Mihai
160 aprobate
În răspuns la Surena.

.

Jurju asta al tău numai istoric nu e. Atâta timp cat e dispus sa minta doar pt a scuza prostiile regelui, nu poate fi istoric; istoricul prezintă realitatea, interpretează documentele, nu minte.
Într-una din emisiunile Ora Regelui a spus ca important este ca regele nu și-a asumat Declarația de la Budapesta prin semnătura. Auzi la el, de parca ar conta ca a aprobat-o verbal sau in scris, conteaza doar ca nu exista semnătura sa pe acea declarație. Si zici ca e istoric?
Acest istoric(serios?) ocolește răspunsul la fel ca toți monarhiștii; ii vorbești despre bunurile cu care a plecat regele din țara si face referire doar la Ianuarie 48, dar nu spune nimic despre cele doua vagoane care au plecat in oct sau nov 47, cu ocazia plecării regelui la nunta reginei Elisabeta.
Astea sunt argumentele tale? Cu astfel de “istorici” vii?

*

Nota redacției; La o emisiune au dat o forografie a reglui cu două cuffere/geamantane în spate, cu pretenția moeratorului că acelea erau toate bagajele cu care a plecat regele din țară!… Asta se cheamă pe românește „mă prostesc în față”! De la acest Jurju nu mă mir, căci nu-l știu, aud acum prima oară de dînsul! Dar cu colegul nostru nu reușesc să pricep ce se întâmplă!