AUR anunţă afilierea la familia politică europeană a conservatorilor şi reformiştilor, din care fac parte și conservatori polonezi, italieni și spanioli

Co-prepedintele AUR, George Simion, a anunțat, vineri, prin intermediul unui comunicat de presă, afilierea partidului la familia politică europeană a conservatorilor şi reformiştilor, de orientare centru-dreapta, din care fac parte şi conservatori polonezi, italieni, spanioli şi britanici.

„Polonezii, prin partidele de guvernare conservatoare, dar şi prin istoria comună pe care o au cu românii, prin interesele actuale pe care le au în regiune şi prin viitorul pe care ni-l dorim să fie comun, trebuie să fie aliaţii strategici ai României în zonă”, a spus George Simion.

George Simion, co-președinte AUR, se află în Polonia, unde a avut mai multe întâlniri cu lideri politici de la Varșovia, după cum a relatat R3Media.

Deputatul AUR s-a întâlnit cu Janusz Kowalski, care este Secretar de Stat în Ministerul Activelor Statului de la Varșovia. Tot la Varșovia, Simion s-a întâlnit cu Radoslaw Fogiel, fost vice-președinte al Tinerilor Conservatori Europeni și actual consilier al liderului PiS, Jarosław Kaczyński. Fogiel este și responsabilul de relațiile internaționale al PiS.