caroline gunderode
17 aprobate

gmail.comx
caroline.gunderode@gmail.com
109.133.42.42

 

Cum priveste CNN Batalionul „nazist” AZOV .
https://edition.cnn.com/2022/03/29/europe/ukraine-azov-movement-far-right-intl-cmd/index.html

(Va rog sa nu uitati ca Zelenski a eliberat criminalii din inchisori si le-a dat pusti in mana „sa omoare rusi” – au fost si azovi printre acesti criminali care se pare ca n-au omorat ce li s-a cerut ci s-au pus pe jaf armat – mai trebuie investigat – nu vorbeste CNN ci alta presa despre asta.)

Un batalion de extremă dreapta are un rol cheie în rezistența Ucrainei. Istoria sa neo-nazistă a fost exploatată de Putin
Analiză de Tara John și Tim Lister, CNN

Actualizat la 1158 GMT (1958 HKT) 30 martie 2022

Care sunt punctele de conflict înaintea următoarei runde a discuțiilor dintre Ucraina și Rusia?

Aceasta este devastația lăsată de ocupația rusă în Borodianka

„Dinții copilului meu încep să se strice”: copii care se ascund de bombardamentul rusesc în subsol

Experții intervin asupra războiului psihologic pe care Ucraina îl poartă împotriva Rusiei

„Nici disciplinat, nici confortabil”: reporterii CNN au abandonat tabăra militară rusă
Imaginile au apărut luni devreme, 18 aprilie, pe rețelele de socializare care arată crucișătorul rusesc cu rachete ghidate, Moskva, grav avariat și în flăcări în câteva ore înainte ca nava să se scufunde în Marea Neagră, joi.
Imagini noi par să arate ultimele momente ale navei de război rusești
Rachetă Lviv vpx
Videoclipul arată o rachetă deasupra capului în Lviv

Actorul rus vorbește după ce mama îl renega pentru că nu sprijină războiul

Fuga în Rusia și folosirea contrabandiștilor: cum a scăpat o familie ucraineană în siguranță

Care sunt punctele de conflict înaintea următoarei runde a discuțiilor dintre Ucraina și Rusia?

Vedeți cum echipa ucraineană IED elimină minele terestre

„Am suferit prea mult”: Ucraineanul îmbătrânit petrece săptămâni prinse într-un teatru bombardat
Militarii forțelor militare ucrainene mută rachetele FIM-92 Stinger fabricate din SUA, un sistem portabil de apărare aeriană (MANPADS), care funcționează ca o rachetă sol-aer (SAM) în infraroșu, și cealaltă asistență militară expediată din Lituania către aeroportul Boryspil din Kiev, pe 13 februarie 2022. – Liderul ucrainean Volodymyr Zelensky va vorbi cu președintele american Joe Biden „în următoarele ore”, a declarat biroul său pe 13 februarie 2022, în timp ce temerile occidentale că Rusia este pe cale să invadeze statul ex-sovietic. Discuțiile au loc la o zi după ce Casa Albă a raportat că nu a avut loc nicio descoperire în timpul unei conversații telefonice de o oră între Biden și președintele rus Vladimir Putin. (Foto de Sergei SUPINSKY / AFP) (Foto de SERGEI SUPINSKY/AFP prin Getty Images)
Forțele aeriene americane creează un nou sistem de arme numit „Phoenix Ghost” pentru Ucraina

Scăparea rușilor: voluntar înfruntă artileria pentru a evacua ucrainenii

„O minciună flagrantă și cinică!”: Tatăl marinarului din Moscova se repezi împotriva guvernului rus
An aerial view taken on April 12, 2022, shows the city of Mariupol, during Russia’s military invasion launched on Ukraine.
Ucraina emite presupusele comunicări ale comandantului rus

Ucrainenii fug de Mariupol, dar nu pot obține decât trecerea sigură prin Rusia

Aceasta este devastația lăsată de ocupația rusă în Borodianka

‘My kid’s teeth are starting to spoil’: Children hiding from Russian bombardment in basement

Experts weigh in on psychological warfare Ukraine is waging against Russia

‘Neither disciplined nor comfortable’: CNN reporter tours abandoned Russian military camp
Images emerged early Monday, April 18, on social media showing Russia’s guided-missile cruiser, the Moskva, badly damaged and on fire in the hours before the ship sunk in the Black Sea on Thursday.
New images appear to show final moments of Russian warship
Lviv missile vpx
Video shows missile overhead in Lviv

Russian actor speaks out after mother disowns him for not supporting war

Fleeing to Russia and using smugglers: How one Ukrainian family escaped to safety

What are the sticking points ahead of the next round of Ukraine-Russia talks?

