CD
805 aprobate

denitsoc@gmail.com
75.57.36.95
E OFICIAL: UCRAINENII SUNT CRIMINALI DE RĂZBOI!
De Dan Diaconu

Treptat cad măştile perverse utilizate de armata Ucrainei sub protecţia discreţionară a stăpânilor săi anglo-americani. Cu surprindere am constatat că la concluzia din titlu nu a ajuns vreo organizaţie suspectă, ci tocmai Amnesty International. Sunt surprins să constat că organizaţia reia în raportul său multe dintre acuzele pe care le-am documentat de atâta vreme, acuze despre care detractorii mei spuneau că sunt simple invenţii. NU! Iată că acum se dovedeşte unde sunt adevăraţii criminali.

„Am documentat un model de operate al forțelor ucrainene care pune în pericol civilii și încalcă legile războiului atunci când aceștia operează în zone populate. A fi într-o poziție defensivă nu scutește armata ucraineană de a respecta dreptul internațional umanitar” a declarat Agnès Callamard, secretarul general al Amnesty International.

Principalele elemente evidenţiate în raportul Amnesty sunt:

1. Lansarea de atacuri din zonele civile
„Supraviețuitorii și martorii atacurilor rusești din regiunile Donbas, Harkov și Mykolaiv le-au spus cercetătorilor Amnesty International că armata ucraineană a operat în apropierea caselor lor în timpul atacurilor, expunând zonele la represaliile din partea forțelor ruse. Cercetătorii Amnesty International au fost martori la astfel de comportamente în numeroase locații.”

2. Amplasarea de baze militare în spitale
„Cercetătorii Amnesty International au văzut forțele ucrainene folosind spitalele ca baze militare de facto în cinci locații. În două orașe, zeci de soldați se odihneauși mâncau în spitale. Într-un alt oraș, soldații trăgeau din apropierea spitalului. Un atac aerian rusesc din 28 aprilie a rănit doi angajați dintr-un laborator medical dintr-o suburbie a orașului Harkov, după ce forțele ucrainene au înființat o bază în complex. Utilizarea spitalelor în scopuri militare este o încălcare clară a dreptului internațional umanitar”.

3. Amplasarea de baze militare în şcoli
„Armata ucraineană a înființat în mod obișnuit baze în școli din orașe și sate din Donbas și din zona Mykolaiv. Școlile au fost temporar închise de la începutul conflictului, dar în majoritatea cazurilor clădirile au fost situate în apropiere de cartiere civile populate. În 22 din 29 de școli vizitate, cercetătorii Amnesty International fie au găsit soldați care foloseau incinta, fie au găsit dovezi ale activității militare curente sau anterioare – inclusiv prezența de muniții aruncate, pachete cu rații ale armatei și vehicule militare. Forțele ruse au lovit multe dintre școlile folosite de forțele ucrainene. În cel puțin trei orașe, după bombardarea școlilor de către Rusia, soldații ucraineni s-au mutat în alte școli din apropiere, expunând cartierele din jur riscul unor atacuri similare.
Într-un oraș de la est de Odesa, Amnesty International a asistat la un tipar utilizat masiv de soldații armatei ucrainene, care folosesc zone civile pentru cazare sau ca zone de așteptare, inclusiv așezând vehicule blindate sub copaci în cartiere rezidențiale și folosind două școli situate în zone rezidențiale dens populate. Loviturile rusești în apropierea școlilor au ucis și rănit mai mulți civili între aprilie și sfârșitul lunii iunie, inclusiv un copil și o femeie în vârstă, uciși într-un atac cu rachetă asupra casei lor, pe 28 iunie.”

Desigur, ca să dea dovadă de „imparţialitate”, Amnesty acuză în raport şi armata rusă de „atacuri nediscriminatorii care ucid sau rănesc civilii” şi care nu sunt justificate de tactica armatei ucrainene de a utiliza populaţia civilă ca scut uman. Totuşi, mă întreb, ce-ai putea face în caz de război în condiţiile în care eşti atacat puternic dintr-o zonă civilă.

Contrar opiniei multora care pot considera acest raport ca fiind dur, eu unul îl consider mai degrabă o acoperire a multor crime de război jenante comise fără nicio perdea de armata coordonată de regimul terorist de la Kiev. Dacă mai ţineţi minte, încă din primele momente ale războiului, deviantul Arestovici spunea că în acest război Ucraina are dreptul să se sustragă prevederilor „Convenţiei de la Geneva”. Ulterior, dându-şi seama că treaba e groasă, a revenit cu declaraţii ceva mai nuanţate.

Este cât se poate de clar că dovezile sunt atât de devastatoare încât nu s-a mai putut pune batista pe ţambal. Oricum raportul e unul cât se poate de blând faţă de nenorocirile făcute de brutele din armata Ucrainei. Vă amintesc doar nebunia cu auto-bombardarea teatrului din Mariupol sau de înscenarea îngrozitoare de la Bucea. De asemenea, de dată recentă este bombardarea cu bună ştiinţă a locului de detenţie în care se aflau soldaţii din Batalionul Azov capturaţi de către ruşi. Cum e posibil să-ţi condamni la moarte proprii soldaţi într-un mod atât de pervers? Desigur Amnesty tace întrucât şi aşa a creat o adevărată nebunie.

Treptat însă, întreaga butaforie a „imaculatei armate a Ucrainei” începe să cadă. Propaganda acesteia, creaţie a forţelor speciale engleze, nu mai are forţa de la început. Falsa percepţie oferită de aceasta este contrazisă nu doar de ştirile necenzurate care vin de acolo, dar şi de comportamentul aşa-zişilor refugiaţi care-au exasperat ţările gazdă. Sunt cunoscute incidentele din Bulgaria în care refugiaţii au devastat hotelurile în care erau găzduiţi sau incidentele din Polonia şi Muntenegru. În timp ce oficialităţile forţează populaţia locală să suporte taxe mărite şi alte belele pentru susţinerea refugiaţilor, aceştia se remarcă printr-un comportament sfidător şi, de multe ori, de-a dreptul infracțional.

Ceea ce vă va surprinde însă va fi modul în care Londra şi Washingtonul îşi vor lua mâna de pe ucraineni. Veţi constata atunci cu câtă uşurinţă vor întoarce portofelul şi se vor situa fără ruşine în loja acuzării. Iar proştii, cu toate că din nou se vor vedea prostiţi, vor continua să creadă cu tărie că sunt „de partea binelui”. Veţi vedea că aşa va fi!

Sursa: https://trenduri.blogspot.com/2022/08/e-oficial-ucrainenii-sunt-criminali-de.html