Dl  profesor CORVIN LUPU s-a adresat la Avocatul Poporului în legătură cu „legea antilegionară” și a primit răspunsul de mai jos. Un răspuns penibil. Din care înțelegem că temeiul Legii antilegionare se află în cele 10-15 cuvinte prin care DEX ne explică sensul cuvîntului LEGIONAR. Așadar, DEX este autoritate supremă în materie de teorie politică, de filosofie politică etc. Un text de 2-3 rânduri face autoritate printre legiuitori din România și bagă oameni la pușcărie. Mai mult, în textul de mai jos se afirmă că Academia Română își exprimă astfel punctul de vedere privind Mișcarea legionară. Este stupid să vedem Academia Română în spatele fiecărei explicații din DEX. Fiecare explicație din DEX are un autor, un responsabil, de meserie filolog, care formulează o definiție dedusă din alte dicționare explicative și din propria sa experiență! Valoarea definiției este să-l orienteze pe omul de cultură medie la un nivel superficial de înțelegere! Ce să înțelegi din teoria relativității căutând în DEX sensul cuvîntului relativitate?!

În urmă cu cinci ani, într-o sesiune academică dedicată comemorării lui Nicolae Iorga – se împlineau 70 de ani de la moartea marelui cărturar, nici unul dintre cei cinci academicieni care au prezentat câte o amplă și doctă comunicare, nu a pronunțat cuvîntul „legionar” în legătură cu „moartea năpraznică” a lui Nicolae Iorga… Ceea ce pentru mine a fost un semn: istoricii noștri academici nu mai acceptă manipularea atât de abilă a celor care în urmă cu 75 de ani l-au ucis le Iorga, dar au știut să o facă în așa fel încât vina să cadă pe seama legionarilor, obținând astfel două mari profituri: (1)eliminarea unei conștiințe naționaliste, patriotice de maximă autoritate, care urma să fie foarte incomodă pentru adversarii intereselor românești în lunile și anii ce urmau, dacă nu era redusă la tăcere, și (2) compromiterea ireparabilă a Mișcării Legionare, atât de incomodă și ea pentru aceiași dușmani ai românismului, ai României.

Domnul Victor Ciorbea avea ocazia, pronunțându-se împotriva sceleratei legi, să-și spele multe păcate, poate chiar pe toate. De 25 de ani se străduie să convingă lumea că nu face parte din caracatița mafiotă, trădătoare de Neam și Țară. A reușit să ne convingă de contrariul prin textul ce urmează! Eu, Ion Coja, nu mai aveam nevoie și de această dovadă! Dar tot îmi pare rău de bietul Ciorbea că și-a ratat mântuirea! Nu cred că va mai avea un alt prilej!…

*

 

 

IMG_3849

IMG_3850

IMG_3851

IMG_3852

IMG_3854

 

IMG_3855