Biden a făcut ca o situație periculoasă să devină și mai periculoasă

HotNews.ro

Richard Haass, un diplomat american de rang înalt și cu o mare experiență internațională l-a criticat pe președintele american Joe Biden pentru declarația sa potrivit căreia președintele rus Vladimir Putin „nu poate rămâne la putere”.

În mesaje postate duminică pe Twitter, Haass, președintele Consiliului pentru Relații Externe al SUA, a spus că Biden a „făcut ca o situație dificilă să devină și mai dificilă și o situație periculoasă și mai periculoasă”.

Acest lucru este evident. Mai puțin evident este cum să repare daunele, dar sugerez ca principalii săi consilieri să-i contacteze pe omologii lor ruși și să clarifice faptul că SUA sunt pregătite să lucreze cu acest guvern rus”, a spus diplomatul.

„Ar trebui să existe două priorități în acest moment: încheierea războiului în termeni pe care Ucraina îi poate accepta și descurajarea oricărei escaladări din partea lui Putin. Iar acest comentariu a fost în contradicție cu ambele obiective”, a declarat Richard Haass.

Așa cum s-a mai spus, nu poți merge la război decât cu armata pe care o ai. Nu mai puțin adevărat este că nu poți încheia un război decât cu adversarul pe care îl ai. Faptul că Rusia lui Putin a acționat în mod criminal nu schimbă acest adevăr. Schimbarea de regim poate fi o speranță, dar nu poate constitui baza strategiei noastre”, a mai spus acesta.

Reacția diplomatului vine după ce sâmbătă, la Varșovia, Joe Biden a cerut o schimbare de regim în Rusia: ”Pentru numele lui Dumnezeu, acest om nu poate rămâne la putere“.

Ulterior, un oficial de la Casa Albă a spus că liderul american a fost înțeles greșit: „Ceea ce a vrut să zică președintele (Biden) e că lui Putin nu i se poate permite să își exercite puterea asupra țărilor vecine sau asupra regiunii. El nu a vorbit despre puterea lui Putin în Rusia, nici despre o schimbare de regim”.

–––––––––––––––––––-

Susufler0 • 2022-03-27 12:02

De fapt Biden a scapat si chestia cu „Putin criminal de razboi” si dupa aceea au trebuit sa o lase asa ! Asta noua insa a spus-o pt cateva mii de refugiati uitand ca o aude si un ins care poate porni furtuna si din mai putin ! PS. Dovada ca nu trebuia sa o spuna este tocmai faptul ca dupa el au iesit consilierii sa incerce sa dreaga ceea ce a spus Sleepy Joe !

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Reluând ideile lui Viktor Orban: Presa de stat din Ungaria face propaganda pro-Rusia

Dar în ultimele săptămâni, atât premierul Viktor Orban, cât și contracandidatul său Péter Márki-Zay și-au adaptat campania pentru a reflecta invazia Rusiei în Ucraina.

Márki-Zay critică poziția prorusă adoptată de Orban de ani de zile. „Orbán este cel care l-a susținut pe Putin. Mass-media de stat continuă să răspândească propaganda pro-Rusia, chiar dacă Orban s-a aliniat la interdicția europeană impusă posturilor Russia Today și Sputnik News. Dar aici, presa noastră de stat și presa privată controlată de Fidesz îl susțin în continuare pe Putin și condamnă Ucraina”, susține candidatul opoziției la funcția de premier, Peter Marki-Zay.

Reporterul Deutsche Welle ar fi vrut să ceară un punct de vedere pe tema acestor critici de la partidul Fidesz al lui Orban. Dar în pofida solicitărilor, nu a primit niciun răspuns de la sediul din Budapesta.De Ziua Națională, la mijlocul lui martie, sute de mii de oameni au venit din toată Ungaria. Și atunci, războiul lui Putin a fost principala preocupare a celor care așteptau să-l vadă pe Orban.„Nu credem că acest război a izbucnit din senin. Există un context. Totul a dus la acest lucru”, spune o femeie.Lumea și mai ales presa occidentală au standarde duble. Îi poți înțelege pe ucraineni, dar trebuie să-i înțelegi și pe ruși”, consideră un bărbat mai în vârstă.„Nimeni nu vorbește cu adevărat despre faptul că, de fapt, America a fost cea care a aprins acest incendiu și că a făcut acest lucru intenționat”, este de părere un tânăr.

