A fost sau nu Mihai Răzvan Ungureanu spion străin?

28 iunie 2015 Ion Spânu

Întrebarea aceasta a apărut încă din 2009, cînd Nicolae Ulieru, fostul purtător de cuvînt al SRI, a spus cu subiect şi predicat că Mihai Răzvan Ungureanu a fost racolat de un serviciu străin.„Dacă Comisia parlamentară de control a SRI sau SIE vrea să mă asculte, aş putea spune lucruri interesante”, a adăugat Ulieru.

Era atunci campania electorală pentru alegerile prezidenţiale şi Nicolae Ulieru a fost prezent într-o emisiune a lui Răzvan Dumitrescu la Realitatea TV (în vechea formulă). Aceste informaţii furnizate chiar de fostul purtător de cuvînt al SRI, nu de un ageamiu sau adversar politic, au fost reluate şi în 2012, cînd Traian Băsescu l-a numit Prim-ministru pe Mihai Răzvan Ungureanu, dar nici atunci n-au fost luate în considerare, ba, din contră, au fost lăsate „în adormire”. Nici MRU n-a reacţionat, deşi, dată fiind gravitatea acuzaţiilor, ar fi trebuit imediat să se adreseze Justiţiei dacă acestea nu erau reale!

Iată că acum preşedintele Klaus Iohannis, ignorînd încă o dată faptul că asupra lui Mihai Răzvan Ungureanu planează acuzaţia uluitoare că este agent al unui Serviciu secret străin, îl readuce la conducerea Serviciului de Informaţii Externe al României. Dacă, preocupat pe atunci cu problemele Sibiului, nu a avut timp să citească ziarele, reamintim mai jos principalele acuzaţii aduse de Nicolae Ulieru la adresa lui MRU, Preşedintele avînd încă posibilitatea de a decide dacă aceasta este persoana cea mai potrivită să ocupe tocmai funcţia de şef al SIE, adică de a conduce serviciul de spionaj al României. Le reproducem de pe site-ul www.cotidianul.ro, aşa cum au apărut în articolul semnat de Cristina Horvat din 7 februarie 2012 (subtitlurile ne aprţin), în care a preluat şi un articol de pe site-ul inpolitics.ro.

NICOLAE ULIERU: „oare preşedintele chiar nu ştie cine e omul ăsta, sau SRI nu l-a informat?

În emisiunea lui Răzvan Dumitrescu, lt. col. Nicolae Ulieru, cel care a avut cel mai lung mandat de purtător de cuvînt al SRI, a declarat: „Mihai Răzvan Ungureanu a avut o ascensiune fulminantă pentru condiţia lui de tânăr istoric anonim de la Iaşi. A fost adus de Pleşu secretar de stat în Ministerul de Externe, a rămas secretar de stat şi în Guvernul Năstase, apoi a fost numit ministru de externe de către liberalul Călin Popescu Tăriceanu, recuzat de acesta pentru că nu i-a dat nişte documente, şi după ce a fost recuzat de premier, preşedintele l-a numit şeful SIE. Eu, când am auzit numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la SIE, am avut o tresărire. Am spus „oare preşedintele chiar nu ştie cine e omul ăsta, sau SRI nu l-a informat”?

MRU A DENUNŢAT FAPTUL CĂ UN OFIŢER SRI A ÎNCERCAT SĂ-L RACOLEZE

Înainte de a fi secretar de stat, Mihai Răzvan Ungureanu a avut, ca istoric la Iaşi, o poveste, un scandal care l-a scos din anonimat. El a făcut o conferinţă de presă în care a denunţat faptul că un ofiţer de la secţia judeţeană al SRI a încercat să îl racoleze. Şi ca urmare a acestei conferinţe de presă s-a constituit o celulă de criză în careul SRI, care a hotărât să îl demită pe ofiţerul respectiv, iar purtătorul de cuvânt din vremea aia, Nicolae Ulieru, să dea un comunicat care să condamne practicile nelegale ale acelui ofiţer. Relevanţa e următoarea, că acel ofiţer nu a fost un ageamiu. El a încercat recrutarea lui Mihai Răzvan Ungureanu pe nişte motive foarte întemeiate. Iar sacrificarea acelui ofiţer a fost făcută la dorinţa expresă a unui serviciu străin şi stat străin.