See how Ukrainian IED team disposes of land mines

‘I’ve suffered too much’: Aging Ukrainian spends weeks trapped in bombed-out theater
Servicemen of Ukrainian Military Forces move US made FIM-92 Stinger missiles, a man-portable air-defence system (MANPADS), that operates as an infrared homing surface-to-air missile (SAM), and the other military assistance shipped from Lithuania to Boryspil Airport in Kyiv on February 13, 2022. – Ukrainian leader Volodymyr Zelensky will speak to US President Joe Biden „in the coming hours”, his office said on February 13, 2022, as Western fears grow that Russia is about to invade the ex-Soviet state. The talks come one day after the White House reported there had been no breakthrough during a one-hour phone conversation between Biden and Russian President Vladimir Putin. (Photo by Sergei SUPINSKY / AFP) (Photo by SERGEI SUPINSKY/AFP via Getty Images)
US Air Force creates brand new weapons system called ‘Phoenix Ghost’ for Ukraine

Scăparea rușilor: voluntar înfruntă artileria pentru a evacua ucrainenii

„O minciună flagrantă și cinică!”: Tatăl marinarului din Moscova se repezi împotriva guvernului rus
O vedere aeriană realizată pe 12 aprilie 2022 arată orașul Mariupol, în timpul invaziei militare a Rusiei lansate asupra Ucrainei.
Ucraina emite presupusele comunicări ale comandantului rus

Ucrainenii fug de Mariupol, dar nu pot obține decât trecerea sigură prin Rusia
(CNN)Președintele Vladimir Putin a încadrat invazia rusă a Ucrainei drept o „misiune specială” de a proteja vorbitorii de limbă rusă de genocidul din mâna „neonaziştilor”.

