CD
1.615 aprobate
denitsoc@gmail.com
192.200.149.149

ATLANTICISTII SE MOBILIZAZĂ PENTRU SALVAREA NATO IN TIMP CE RUSIA ÎȘI ÎNTĂRESTE POZȚIA
De M. K. Bhadrakumar – https://www.indianpunchline.com/atlanticists-mobilise-to-salvage-nato-as-russia-toughens-its-stance

Realizatorul și filantropul american care a creat francizele Star Wars și Indiana Jones, George Lucas, a spus odată: „Frica este calea către partea întunecată. Frica duce la furie, furia duce la ură, ura duce la suferință.”

În decurs de o săptămână de la „testarea” Rusiei a rachetei hipersonice Oreshnik la Dnipropetrovsk, Ucraina, împotriva căreia NATO nu are nicio apărare, alianța occidentală trece deja prin Partea Întunecată de la frică la ură și se năpustește către o suferință de nespus.

Ministerul rus al Apărării a dezvăluit că de la apariția lui Oreshnik în zona de război, Ucraina a mai efectuat incă două atacuri pe teritoriul Rusiei cu rachete ATACMS. În primul atac din 23 noiembrie, cinci rachete ATACMS au fost trase asupra unei divizii de rachete antiaeriene S-400 din apropierea satului Lotarevka din regiunea Kursk.

Sistemul de apărare antirachetă Pantsir, care a asigurat acoperirea acestei divizii, a distrus trei dintre ele, în timp ce două rachete au ajuns la țintă avariand radarul. Sunt victime în rândul personalului.
În cel de-al doilea atac efectuat de 8 rachete ATACMS de luni pe aerodromul Kursk-Vostochny, șapte au fost doborâte, în timp ce o rachetă a ajuns la țintă.

Resturile care au căzut au deteriorat ușor infrastructura și doi militari au suferit răni ușoare. MOD-ul rus a declarat că „se pregătesc acțiuni de răzbunare”.
Experții militari ruși estimează că atacurile au fost planificate de o vreme, iar americanii s-au ocupat de țintire. Pe 25 noiembrie, Casa Albă a recunoscut pentru prima dată schimbarea politicii care permite utilizarea ATACMS pentru a ataca teritoriul Rusiei.

Amiralul John Kirby, coordonator pentru comunicații strategice la Consiliul Național de Securitate al Casei Albe, a dezvăluit luni, în timpul unui grup de presă, între altele, spunând că „ei bine, evident că am schimbat îndrumările și le-am dat [Kiev] îndrumări că le pot folosi. , știi, pentru a lovi aceste tipuri particulare de ținte.”

În urma atacului de luni, Ucraina a solicitat o reuniune de urgență a Consiliului NATO-Ucraina de la Bruxelles la nivelul reprezentanților permanenți. Oreshnik a fost subiectul principal și necesitatea de a consolida sistemul de apărare aeriană. Secretarul general al NATO Mark Rutte a spus mai târziu: „Sprijinul nostru pentru Ucraina o ajută să lupte, dar trebuie să mergem mai departe pentru a schimba traiectoria acestui conflict”.

Fără îndoială, NATO este foarte îngrijorată de situația emergentă, dar tot nu va accepta o victorie a Rusiei. Capetele fierbinți din Occident vorbesc din nou despre desfășurarea de trupe de către țările NATO în Ucraina pentru operațiuni de luptă, care a fost discutată inițial de președintele francez Emmanuel Macron în februarie.

Dar în mod clar, cu excepția cazului în care SUA sunt dispuse să pună cizme pe pământ, restul NATO pur și simplu alergă ca o găină fără cap. Regatul Unit, cu o armată de 80 000 de oameni, are foarte puține unități de luptă; armata germană de 175.000 de oameni a uitat cum să lupte; iar Franța se află într-o criză politică și economică profundă. În ceea ce privește SUA, opinia publică se opune războaielor și președintele ales Donald Trump nu poate ignora acest lucru.

Cu toate acestea, încremenit că Trump ar putea întoarce spatele războiului, există o școală de gândire în Europa conform căreia ar putea oferi ceva interesant pentru a-l stimula, în afară de morcovul din vastele depozite de minerale critice ale Ucrainei, pe care americanii le duc lipsa – de exemplu, mai mult comerț. stimulente pentru America; cheltuieli mai mari pentru NATO; mai multă presiune asupra Iranului; „menținerea păcii cu cizmele[trupele] pe pământ” în interiorul Ucrainei; ajutor în viitoarele lupte economice ale lui Trump cu China și așa mai departe.

Între timp, multe sedinte au loc și în SUA cu privire la modul de a salva NATO de bisturiul lui Trump.
Un editorialist de la Guardian a scris: „Dacă UE și Regatul Unit confiscă cele 300 de miliarde de dolari din activele statului rus aflate în Euroclear, bani pe care Putin i-a anulat de mult, putem aduce finanțare serioasă la masă.

