OMS modifică criteriile de testare a virusului PCC în încercarea de a reduce pozitivele false

23 ianuarie 2021 Actualizat: 23 ianuarie 2021
mai mare mai mic

Organizația Mondială a Sănătății ( OMS ) a avertizat experții să nu se bazeze exclusiv pe rezultatele unui test PCR pentru a detecta virusul PCC .

În ghidul actualizat publicat pe 20 ianuarie, OMS a spus că experții de laborator și practicienii din domeniul sănătății ar trebui să ia în considerare și istoricul pacientului și factorii de risc epidemiologic alături de testul PCR în diagnosticarea virusului PCC (Partidul Comunist Chinez) .

Noua îndrumare ar putea duce la scăderea numărului de cazuri zilnice.

„Majoritatea testelor PCR sunt indicate ca un ajutor pentru diagnostic, prin urmare, furnizorii de servicii medicale trebuie să ia în considerare orice rezultat în combinație cu momentul prelevării de probe, tipul de eșantion, specificul testului, observațiile clinice, istoricul pacientului, starea confirmată a oricărui contact și informațiile epidemiologice, ”Spune îndrumarea.

Nu este clar de ce agenția de sănătate a așteptat peste un an să lanseze noua directivă. OMS nu a răspuns la o anchetă din The Epoch Times.

Oamenii de știință și medicii și-au exprimat îngrijorarea de mai multe luni cu privire la excesul de dependență și la utilizarea incorectă a testului PCR ca instrument de diagnosticare, deoarece nu poate face diferența între un virus infecțios viu și un fragment de virus inactivat care nu este infecțios.

În plus, valorile pragului de ciclu ridicat ale majorității testelor PCR – la 40 de cicluri sau mai mult – măresc riscul de fals pozitive. O valoare prag mai mare indică o încărcătură virală mai mică și că persoana este mai puțin probabil să fie infecțioasă, în timp ce o persoană cu o valoare prag de ciclu mai mică are o sarcină virală mai mare sau este mai infecțioasă.

OMS nu a specificat care ar trebui să fie limita valorii pragului pentru un diagnostic pozitiv, dar a spus doar „să stabilească dacă [o] ajustarea manuală a pragului de pozitivitate PCR este recomandată de producător”.

Foto Epoch Times
Un membru al personalului medical pregătește și procesează teste PCR și anticorpi ale persoanelor care cred că ar putea fi infectate cu virusul PCC, la laboratorul Spitalului Karolinska din Solna, lângă Stockholm, Suedia, pe 7 decembrie 2020. (Jonathan Nackstrand / AFP prin Getty Images)

Cu toate acestea, a clarificat că, atunci când prevalența virusului PCC este scăzută, „riscul de fals pozitiv crește”, ceea ce înseamnă că „probabilitatea ca o persoană care are un rezultat pozitiv (detectat SARS-CoV-2) să fie cu adevărat infectată cu SARS- CoV-2 scade pe măsură ce prevalența scade, indiferent de specificitatea pretinsă [a testului PCR]. ”

SARS-CoV-2 este denumirea științifică a virusului CCP care cauzează boala COVID-19.

Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) declară că testele sale PCR au o limită de prag de ciclu de 40 de cicluri. Agenția federală a inclus în cele din urmă informații despre valoarea pragului ciclului în Întrebările frecvente despre COVID-19 pentru laboratoare pe 12 noiembrie 2020.

Însă mulți experți medicali consideră că valoarea limită a pragului de 40 de cicluri returnează doar falsuri pozitive, deoarece probele care trec prin multe cicluri de amplificare vor prelua secvențe de ARN neglijabile, indiferent dacă virusul este inactivat sau încărcătura virală este extrem de redusă pentru a pune orice problemă.

Înainte de pandemia de virus CCP, pentru indivizii care trebuie considerați un caz, ei trebuie să testeze pozitiv și să prezinte semne și simptome clinice. Dar pentru a fi considerat ca un caz de virus CCP, este necesar doar un test PCR pozitiv. Și indiferent de câte ori este testat un individ, fiecare test pozitiv este considerat ca un caz separat.

OMS recomandă acum ca un test PCR pozitiv care „nu corespunde cu prezentarea clinică” să fie verificat prin luarea „unui nou specimen” și testarea acestuia din nou.

Acest sfat poate ajuta, de asemenea, la scăderea cazurilor de virus PCC în spitale, deoarece definește mai clar cine este considerat un caz spitalizat.

Directorul pentru relații internaționale al Serviciului Național de Sănătate (NHS) din Marea Britanie, Dr. Layla McCay, a confirmat pentru  talkRADIO că un procent de pacienți spitalizați numărați oficial ca cazuri pozitive erau de fapt tratați pentru diferite boli care nu au legătură cu COVID-19. Ei au testat pozitiv doar boala la spital fără a prezenta niciun simptom.