Ihor Kolomoysky, cu cetățenie ucraineană, cipriotă și israeliană – adică evreu – este unul dintre fondatorii batalionului Azov. Potrivit Veteran Todays, evreul Igor Kolomoysky este unul dintre cei mai mari finanțatori ai Batalionului Azov de când a fost înființat în 2014. De asemenea, a finanțat miliții private precum batalioanele Dnipro și Aidar și le-a desfășurat personal pentru a-și proteja interesele financiare.

Persoana reală care a fost binefăcătorul și șeful fiului vicepreședintelui Joe Biden, Hunter Biden, la compania de gaze ucraineană Burisma Holdings, nu a fost directorul general al Burisma Holdings, Mykola Zlochevsky, ci Ihor Kolomoysky care făcea parte din noul guvern ucrainean instalat în Ucraina, de Administrația Obama, ceea ce șeful firmei „private CIA” Stratfor a numit în mod corect „cea mai flagrantă lovitură de stat din istorie”.
Kolmoysky, care deține în prezent o avere netă de 1,8 miliarde de dolari. ceea ce îl face al 1750-lea cel mai bogat om din lume, deține participări în metal, petrol și sectorul media, unde a avut o istorie lungă cu președintele ucrainean Volodymyr Zelensky.

De ani de zile, compania lui Zelensky a produs emisiuni pentru rețeaua TV a lui Kolmoysky, 1+1 Media Group, unul dintre cele mai mari conglomerate media din Ucraina. Zelensky a obținut faima națională înfățișând un președinte într-o comedie de televiziune de succes numit Servant of the People, care a fost difuzat pe un canal deținut de Kolmoysky.

În 2019, canalele media ale lui Kolmoysky au dat un mare impuls campaniei prezidențiale a lui Zelensky, în timp ce Kolmoysky a furnizat securitate, avocați, și vehicule pentru Zelensky în timpul campaniei sale. Bodyguardul și avocatul lui Kolmoysky l-au însoțit pe Zelensky pe traseul campaniei, în timp ce Zelensky era transportat cu șofer într-un Range Rover deținut de una dintre companiile lui Kolmoysky.
Pandora Papers arăta că președintele ucrainean Volodymyr Zelensky și partenerii săi de producție TV erau beneficiari ai unor firme offshore create în 2012, în același an în care compania de producție a lui Zelensky a încheiat un acord cu grupul media al lui Kolomoysky, de la care ar fi primit 41 milioane dolari din fonduri de la banca privată a lui Kolomoysky.
https://karensmithdotblog.wordpress.com/2022/03/28/raport-hunter-biden-finantat-direct-de-fondatorul-azov-zelensky-cetateanul-israelian-kolomoyskyi/