Dacă eu, cetăţeanul Popescu, cad cu tronc unui serviciu străin pentru că sunt simpatic şi mă descurc bine în lume, când eu păţesc un asemenea necaz e normal ca acel serviciu să intervină şi la serviciul similar din România, respectiv la SRI. Dacă Comisia parlamentară de control a SRI sau SIE vrea să mă asculte, aş putea spune lucruri interesante.

CE ROL A AVUT MRU ÎN CAZUL OMAR HAYSSAM?

În aceeaşi emisiune, Nicolae Ulieru a mai spus că MRU a avut o implicaţie şi în Cazul Hayssam, cînd a intervenit pentru ca un avocat „exponent al unui grup israelian de lobby, să aibă acces de trei ori la Omar Hayssam în celulă fără ca procurorul de caz să îi dea aprobare”! În opinia lui Nicolae Ulieru, acest amănunt „nu face decît să confirme apartenența lui Ungureanu la un serviciu străin”!

Aceste informaţii nu puteau să scape vreunui politician de vîrf, căci ele au apărut în 2009 în toată presa, fiind reluate şi în 2012, cînd MRU a fost nominalizat pentru funcţia de Prim-ministru. Poate că nu este lipsit de interes să amintim că Mihai Răzvan Ungureanu este un vechi prieten al lui Sorin Ovidiu Vântu! Cel puţin aşa spune acesta din urmă, care declara în „Evenimentul zilei” din 23 martie 2009, deci cu cîteva luni înainte ca Nicolae Ulieru să facă acele dezvăluiri la postul Realitatea TV, patronat atunci chiar de SOV. Iată ce spunea despre MRU: „Un vechi, vechi, vechi om dintre cunoştinţele mele pe care am continuat să-l respect. E din Iaşi, suntem din aceeaşi zonă”!

Poate că, de data aceasta, Klaus Iohannis va citi cu atenţie aceste declaraţii venite din partea lt. col. Nicolae Ulieru, care a fost purtătorul de cuvînt al SRI, deci un om care ştie că nu se poate hazarda cu informaţiile false, mai ales că s-a oferit încă din 2009 să se pună la dispoziţia Comisiilor parlamentare de anchetă a SRI şi SIE! Şi, după ce le va analiza, poate că va căuta pentru conducerea SIE o persoană asupra căreia să nu planeze acuzaţia că ar fi agent al unui serviciu extern, indiferent care ar fi acela! Altfel, s-ar putea ca bănuielile să se extindă şi asupra celor de la Cotroceni, care insistă în promovarea continuă în cele mari funcţii în stat a fostului membru al CC al UTC din vremea lui Nicu Ceauşescu.

MOTIVUL DEMISIEI lui Mihai Răzvan Ungureanu de la șefia SIE

Autor: Cristi Șelaru,

Publicat: 26/09/2016 16:08

Mihai Răzvan Ungureanu a surprins pe toată lumea cu demisia de la șefia SIE! Mulți au speculat că ar fi vorba de un diferend cu președintele Klaus Iohannis, dar Mihăiță Calimente, șeful Comisiei SIE din Parlament, spune că MRU este grav bolnav.

„Nu am ştiut dinainte de această demisie, am aflat din presă. La primele telefoane pe care le-am primit de la televiziuni am spus că s-ar putea să fi existat totuşi o anumită stare conflictuală între Palatul Cotroceni şi directorul SIE, asta şi în urma zvonurilor care au circulat toată vara. Ulterior, am primit un telefon din partea lui Răzvan Ungureanu care mi-a comunicat să îl cred pe cuvânt că demisia domniei sale a intervenit în urma stării de sănătate pe care o are. Mi-a spus că trebuie să stea la pat şi că este o problemă serioasă şi, în consecinţă, este singurul motiv pentru care şi-a înaintat demisia. Mi-a spus că (…) sănătatea o consideră prioritară oricărei alte activităţi”, a precizat Calimente, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că nu a primit semnale la comisie cu privire la eventuale disfuncţionalităţi şi că ar fi anormal să existe între SIE şi şeful statului o relaţie tensionată deoarece acest serviciu „furnizează informaţii în primul rând preşedintelui”.

Întrebat dacă nu ar fi trebuit ca demisia lui Ungureanu să fie comunicată mai întâi la comisie, Calimente a precizat că „demisia se înaintează preşedintelui”, iar acesta a acceptat-o.