Trump nu trebuie să mai cheltuiască bani pe Ucraina – putem cumpăra armele. America poate chiar să facă profit în timp ce asigură pacea în Europa. Trump ar putea să arate cum i-a făcut pe acei europeni paraziți să tușească, să-și dovedească detractorii greșit prin repornirea celor mai tradiționale alianțe ale Americii – totul în timp ce pune „America pe primul loc”.

Toate acestea mărturisesc neliniștea din mintea europeană că Oreshnik a forțat o schimbare de paradigmă în războiul din Ucraina. Pariul triumfalist că Rusia va da cacealma în privința descurajării nucleare a lăsat loc fricii, deoarece Rusia ar putea să nu aibă acum nevoie de arme nucleare pentru a riposta împotriva atacurilor asupra teritoriului său.

Oreshnik este o armă non-nucleară, nu este în niciun caz o armă de distrugere în masă, ci este o armă de înaltă precizie, cu o imensă putere distructivă, care îsi anihilează țintele – iar europenii nu au mijloace de a se apăra împotriva ei.

Pe scurt, dacă planul lui Biden de al „impedica peTrump” cu incheierea războiului din Ucraina a pus Europa și Ucraina într-o soluție regală, făcându-le un sac de box pentru Rusia.
Nu vă înșelați, Oreshnik se va asigura în curând că nu va exista nici măcar un regim proxy în Ucraina pe care Occidentul să-l „susțină”. Este umilitor să vezi cum nasul proxy-ului este făcut praf.

Represaliile de pedepsire ale Rusiei sunt iminente pentru cele mai recente două atacuri ATACMS. Deteriorarea bruscă a legăturilor Rusiei cu Regatul Unit sugerează o probabilitate mare ca Marea Britanie să fie în miza Moscovei.
Șeful stației de informații britanice din ambasada de la Moscova a fost expulzat; Rapoartele occidentale citează livrări semnificative de rachete Storm Shadow (număr de 150) către Ucraina în ultimul timp după alegerea prim-ministrului Keir Starmer.

Expertul militar rus de top Alexei Leonkov a declarat pentru ziarul Izvestia: „Iată că țintirea SUA, aici sunt fragmentele rachetei ATACMS, prin care poate fi identificat clar. Avem dreptul să ripostăm. Unde și cum vo hotărâ Ministerul Apărării și Comandantul Suprem — șef. Putin a spus că populatiile vor fi avertizate cu privire la impact. Dușmanii noștri trebuie să se pregătească pentru un răspuns.

Marea întrebare este în ce moment Rusia poate lovi centrele militare ale NATO din România și Polonia.
Fostul președinte rus și vicepreședintele Consiliului de Securitate, Dmitri Medvedev, a declarat ieri că toate pariurile sunt anulate. „Dacă conflictul se dezvoltă prin scenariul de escaladare, este imposibil să se excludă ceva, deoarece statele membre NATO s-au implicat deja efectiv pe deplin în acest conflict”, a spus el într-un interviu acordat Al Arabiya.

Medvedev a adăugat în cuvinte înfricoșătoare: „Statele occidentale trebuie să-și dea seama că luptă de partea Ucrainei… Între timp, luptă nu numai prin transportul de arme și prin furnizarea de bani. Ei luptă direct, pentru că oferă țintiri prin satelit pe teritoriul Rusiei și controlează rachetele americane și europene. Se luptă cu Federația Rusă. Și dacă acesta este cazul, nimic nu ar putea fi exclus… chiar și cel mai dificil și mai trist scenariu este posibil.

„Nu ne-am dori un astfel de scenariu, toți am spus asta în mod repetat. Vrem pace, dar această pace trebuie să ia în considerare pe deplin interesul Rusiei”.
Într-adevăr, singura explicație logică pentru complicitatea lui Biden cu atlantiștii din Europa în faza șchioapă a președinției sale este că Oreshnik le-a depășit planurile cele mai bine puse.

Voci mai sănătoase din Europa vorbesc. Într-un act de sfidare extrem de simbolic, prim-ministrul slovac Robert Fico a dezvăluit miercuri că a acceptat o invitație oficială din partea lui Putin la evenimentele de la Moscova din mai, care comemora 80 de ani de la Victoria în al Doilea Război Mondial. Slovacia este o țară membră atât a UE, cât și a NATO.

Cancelarul austriac Karl Nehammer, într-o conversație telefonică cu Trump, a reafirmat disponibilitatea Austriei de a servi drept platformă pentru discuțiile internaționale de pace privind Ucraina. În timpul conversației, Trump a arătat interes pentru schimburile anterioare ale lui Nehammer cu Putin despre Ucraina