De la Nick citire

.

SPECIA UMANA VA DISPAREA IN 100 ANI!

Un mare academician, recunoscut la nivel mondial, a afirmat ca intreaga comunitate stiintifica trebuie sa avertizeze factorii politici si economici care conduc lumea, ca, in mai putin de 100 de ani, omenirea va disparea, procesul fiind deja ireversibil. Sumbra previziune apartine savantului Frank Fenner, nimeni altul decat specialistul care a eradicat variola.

In conceptia sa avizata, omenirea va fi incapabila sa supravietuiasca suprapopularii si flagelului consumismului fara oprelisti. “Din nefericire omenirea nu va mai supravietui nici macar 100 de ani. Odata cu specia umana, vor disparea multe alte specii de animale, majoritatea aflate in plin proces de extinctie, cauzat tot de actiunile nesabuite ale omului. Este o situatie ireversibila, deoarece este mult prea tarziu pentru orice masuri. Nu spun asta pentru ca vreau sa demoralizez eforturile celor putini care lupta si se straduiesc sa salveze ce mai este de salvat, dar cine ar vrea sa fie mintit la nesfarsit ?”, puncteaza Frank Fenner, profesor in cadrul Australian National University, astazi in varsta de 95 ani si autor a 22 de volume si tratate stiintifice.

Savantul a anuntat eradicarea variolei in anul 1980, sub auspiciile World Health Assembly, iar reusita sa este una dintre cele mai mari succese inregistrate de Organizatia Mondiala a Sanatatii. Anul trecut, O.N.U. estima ca populatia umana la nivel mondial a depasit deja cifra de 6,8 miliarde locuitori, iar la sfarsitul anului 2011, vom fi circa 7 miliarde de oameni. Frak Fenner crede ca lovitura finala data speciei noastre va veni sub forma schimbarilor climatice de proportii.

“Cred ca specia umana in totalitatea sa, va avea aceeasi soarta precum locuitorii Insulei Pastelui. Ce nu inteleg oamenii este ca schimbarile climatice sunt de-abia la inceput, nu si-au atins inca apogeul. Cu toae acestea, de la an la an, observam deja diferente evidente in cursul anotimpurilor. Este posibil ca unele comunitati mici sa supravietuiasca. Vedeti, aborigenii au supravietuit 40-50.000 de ani fara sa devina o civilizatie ahtiata de stiinta, care sa ajunga intr-un final sa produca dioxid de carbon in exces si sa polueze apele. Daca aborigenii nu vor supravietui, omenirea in ansamblul ei, nu va reusi. Specia umana va urma acelasi drum fara intoarcere precum alte specii care astazi sunt disparute”, incheie reputatul cercetator australian.

Predictiile sale nelinistitoare au atras atentia a numerosi oficiali printre care si Printul Charles al Marii Britanii, care a avertizat ca: “Daca omenirea continua sa creasca in acelasi ritm accelerat, atunci vom avea de infruntat o problema monumentala”.