„Având în vedere că este vorba despre o problemă personală şi că este vorba de starea de sănătate a domniei sale, cred că este o problemă care îl priveşte pe domnia sa şi dacă motivul pe care l-a invocat este acesta cred că nici preşedintele nu l-a întrebat cât este de bolnav. Sunt lucruri confidenţiale. În contextul regional actual ar fi absolut de dorit să fie o altă numire (la conducerea SIE – n.r.) cât mai rapid, dar să fie un profesionist. Preşedintele propune, propunerea ajunge la Parlament, se discută în comisie şi votează plenul reunit. Este la altitudinea preşedintelui cât de repede propune”, a adăugat Calimente.

Mihai Răzvan Ungureanu, amor nebun în case conspirative

Cătălin Antohe

27 octombrie 2020

Fostul șef al Serviciului de Informații Externe, ministru de Externe și prim ministru al României, Mihai Răzvan Ungureanu, este implicat într-un scandal spumos de adulter. Soțul unei cunoscute scriitoare își acuză consoarta că „l-a tradus” cu MRU.

Aventura extraconjugală ar fi fost găzduită chiar și de casele conspirative ale Serviciului de Informații Externe (SIE)! Toate detaliile și informațiile pe care le veți citi mai jos sunt cuprinse în dosarul din instanță și au, în consecință, caracter public.

Articol realizat de Cătălin Antohe și Sorin Ghica

La sfârșitul acestei săptămâni începe „Divorțul secolului”! Judecătorii trebuie să tranșeze un dosar extrem de delicat, în care apare numele fostului premier și director al Serviciului de Informații Externe, Mihai Răzvan Ungureanu, acuzat de un bucureștean că i-a distrus familia.

Mihai Răzvan Ungureanu. Cine s-ar fi așteptat?

Totul a luat proporții, spune soțul încornorat, atunci când a găsit deschis pe laptop-ul comun un jurnal al soției. Aceasta, o scriitoare de succes, ar fi consemnat de-a lungul anilor, cu lux de amănunte, detalii extrem de picante despre întâlnirile amoroase cu Mihai Răzvan Ungureanu, în toate etapele din cariera acestuia – director SIE, ministru de externe, premier, din nou director SIE. Unele escapade, stropite din belșug cu alcool, ar fi avut loc în case conspirative ale SIE sau în biroul ministerial al lui MRU, după cum se menționează în documentele depuse la instanță.Este principalul motiv pentru care am decis să publicăm aceste dezvăluiri, deoarece, dacă cele de mai sus se adeveresc, avem o serioasă problemă de siguranță națională, ne-au spus sprecialiști în domeniu.

Dosarul de amor

Ofelia Călinescu (nu divulgăm acum numele real) este o scriitoare foarte cunoscută în cercurile culturale ale Capitalei și nu numai. Așa a ajuns să-l cunoască pe Mihai Răzvan Ungureanu, la vremea aceea ministru al Afacerilor Externe în Guvernul Tăriceanu.În acțiunea de divorț depusă acum la tribunal, soțul înșelat – să-i spunem Iulian Călinescu – a povestit cum i s-a destrămat căsnicia.„Perplexitatea supremă o consemnez în totala amnezie a Ofeliei în privinţa amanţilor înlănţuiţi, bigamia şi chiar poligamia practicată, a vieţii paralele, a promiscuităţii relaţiilor de moravuri uşoare, a diverselor tipuri de tulburări (tristeţi, căderi, depresii, întrebări chinuitoare), a lungilor plecări de acasă împreună cu aceşti «domni», a cârciumilor, paharelor şi beţiilor şi minciunilor ”, a scris Iulian. Citând din jurnalul soției, Iulian povestește în continuare cum a intrat MRU în viața lor: „Din 2004 Ofelia începe un «chinuitor proces de destructurare» (citat din jurnalul propriu anexat), îndrăgostindu-se iremediabil de playboy-ul numit Mihai Răzvan Ungureanu.

În întâmpinarea depusă la Tribunal, soțul spune că în jurnal Ofelia a dat detalii despre partidele de amor cu MRU, inclusiv în casele conspirative ale SIE – fapt extrem de grav cu posibile repercursiuni asupra siguranței naționale.