Apoi și-a făcut apariția Viktor Orban. La fel ca în cazul majorității presei independente, jurnaliștilor Deutsche Welle li s-a oferit un loc departe de podium. Șeful Guvernului abia se vedea cu ochiul liber, dar retorica sa despre rolul Ungariei în războiul din Ucraina a fost cu atât mai tranșantă.„Rusia are interese rusești, Ucraina are grijă de interesele ucrainene. Nici SUA, nici Bruxelles-ul nu vor gândi cu mintea unui maghiar și nu vor simți cu inima unui maghiar. Noi înșine trebuie să ne promovăm interesele, cu sobrietate și curaj”, a proclamat liderul de la Budapesta.

Dezbaterea politică reală lipsește în Ungaria .Războiul din Ucraina a devenit un teren prielnic în campania electorală din Ungaria. Dezbaterea politică reală lipsește. În schimb, există conflicte între actualul prim-ministru Orban și adversarul său Marki-Zay.

Formațiunile de stânga și-au pierdut simțurile. Vor să ne conducă inconștient într-un război. Vor să trimită pe front soldați unguri, armele noastre. Nu vom permite acest lucru”, spune premierul Orban.

Mai întâi a mințit că vrem să aducem migranți în Ungaria. Acum minte că vrem să trimitem copii să moară în Ucraina. E dezgustător!” – îi dă replica, de la distanță, Péter Márki-Zay, candidatul opoziției.

Acuzații, minciuni, provocări – pentru Marton Gulyas, toate acestea sunt un stimulent suficient pentru a lua atitudine. Și vorbește despre nevoia urgentă a unor informări independente în această campanie electorală.„Mi-aș putea face munca mai bine dacă oamenii din aparatul guvernamental ar accepta invitația mea. Acest tip de bulă, pe care au creat-o artificial în jurul alegătorilor fideli guvernului, dăunează nu doar societății în ansamblu, ci mai ales acelor alegători”, subliniază activistul.Și astfel, Marton Gulyas și studioul său mobil de televiziune pornesc din nou la drum. Plănuiește mai multe emisiuni până în ziua alegerilor.

––––––––––––––––––-

Germania vrea un sistem anti-rachetă acoperitor general

HotNews.ro

Guvernul german, care a fost convins de invazia rusă în Ucraina să investească masiv în apărare, ia în considerare achiziționarea unui sistem israelian de protecție antirachetă, a relatat duminică cotidianul Bild, preluat de AFP.

Decizia nu a fost încă luată în mod oficial, dar Partidul Social-Democrat al cancelarului Olaf Scholz, principalul partid din coaliția de guvernare, este în favoarea acestei decizii, potrivit celui mai citit cotidian german.”Trebuie să ne protejăm mai bine împotriva amenințării rusești. Pentru a face acest lucru, avem nevoie de un scut antirachetă la nivelul întregii Germanii cât mai curând posibil”, explică Andreas Schwarz, raportor al Bundestagului pentru bugetul apărării, în Bild.”Sistemul israelian Arrow 3 este o soluție bună”, a adăugat el despre acest sistem antirachetă israelian conceput pentru a contracara rachetele cu rază lungă de acțiune.

Scutul de 2 mld. euro ar acoperi deasemeni România, Polonia și țările baltice

Potrivit Bild, sistemul, inspirat de cel israelian „Iron Dome”, ar urma să coste aproximativ 2 miliarde de euro și ar putea fi operațional din 2025, din trei locații din Germania.Scutul ar fi chiar suficient de puternic pentru a acoperi și Polonia, România și statele baltice.”Putem întinde Cupola de Fier peste țările vecine. Am juca astfel un rol cheie în securitatea Europei”, a adăugat Schwarz.După ani de subinvestiții, Germania a făcut o schimbare istorică la sfârșitul lunii februarie, invazia rusă din Ucraina acționând ca un declanșator al deciziei.La 27 februarie, la câteva zile după ofensiva rusă, Olaf Scholz a anunțat un buget excepțional de 100 de miliarde de euro pentru modernizarea armatei și obiectivul de a depăși 2% din PIB pentru cheltuielile militare.