Într-un discurs difuzat cu câteva minute înainte de începerea invaziei pe 24 februarie, Putin a spus: „Vom căuta să demilitarizăm și să denazificăm Ucraina”, ignorând faptul că președintele țării, Volodymyr Zelensky, este evreu.
Pentru Kremlin, Anexa A din această misiune specială este mișcarea de extremă dreaptă Azov, parte a peisajului militar și politic din Ucraina de aproape un deceniu. ​
Membrii regimentului Azov și veteranii mărșăluiesc cu torțe pentru a sărbători Ziua Apărătorului Ucrainei la Kiev, pe 14 octombrie 2016.
Membrii regimentului Azov și veteranii mărșăluiesc cu torțe pentru a sărbători Ziua Apărătorului Ucrainei la Kiev, pe 14 octombrie 2016.
Aripile militare și politice ale lui Azov s-au separat oficial în 2016, când a fost înființat partidul de extremă dreapta Corpul Național. Batalionul Azov fusese până atunci integrat în Garda Națională a Ucrainei.
O forță de luptă eficientă, foarte implicată în conflictul actual, batalionul are o istorie de înclinații neo-naziste, care nu s-au stins în întregime prin integrarea sa în armata ucraineană. ​
În perioada sa de glorie ca miliție autonomă, Batalionul Azov a fost asociat cu supremațiștii albi și ideologia și însemnele neo-naziste. A fost activ în special în Mariupol și în jurul lui în 2014 și 2015. Echipele CNN din zonă la acea vreme au raportat îmbrățișarea de către Azov a emblemelor și parafernaliei neonaziste.
După integrarea sa în Garda Națională a Ucrainei, pe fondul discuțiilor din Congresul SUA despre desemnarea Mișcării Azov ca organizație teroristă străină, ministrul de interne al Ucrainei de atunci, Arsen Avakov, a apărat unitatea. „Campania rușinoasă de informare despre presupusa răspândire a ideologiei naziste (în rândul membrilor Azov) este o încercare deliberată de a discredita unitatea „Azov” și Garda Națională a Ucrainei”, a declarat el pentru ziarul online Ukrayinska Pravda în 2019.
Au încercat să dezvăluie cum era viața sub ocupația rusă. Apoi au dispărut
Au încercat să dezvăluie cum era viața sub ocupația rusă. Apoi au dispărut
Batalionul funcționează în continuare ca o entitate relativ autonomă. A fost proeminentă în apărarea lui Mariupol în ultimele săptămâni, iar rezistența sa a fost lăudată pe scară largă de membrii guvernului.
Pentru Putin, care a susținut în mod fals că guvernul Ucrainei este condus de „dependenți de droguri și neo-nazi”, Azov prezintă o țintă evidentă. Moscova a acordat regimentului un rol nemaipomenit în conflict, acuzându-l în mod obișnuit de încălcări ale drepturilor omului.
Pe 7 martie, ambasadorul Rusiei la Națiunile Unite a acuzat regimentul Azov că a blocat un coridor de evacuare în orașul-port asediat, spunând că folosește „cetățenii ca scut uman”. Această afirmație a fost repetată constant în presa rusă.
În aceeași zi, maiorul azov Denis Prokopenko a declarat într-un videoclip distribuit pe contul de Twitter al regimentului că „încercările de a organiza un coridor sigur pentru (relocarea) civililor… au eșuat din cauza mai multor acțiuni ale inamicului (forțele ruse) în zona de asamblare”.
După bombardarea unui teatru de la Mariupol care adăpostește civili și avea „copii” scrise în limba rusă pe pământ de fiecare parte a clădirii, Ministerul rus al Apărării i-a acuzat pe „militanții batalionului naționalist „Azov”” că au comis atacul. ​
În manualul rusesc de dezinformare, mișcarea Azov este o țintă tentantă — una în care faptele și dezinformarea pot fi eliminate.
Cetăţenii Kievului participă la antrenamentul militar pentru civili desfăşurat de veteranii regimentului Azov pe 6 februarie 2022.
Cetăţenii Kievului participă la antrenamentul militar pentru civili desfăşurat de veteranii regimentului Azov pe 6 februarie 2022.
Existența unui element identificabil Azov în cadrul forțelor armate ucrainene — și un element eficient în acest sens — ridică întrebări incomode pentru guvernul ucrainean și aliații săi occidentali, care continuă să trimită arme în țară.
CNN a contactat Ministerul Apărării al Ucrainei pentru comentarii.
În trecutul nu prea îndepărtat, conducerea lui Azov a susținut în mod deschis opiniile supremaciste albe și a cultivat legături cu grupuri și indivizi similari din Occident.
În 2010, Andriy Biletsky, acum lider al Corpului Național, aripa politică a mișcării Azov, a spus că scopul său era „a conduce rasele albe ale lumii într-o cruciada finală”.