Până în 2014, adică mai mult de 10 ani, viaţa Ofeliei devine un tremur continuu la o iubire pe care «cavalerul» i-o oferă cu zgârcenie (…) Avalanşa de email-uri zilnice reciproce  (pe o adresă de email  secretă, iar atunci  când  iubirea  ajunge  pe  email-ul «profesional» aceasta era serios mustrată), întâlnirile de la Ministerul de Externe (cu pasionale săruturi şi mâini strecurate…), apoi momentele de sex din perioada de şef SIE, când maşina de serviciu începuse să aibă curse regulate pentru a-i aduce uriaşe buchete de flori, plăcinte, bombonele, cadouri şi, mai ales, pentru popasurile la casa conspirativă din strada Turgheniev, o adevărată casă de toleranţă”, scrie Iulian Călinescu.El mai susține că familia sa a fost victima a „aproximativ 11 ani de dezmăţ şi tensiune, totul repercutându-se asupra familiei noastre, care îşi avea momentele bune şi foarte bune, până la intervenţia ipochimenului gonflat de propria-i importanţă”.

Îi reproşam că relaţia cu MRU este tot mai evidentă

Soțul înșelat dezvăluie și alte repere ale relației adulterine : „Mai mult de 10 ani Ofelia a fost într-un adulter intens, cu accente de paroxism de ambele părţi, cu căderi psihice, cu abuz de alcool, cu agresivitate crescută în perioadele în care nu avea feed-back-ul amantului, cu mânie atunci când îi reproşam că relaţia este tot mai evidentă (telefoane târzii şi discuţii şoptite în baie sau cu uşa închisă în dormitor, cadouri, flori, plecări intempestive şi întoarceri la domiciliul conjugal în stări evidente de ameţeală bahică)”.

Iulian mai susține că MRU ar fi avut un adevărat șoc după ce a pierdut funcțiile publice: „În vara anului 2013, după ce escrocul sentimental Mihai Răzvan Ungureanu îşi consumă cele 78 de zile ca prim-ministru şi se retrage în tristeţe cu familia la Viena, pentru perioade mai lungi, Ofelia îşi continuă procesul …”.

Viața bate filmul. Scenariul avocaților Ofeliei

Ofelia este reprezentată în instanță de una dintre cele mai puternice case de avocatură din România. Avocați care se „deranjează” să reprezinte în instanță numai personaje grele. În replică la efectele devastatoare ale jurnalului, avocații au venit cu teoria că jurnalul Ofeliei ar fi de fapt scenariul unei cărți pe care scriitoarea ar fi vrut să o publice într-un viitor apropiat.

Mihai-Răzvan Ungureanu îmi este prieten şi colaborator de ani de zile, am lucrat împreună colaborând la diferite proiecte de cercetare. (…) Lucrez de mulţi ani la un roman şi adun materiale, compun atunci când am timp şi am redactat un manuscris cu intenţia de a-l publica atunci când va fi gata. (…) Întreaga lui motivaţie şi-o construieşte fie pe baza unor manuscrise furate din calculatorul meu şi care reprezintă materiale literare, ficţiune şi fantezie, care nu erau nici măcar finalizate, fie pe baza unor documente inventate, care nu îmi aparţin”, a scris Ofelia în întâmpinarea depusă la tribunal.

Deși susține că este vorba de pură fantezie, Ofelia nu explică deocamdată de ce toate personajele din așa-zisul scenariu sunt reale – Mihai Răzvan Ungureanu, colegi de serviciu, prietene, diverse personalități din cultură dar și evenimente la care a luat parte.

Mihai Răzvan Ungureanu: O, Dumnezeule! Nu pot discuta despre acest subiect”

Vrând-nevrând, Mihai Răzvan Ungureanu se află acum în mijlocul acestui scandal. De aceea, am încercat în repetate rânduri să obținem un punct de vedere de la Mihai Răzvan Ungureanu.Contactat telefonic încă din vara acestuia an, MRU a fost efectiv luat prin surprindere. „O, Dumnezeule! Vă dați că nu pot discuta despre acest subiect…”, ne-a spus MRU.Am insistat în a primi totuși răspuns la întrebările privind siguranța națională, dar MRU s-a scuzat că este plecat din țară, cu promisiunea că atunci când va reveni vom relua discuția. L-am contactat iar și iar pe fostul prim-ministru, dar MRU a refuzat de fiecare dată dialogul direct. Ne-a trimis la redacție un punct de vedere în care susține că informațiile sunt false ,,Întrebările Dvs. au la origine manifestarea anonimă a unei minți delirante. Argumentul potrivit căruia o serie de calomnii grotești ar avea vreo legătură cu siguranța națională – credeți-mă! – sfidează în primul rând inteligența cititorilor Dvs. Nu intenționez să contribui nici măcar cu o virgulă la această mascaradă, iar după o mai atentă chibzuință am decis că este sub demnitatea mea umană și profesională să continuu a dialoga pe acest subiect”.

