(11) CRIMINALII PERFECŢI AI FIINŢEI UMANE

Dumitru GUDOVAN – Academia.edu
***********************************
.
.
În timp ce Biden și-a încheiat ultimul discurs cu „God Save the Queen”, conducându-ne pe noile culmi ale ramolismentului său, Putin a avertizat cât se poate de clar că ținte ale noilor sale atacuri vor fi nu doar ipoteticele F-16 pe care Occidentul se pregătește să le dea Ucrainei, ci și aeroporturile de pe care acestea vor decola.

E simplu de înțeles ce spune Putin, dar extrem de complicat pentru cei cu „Slava” în suflet. Aeroporturile ucrainene nu mai există. Au fost bombardate de ruși și sunt inoperabile. Astfel, pentru ca Ucraina să opereze F-16, avioanele trebuie să decoleze de pe aeroporturi ale vecinilor, în condițiile în care infrastructura nu mai există pe teritoriul Ucrainei. Doar că orice plecare a unui echipament de război la atac împotriva unui beligerant presupune intrarea în război a celui de pe teritoriul căruia a pornit echipamentul. Trebuie să fiți atenți la nuanțe: de aceea tancurile sau blindatele nu sunt livrate „pe șenile sau pe roți”, ci cu trenul. Desigur, ar fi o aberație să te apuci să livrezi tancul pe șenile. Dar, în cazul mașinilor blindate de război, asta s-ar putea face. Doar că nu se face. Și ele ajung tot cu trenul deoarece e asimilată unei livrări de marfă.

Încă un aspect de care trebuie să țineți cont. Ajutoarele SUA pentru războiul din Ucraina sunt sub formă de împrumuturi, din care Ucraina cumpără arme. Americanii înțeleg nuanțele și se feresc să fie parte pe față, intervenind indirect prin scamatoria cu împrumutul. Asta spre deosebire de sclavii din Europa care donează arme. Donarea de arme e asimilată participării în război, la fel ca și donarea de materiale sau combustibili. Adică ceea ce am făcut noi. Rușii până acum au preferat să închidă ochii, sperând că Occidentul își va menține rațiunea. Aiurea, n-ai cu cine!

De aceea Putin a ieșit și a spus cât se poate de clar că orice decolare a unui F-16 care se implică în lupta din Ucraina transformă și aeroportul de pe care a decolat într-o țintă legitimă. Și, aș adăuga eu, inclusiv țara de pe care a decolat devine țintă. E logic, face parte din legea războiului. iar Putin a trasat cât se poate de clar „linia roșie”.

De fapt, semnalul dat de Putin este mult mai clar și mai tranșant, anume acela că Rusia e gata de confruntarea cu NATO. Iar asta e cea mai proastă veste pentru generalii de carton ai Occidentului. God Save the Queen!