Au crezut că vor fi în siguranță la teatru. Apoi a fost bombardat
Au crezut că vor fi în siguranță la teatru. Apoi a fost bombardat
Într-o declarație pentru CNN, regimentul Azov a spus că „apreciază și respectă pe Andriy Biletsky ca fondator și prim comandant al regimentului, dar nu avem nimic de-a face cu activitățile sale politice și cu partidul Corpul Național” — adăugând că fostul comandant nu a făcut niciodată așa ceva. comentarii.
Declarația spune că „motivația lui Azov a înfuriat întotdeauna Rusia. Prin urmare, atacurile de dezinformare asupra Regimentului AZOV nu s-au oprit din 2014”.
Acesta a adăugat că mișcarea „a negat în mod repetat acuzațiile de fascism, nazism și rasism” și are ucraineni de toate mediile diferite, inclusiv „greci, evrei, tătari din Crimeea, ruși” care „continuă să slujească în AZOV”.
„Majoritatea dintre ei sunt vorbitori de limbă rusă, majoritatea sunt ortodocși. Dar sunt catolici și protestanți, păgâni și cei care mărturisesc islam și iudaism, și sunt atei”, a afirmat Azov.
Acesta a menționat că rolul regimentului Azov este de „unitate specială a Gărzii Naționale a Ucrainei și este subordonat exclusiv comandantului suprem suprem — președintele Ucrainei, de altfel, un evreu”.
„Ar fi absurd să credem că suntem uniți de ideea de rasism alb sau nazism”, a adăugat Azov.
În ciuda notorietății internaționale a mișcării Azov, Ucraina „nu este o clocană pentru simpatizanții naziști”, potrivit lui Alexander Ritzmann, consilier principal la Proiectul Counter Extremism (CEP), cu sediul la Berlin.
El a menționat că la ultimele alegeri din Ucraina din 2019, aripa politică a lui Azov a câștigat doar 2,15% din voturi, iar Biletsky și-a pierdut locul în parlament.
În plus, spune Ritzmann, există actori de extremă dreapta proeminenți și în Rusia. „Există o problemă extremistă de extremă dreaptă de ambele părți în conflict, dar pare să existe o părtinire în raportarea doar a problemei de extremă dreaptă a Ucrainei”, a spus el.
Începuturile lui Azov
Batalionul Azov a fost format în 2014, în același an în care rebelii susținuți de ruși au început să cucerească teritoriul din regiunea Donbas de est a Ucrainei, iar Rusia a invadat și capturat Crimeea. La acea vreme, Ministerul Apărării al Ucrainei a încurajat batalioanele de voluntari să se alăture campaniei de rezistență și să-și ajute armata care se lupta.
Rolul batalionului în recucerirea Mariupolului în iunie 2014 de la forțele susținute de Rusia i-a adus „statutul de erou” în Ucraina, a spus Ritzmann.
Dar acest statut a venit cu bagaje — opiniile de extremă dreapta ale unor membri și însemnele neo-naziste. Acestea au inclus soarele negru, „un simbol păgân însușit de naziști pentru pseudo-religia lor”, și Wolfsangel, „un simbol pe care extremiștii de extremă dreapta l-au adoptat și ei”, a spus Ritzmann.
Andriy Biletsky, liderul partidului politic Corpul Național, a spus că scopul său este „a conduce rasele albe ale lumii într-o cruciada finală”.
Andriy Biletsky, liderul partidului politic Corpul Național, a spus că scopul său este „a conduce rasele albe ale lumii într-o cruciada finală”.
Liderii lui Azov au negat asociațiile neonaziste, spunând că Wolfsangel „N” și „mă refer la „idee națională”.
Chiar dacă Batalionul Azov a fost co-fondat de Biletsky, care a condus anterior grupul de dreapta radical Patriot al Ucrainei, grupul era înarmat de stat și parțial finanțat de oligarhii locali din estul Ucrainei. Această finanțare includea bani de la magnatul evreu Ihor Kolomoisky, a spus Ritzmann. Departamentul de Stat al SUA l-a sancționat pe Kolomoisky în martie 2021. Anul precedent, Departamentul de Justiție al SUA l-a pus sub investigație pentru acuzații de delapidare și fraudă. ​
CNN a contactat avocatul lui Kolomoisky pentru comentarii.
În 2016, Înaltul Comisar Național pentru Drepturile Omului a acuzat grupurile armate de ambele părți ale conflictului din Donbas, inclusiv Azov, de încălcări ale drepturilor omului.
Diseminare internațională
Când batalionul Azov a fost adus sub comanda Ministerului Afacerilor Interne ca regiment în 2014, „luptători motivați politic precum (Andri) Biletsky au plecat și au fondat mișcarea Azov pentru a-și putea face munca ultra-naționalistă, de extremă dreapta, ceea ce nu aveau voie să facă în armata ucraineană”, a spus Ritzmann.
