, amenință că cei care controlează procesul de reglementare și litigii îi vor favoriza pe „cei de rang și demnitate propriu”.

Alex Azar, secretarul Departamentului de Sănătate și Servicii Umane al SUA responsabil de adoptarea Legii PREP, a fost președintele diviziei americane a lui Eli Lilly din 2012 până în 2017. Acolo, a supravegheat creșteri semnificative ale prețurilor la medicamente. De exemplu, Eli Lilly a dublat prețul medicamentului său cu insulină din 2011 până în 2016.

În 2018, Kaiser Health News a descoperit că „Aproape 340 de foști angajați ai Congresului lucrează acum pentru companiile farmaceutice sau pentru firmele lor de lobby”.

Scott Gottlieb a demisionat din funcția de comisar al Administrației SUA pentru Alimente și Medicamente în 2019 pentru a se alătura Consiliului de Administrație al Pfizer, o funcție care plătește 365.000 de dolari pe an. Gottlieb a continuat să pledeze pentru blocaje și cenzură în timpul COVID-19, încurajând chiar Twitter să suprime medicii pro-vaccin care au discutat despre imunitatea naturală.

The Censorious Scott Gottlieb Was a Major Influence on Lockdowns ⋆ Brow…

Jeffrey A. Tucker

It’s not just about government intervention and it’s not just about private corruption. It’s about a complicated…

Consilierul Casei Albe, Steve Richetti, a lucrat ca lobbyist timp de douăzeci de ani înainte de a se alătura administrației Biden. Printre clienții săi se numără Novartis, Eli Lilly și Pfizer. The New York Times l-a descris ca fiind „unul dintre cei mai loiali consilieri [ai lui Biden] și cineva la care domnul Biden se va adresa aproape sigur în momente de criză sau în momente stresante”.

Așa cum a avertizat Blackstone, acest sistem le permite celor puternici să-i faca imuni pe cei cu „propriul rang și demnitate” de responsabilitatea proceselor cu juriu.

Profesorul de drept Suja Thomas scrie că „juriul este efectiv o „ramură” a guvernului – asemănătoare cu executivul, legislativul și sistemul judiciar – care nu a fost recunoscută și protejată” de elitele juridice și corporațiile.

Dar guvernul federal și Big Pharma au uzurpat rolul juriului de „ramură” a guvernului.

Rezultatul – cele mai puternice forțe din societatea noastră deformează sistemul juridic pentru a-și proteja interesele – este în parte contra ceea ce autorii au conceput al șaptelea amendament să se opună.

Cea mai bună apărare juridică pe care o pot cumpăra banii

Pfizer și Big Pharma au achiziționat acest scut de răspundere prin campanii eficiente de marketing și lobby.

Pharmaceutical Research and Manufacturers of America este un grup comercial care face lobby în numele Big Pharma. Printre membrii săi se numără Pfizer, Johnson & Johnson și AstraZeneca.

Grupul a cheltuit 85 de milioane de dolari pe lobby din 2020 până în 2022 și aproape 250 de milioane de dolari în ultimul deceniu.

Aceasta este doar o fracțiune din cheltuielile totale ale Big Pharma pentru influența guvernului. Din 2020 până în 2022, industria farmaceutică și a produselor de sănătate a cheltuit 1 miliard de dolari pe lobby .

Pentru context, aceasta a fost de peste cinci ori mai mult decât a cheltuit industria bancară comercială pentru lobby în aceeași perioadă de timp. În acei trei ani, Big Pharma a cheltuit mai mult pentru lobby decât industria petrolului, gazelor , alcoolului , jocurilor de noroc , agriculturii și apărării la un loc.

Pe lângă achiziționarea sprijinului oficialilor guvernamentali, Big Pharma dedică și mai multe resurse pentru a cumpăra inimile și mințile poporului american și ale instituțiilor lor media.

Companiile farmaceutice au cheltuit mult mai mulți bani pe publicitate și marketing decât în ​​cercetare și dezvoltare, sau R&D, în timpul COVID-19.

În 2020, Pfizer a cheltuit 12 miliarde USD pe vânzări și marketing și 9 miliarde USD pe cercetare și dezvoltare. În acel an, Johnson & Johnson a alocat 22 de miliarde de dolari vânzărilor și marketingului și 12 miliarde de dolari pentru cercetare și dezvoltare.

Eforturile industriei au fost răsplătite. Miliarde de dolari în publicitate au condus la milioane de americani să se adapteze la programele sponsorizate de Pfizer . Presa și-a promovat produsele și rareori a menționat istoria Big Pharma de îmbogățire fără drept , fraudă și pledoarii penale .

Opinion | Please, Biden, Try for 2 Million Shots a Day (Published 2021)

The administration’s vaccine plan isn’t ambitious enough.

La publicarea Raportului anual 2022 al Pfizer , CEO Albert Bourla a subliniat importanța „percepției pozitive” a clienților asupra gigantului farmaceutic.

„2022 a fost un an record pentru Pfizer, nu numai în ceea ce privește veniturile și câștigurile pe acțiune, care au fost cele mai mari din istoria noastră lungă”, a menționat Bourla.

„Dar mai important, în ceea ce privește procentul de pacienți care au o percepție pozitivă despre Pfizer și despre munca pe care o facem.”

Industria a dedicat miliarde de dolari pentru a-i manipula pe americani să-și ia produsele, în timp ce guvernul lor le-a deposedat de dreptul la acțiuni legale; cetățenii, lipsiți de capacitatea de a trage companiile la răspundere în instanța de judecată, continuă să subvenționeze hegemonul federal-farmaceutic cu dolarii lor fiscali.

De fapt, guvernul federal a vândut al șaptelea amendament celei mai mari forțe de lobby din țară. Acest lucru a transferat puterea de la cetățeni la clasa conducătoare a națiunii și a schimbat un drept constituțional cu un scut de răspundere corporativă.

Publicat inițial de Brownstone Institute .

How Government Insulated Big Pharma from Liability ⋆ Brownstone Institute

William Spruance

The industry dedicated billions of dollars to manipulating Americans into taking its products while their govern…

William Spruance este avocat în practică și absolvent al Centrului de Drept al Universității Georgetown.
Părerile și opiniile exprimate în acest articol aparțin autorilor și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Children’s Health Defense.

Brownstone Institute

The Brownstone Institute is a nonprofit organization founded May 2021. Its vision is of a society that places the highest value on the voluntary interaction of individuals and groups while minimizing the use of violence and force including that which is exercised by public or private authorities.

Sign up for free news and updates from Robert F. Kennedy, Jr. and Children’s Health Defense. CHD is planning many strategies, including legal, in an effort to defend the health of our children and obtain justice for those already injured. Your support is essential to CHD’s successful mission.
U.S. Government Sold Your Right to Jury Trial — to Insulate Big Pharma From Liability

U.S. Government Sold Your Right to Jury Trial — to Insulate Big Pharma F…

The federal government sold the Seventh Amendment, designed to protect your right to a jury trial, to the larges…