Este preşedinte de ţară ??, nu de asociaţie de locatari!
Declaraţii grave şi iresponsabile ale lui Traian Băsescu
Acasă » Actualitate

Declaraţii grave şi iresponsabile ale lui Traian Băsescu
Astfel de afirmaţii nu reprezintă oare o imixiune în justiţie?
Preşedintele României a făcut vineri o serie de declaraţii extrem de grave care s-ar putea să aibă consecinţe în ceea ce priveşte România şi românii. Readucerea lui Hayssam în ţară o operaţiune de propagandă politică.
Băsescu: România a efectuat o operaţiune neatorizată
Este incredibil ce a putut declara vineri 19 iulie, în ipostază oficială (de la Palatul Cotroceni) preşedintele Traian Băsescu. Întrebat de ziarişti din ce ţară a fost adus Omar Hayssam, Traian Băsescu a dat un răspuns de o gravitate maximă: „Aici e cheia. Cum să vă spun când România a efectuat o operaţiune neautorizată pe teritoriul unui alt stat?
O astfel de declaraţie are toate atributele unei declaraţii de război. Cu alte cuvinte, persoane din România au acţionat ilegal pe teritoriul altui stat şi aşa se poate înţelege, a răpit un cetăţean aflat în custodia respectivului stat. Adică exact cum proceda Securitatea comunistă în anii ’50. Numai că atunci, Securitatea colabora cu instituţiile similare din alte ţări socialiste (vezi cazul atragerii în Berlinul de Est şi al răpirii în 1959 a lui Oliviu Beldeanu, unul dintre participanţii la evenimentele din 14-16 februarie 1955 de la ambasada României de la Berna).
Mai mult, Traian Băsescu implică numele României în această acţiune, deşi la un moment dat tot el spune: „Era vorba de readucerea în ţară a unui condamnat pentru terorism, iar terorismul e un atribut primordial al CSAT – preşedintele CSAT e preşedintele României”. De ce implică Traian Băsescu numele ţării, când de fapt în acest eveniment internaţional este implicat – după propriile afirmaţii – chiar el, este greu de înţeles.
Se impune o întrebare: ce consecinţe va avea această acţiune? În mod normal, indiferent de cum s-a operat, totul trebuia să rămână secret. Răspunde Traian Băsescu de eventuale acţiuni de „răspuns” ale statului vizat. Nu atât vizat de răpirea lui Hayssam, cât de declaraţiile lui Traian Băsescu.
Aşteptăm CSM să se pronunţe
Traian Băsescu a mai făcut o serie de afirmaţii, care dacă ar fi fost rostite de către alţi politicieni (din USL) ar fi izbucnit în secunda 2 un scandal monstru.
„Avand în vedere vârsta şi faptul că are trei condamnari, nu cred că la cumularea pedepselor va ramane doar cu 20 de ani, dacă mă uit la Gigi Becali; poate că e mai bine să coopereze cu instituţiile statului român. 25 de ani sunt mulţi şi când ai vârsta înaintată sunt chiar mult prea mulţi”.
Astfel de afirmaţii nu reprezintă oare o imixiune în justiţie? O imixiune directă în care se sugerează şi ce pedeapsă să i se dea în cazul în care Hayssam nu este „cooperant”.
Theo Marcovici