Partidul politic format de Biletsky, Corpul Național, pe care Departamentul de Stat al SUA l-a descris în 2018 drept un grup naționalist de ură, „este în esență coloana vertebrală a ceea ce astăzi numim mișcarea Azov”, Kacper Rekawek, cercetător la Centrul pentru Cercetarea asupra extremismului (C-REX) de la Universitatea din Oslo, a declarat pentru CNN.
„Mișcarea Azov este un jucător-cheie periculos al extremei drepte transnaționale și a servit ca un hub de rețea de câțiva ani, având legături strânse cu extremiștii de extremă dreapta din multe țări ale Uniunii Europene și din Statele Unite”, a spus Ritzmann.
Activiștii naționaliști aprind rachete de semnalizare și strigă lozinci anti-ruse în timpul unei demonstrații în fața birourilor președintelui Volodymyr Zelensky la Kiev, pe 14 octombrie 2020.
Activiștii naționaliști aprind rachete și strigă lozinci anti-ruse în timpul unei demonstrații în fața birourilor președintelui Volodimir Zelenski la Kiev, pe 14 octombrie 2020.
Olena Semenyaka, șefa departamentului internațional al Corpului Național, a participat în 2018 la un festival organizat de neonaziști germani; iar în 2019 a vorbit la Forumul Scanza de extremă-dreapta din Suedia alături de neonazistul britanic Mark Collett.
De la formarea în 2014, mișcarea Azov a crescut pentru a include o miliție, tabere de vară pentru copii și centre de antrenament paramilitar. Desfășoară activități, inclusiv festivaluri de muzică, evenimente politice și turnee de arte marțiale mixte, așa cum s-a promovat în spațiul internațional de extremă dreapta.
Corpul Național și-a demonstrat în mod repetat disprețul față de valorile liberale în tratarea grupurilor minoritare — cu puține repercusiuni.
Un raport din 2018 al Departamentului de Stat al SUA a constatat că miliția mișcării „a atacat și a distrus o tabără de romi din Kiev, după ce rezidenții săi nu au răspuns la ultimatumul lor de a părăsi zona în 24 de ore”, în viziunea poliției locale.
„Steaua morții”
În timp ce viziunea de extremă dreaptă a mișcării Azov este clară, a existat o dezbatere intensă cu privire la dacă batalionul Azov ar trebui să fie clasificat drept „organizație teroristă străină” de către Departamentul de Stat al SUA .
„Oamenii presupun întotdeauna că (regimentul Azov și mișcarea Azov) este o Steaua Morții”, a spus Rekawek. „De la an la an, legăturile (între regiment și mișcare) sunt mai slabe”, a spus el, explicând că în rândurile batalionului se numără acum ucraineni care nu au nicio afinitate cu trecutul său neo-nazist.
Ritzmann spune că elementul de extremă dreaptă din armata Ucrainei nu este diferit de ceea ce a fost detectat în alte armate, cum ar fi în Germania și SUA .
„Se presupune că extremiștii de extremă dreaptă servesc în armata ucraineană la fel ca în toate celelalte armate – nu sunt disponibile date valide privind cifrele exacte”, a spus el.
‘Nu doar Ucraina protejăm’
„Nu doar Ucraina o protejăm”
„În 2015, Regimentul Azov susținea că are între 10% și 20% extremiști de extremă dreapta în rândurile lor”, dar aceste cifre sunt posibil mai mici astăzi, a spus el.
Dar regimentul folosește în continuare simbolul Wolfsangel, iar liderii mișcării Azov, care au fost comandanți în unitate, continuă să îl viziteze, a declarat Oleksiy Kuzmenko, un jurnalist de investigație ucrainean-american care se concentrează pe extrema-dreapta ucraineană.
„Actualul lider al Regimentului Azov, Denis „Redis” Prokopenko, face parte din nucleul mișcării Azov din 2014 și a servit sub comandanții care au continuat să conducă aripile politice și de stradă ale mișcării Azov”, a declarat Kuzmenko pentru CNN.
Adjunctul lui Prokopenko, Svyatoslav „Kalyna” Palamar, l-a lăudat în mod explicit pe fondatorul mișcării, Biletsky, drept „un lider care „găsește sponsori care investesc cu adevărat bani” în regiment”, a spus Kuzmenko.
În această fotografie făcută în afara Kievului pe 14 iulie 2017, un student dintr-o tabără paramilită pentru copii atrage atenția gradului.
În această fotografie făcută în afara Kievului pe 14 iulie 2017, un student dintr-o tabără paramilită pentru copii atrage atenția gradului.
Kuzmenko subliniază că, începând cu 2021, regimentul a fost „implicat activ în pregătirea liderilor de tineret ai mișcării”, iar site-ul său are un link către canalul YouTube al mișcării.
