Codrin S
54 aprobate

csarbu@gmail.com
75.57.36.95
Expresia de club este mai mult o figură de stil, poti fi xenofob chiar daca nu faci parte din clubul, organizatia sau partidul xenofobic, daca or fi existat vreodata asa ceva.Oricum xenofobia nu este o virtute si nimeni nu poate fi obligat sa o respecte sau chiar aprecieze. Invataturile Cristice sunt opusul xenofobiei si pentru a deveni mai buni trabuie sa ne lepadam de ea.

Eu nu am invinovatit „nevinovata” armata belgiana si nici preotimea sau calugarii, eu m-am referit la acei descoperitori geografici kosher.
Dar apropos , ca tot a-ti amintit de armata, ce cauta armata in colonii, ii ajuta oare pe calugari sa-i invete rugaciuni pe aborigeni?

La sfârșitul secolului al XIX-lea, Germania a cucerit regiunile care sunt acum Tanzania (mai puțin Zanzibar) și le-a încorporat în Africa de Est germană (GEA). Consiliul Suprem al Conferinței de Pace de la Paris din 1919 a acordat Marii Britanii întreaga GEA la 7 mai 1919, cu toate obiecțiilor înverșunate ale Belgiei.  Secretarul colonial britanic, Alfred Milner, și ministrul plenipotențiar al Belgiei la conferință, Pierre Orts., apoi au negociat acordul anglo-belgian din 30 mai 1919  prin care Marea Britanie a cedat provinciile GEA din nord-vestul Ruanda și Urundi Belgiei.

La 12 iulie 1919, Comisia pentru Mandate a convenit ca micul Triunghi Kionga la sud de Râul Rovuma va fi dat Mozambicului portughez, devenind în cele din urmă parte a Mozambicului independent. Comisia a motivat că Germania a forțat practic Portugalia să cedeze triunghiul în 1894.
Tratatul de la Versailles a fost semnat la 28 iunie 1919, deși tratatul nu a intrat în vigoare până la 10 ianuarie 1920. La acea dată, GEA a fost transferata oficial la Marea Britanie, Belgia și Portugalia. Tot la acea dată, „Tanganyika” a devenit numele teritoriului britanic. La mijlocul anilor 1920, britanicii au implementat un sistem de guvernare indirectă în Tanzania.

Rebeliunea Maji-Maji, între 1905 și 1907, a fost o revoltă a mai multor triburi africane din Africa de Est germană împotriva autorităților coloniale, în special din cauza muncii forțate și a deportării anumitor triburi. A fost subiectul unei represiuni sângeroase, care combinată cu foametea a provocat 300 000 de morți în rândul populației. – https://en.wikipedia.org/wiki/Tanzania

Stiu, multi au spus si au documentat ca triburile africane ar fi dorit intoarcerea colonistilor germani sau italieni, dar nu pentru ca iubeau colonialismul, ci pentru ca italienii si germanii s-au dovedit mai putin duri decat englezii, francezii, portughezii sau belgienii, cu toate ca, asa cum se arata mai sus, au fost revolte si pe timpul nemtilor.

Pe de alta parte se pare ca informatiile dvs. despre eliberarea coloniala Africana nu sunt tocmai exacte. Metropolele nu au parasit niciodata colonia, decat aparent, dar si-au pastrat influenta si dominatia financiara pana in prezent. Franta are chiar si trupe pe acolo si doar Ciadul ia cerut de curand sa-si retraga trupele inutile. Metropolele au lovit/exploatat chiar mai puternic coloniile ca sa se poata spune ca aceste colonii au fost mai bine administrate de colonisti decat o pot face tarile “libere” insele. Ticalosie tipic coloniala dupa cartile Kabalei.
Aveti dreptate doamna i’a-ti auzit cu urechile dvs:
QUOD ERAT DEMONSTRANDUM !!!