„Inacțiunea Ucrainei și a (Occidentului) cu privire la aceste probleme a deschis calea pentru ca Putin să le armeze literalmente împotriva Ucrainei în încercarea de a-și justifica agresiunea”, a spus Kuzmenko.
„Deși este corect să subliniem că extrema dreaptă a Ucrainei are un sprijin electoral minim, ei (Azov) s-au bucurat de aproape impunitate pentru violența împotriva minorităților, au fost necontrolați în eforturile lor de a construi influență în forțele militare și de securitate și au fost normalizat de liderii superiori ai Ucrainei”, a spus el.
Într-o declarație pentru CNN miercuri, Prokopenko a spus: „Cine ne numește naziști se înșală profund. Avem tineri soldați curajoși care își dau viața pentru independența Ucrainei și se aruncă sub tancurile inamice”.
Luptatori straini
De când s-a format, mișcarea Azov a recrutat luptători străini motivați de supremacismul alb pentru a lupta în Ucraina, spun experții. Invazia pe scară largă a țării de către Rusia și apelul lui Zelensky ca voluntari străini să se alăture luptei au stârnit îngrijorări cu privire la radicalizarea în război.
„Preocuparea mea este că oamenii, în special extremiștii de extremă dreaptă din Europa, (vor câștiga) experiență de luptă și antrenament în teatrul ucrainean și apoi vor folosi asta pentru atacuri teroriste în Europa propriu-zisă”, Colin P. Clarke, cercetător senior la New. Centrul Soufan, nonprofit de cercetare în domeniul politicii externe cu sediul în York, a declarat pentru CNN.
Valentyna Konstantynovska, în vârstă de 79 de ani, deține o armă în timpul antrenamentului de luptă de bază pentru civili, organizat de regimentul Azov la 13 februarie 2022.
Valentyna Konstantynovska, în vârstă de 79 de ani, deține o armă în timpul antrenamentului de luptă de bază pentru civili, organizat de regimentul Azov la 13 februarie 2022.
În 2020, Buzzfeed a raportat că Ucraina a deportat doi membri din grupul neo-nazist din SUA, Divizia Atomwaffen, care încercau să câștige experiență de luptă cu Azov.
Rekawek, un expert în luptători străini la C-REX, a declarat că Azov a reușit să recruteze doar 20 de luptători străini de la începutul invaziei din 2022. CNN nu a putut verifica aceste cifre în mod independent.
La rândul ei, Rusia are și o scenă ultra-naționalistă înfloritoare, care este tolerată de autorități.
Mișcarea Imperială Rusă (RIM), o miliție de extremă dreaptă cu sediul la Sankt Petersburg, a fost, în 2020, primul grup de supremație albă care a fost catalogat drept „Teroriști Globali Special Desemnați” de către Departamentul de Stat al SUA. În timp ce RIM a lucrat în opoziție cu regimul lui Putin, a sprijinit partea rusă în războiul împotriva Ucrainei — antrenând militanții ruși să se alăture separatiștilor pro-ruși în conflict, potrivit Centrului pentru Securitate și Cooperare Internațională (CISAC) la Universitatea Stanford .
Președintele rus Vladimir Putin se întâlnește cu liderul partidului Frontul Național francez, Marine Le Pen, la Kremlin, la Moscova, pe 24 martie 2017.
Președintele rus Vladimir Putin se întâlnește cu liderul partidului Frontul Național francez, Marine Le Pen, la Kremlin, la Moscova, pe 24 martie 2017.
„Nu s-au confruntat niciodată cu proprii lor naționaliști”, a spus Rekawek. Experții spun că Rusia a fost, de asemenea, un jucător în spațiul de extremă-dreaptă al Europei, Marine Le Pen din Franța și Matteo Salvini din Italia bucurându-se de legături strânse cu Putin înainte de invazia din 2022.
Și dintre „căteva sute de indivizi occidentali cu convingeri de extremă dreaptă sau „naționaliste”” care au călătorit pentru a lupta în conflictul din Ucraina în jurul anului 2014, „majoritatea acestor voluntari extremiști au luptat de partea separatiștilor pro-ruși”, potrivit un raport al CEP publicat în martie .
Ritzmann a găsit grupuri pro-ruse care solicită voluntari în cercetările sale. Acesta include „antreprenorul rus de securitate Wagner Group, care are o istorie de a afișa însemne naziste”, a spus el în raportul CEP.
Dar pe fondul valului de milioane de refugiați și daune nespuse aduse orașelor ucrainene, unii experți spun că fixarea Rusiei asupra unui actor minor precum mișcarea Azov servește unui scop — permițând Kremlinului să încadreze conflictul ca o luptă ideologică și chiar existențială. Oricât de îndepărtat de realitate ar fi.
Această poveste a fost actualizată pentru a include o declarație a regimentului Azov.