Dosar de trădare națională! MRU, azil politic în Austria!

2021

Oricât s-ar zbate bietul Gheorghiță, vaccinarea nu merge deloc așa cum trebuie! De fapt, marea problemă fiind că medicii și voluntarii nu pot ține pasul cu angajamentele exacerbate luate de către guvernanți la presiunea expresă a lui Klaus Iohannis. Cel care a mizat poate prea mult că ”vaccinarea mea” îl va repoziționa în ochii celorlalți șefi de state occidentale drept un lider care nu și-a pierdut poporul din mână, chiar și acum, când timpul ultimului său mandat se scurge încet, dar sigur…Nici Iohannis, dar nici MRU ”nu uită și nu iartă”.În plus, atingerea pragului psihologic de 100.000 de români vaccinați zilnic a fost pus în umbra mediatică a împușcării ”ursoaicei Arthur”! Ceea ce l-a scos din starea sa de confort pe ”Neamț”, astfel că acesta are are nevoie acum ca de aer de un ”dosar beton”. Unul care să atragă nemijlocit atenția românilor atunci când Comisia Europeană îi va da cu PNRR-ul în cap useristului Cristian Ghinea.

Și mai este atât de puțin până atunci… Astfel că, după cum reiese din informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră, România va trebui ”să confrunte” mult mai curând decât se așteaptă unii primul dosar de trădare națională din ultimele trei decenii! Cu tot cu elementele ca din filme ale extragerii la Viena a familiei fostului ministru de Externe, premier al României și șef al Serviciului de Informații Externe de către BVT – Biroul pentru Protecția Constituției și Combaterea Terorismului din Austria. Și chiar dacă documentarea a fost făcută chiar de către structura contrainformativă asupra căreia șeful statului, supărat pe ”Arthur”, vrea să arunce acum ”pisica moartă” a spionajului românesc, Klaus Iohannis are meritul de a fi aprobat debarcarea lui Mihai Răzvan Ungureanu, atunci când i s-au prezentat ”punctajele” monitorizării. Iar la acel moment Mihai Răzvan Ungureanu devenea primul demnitar al statului român care își permitea să îl sfideze public pe șeful statului, avertizându-l pe Klaus Iohannis că ”nu uită și nu iartă”! Numai că această aroganță s-ar putea să îl coste scump acum pe ”relocatul” de la Viena…

De la Gojdu la OMV

Nu, nu este un scenariu de film, deși ”Homeland” încă face ravagii pe Netflix. Este doar ”capătul de drum” al demnitarului care timp de peste două decenii a activat la vârful statului român. Și care era văzut la un moment dat, atât de către protectorii politici, dar chiar și până de rivali, drept viitorul prezidențiabil român, agreat de cam toate marile Cancelarii occidentale.Numai că structurile contrainformative românești au început să fie date peste cap odată cu încă inexplicabila cedare a bunurilor Fundației Gojdu către Ungaria vecină. Apoi, de-a lungul timpului, până la recenta solicitare de acordare a unui veritabil statut de ”azilant politic” autorităților austriece, pentru fostul premier și familia întregită a acestuia, ”foaia de parcurs” a lui MRU este plină de astfel de controverse. Unele care au dat nu de puține peste cap busola structurilor contrainformative. Acum, desigur că ”relocarea” definitivă a lui Mihai Răzvan Ungureanu și a tuturor celor dragi acestuia la Viena a mai risipit din ”mister”. Cu toate că la vârful sistemului, suspiciunile privind ”jocul dublu” al fostului șef al SIE erau unele ”rezonabile” de ceva vreme.Și nu din momentul în care au fost declanșate procedurile prin care Mihai Răzvan Ungureanu a solicitat acordarea unei norme întregi de profesor la o renumită Universitate din Viena. Demersuri justificate tocmai prin motivația că ar avea nevoie de acest job sigur pentru a se muta definitiv, împreună cu familia, în capitala austriacă. Însă insistența cu care Unugureanu a optat numai și numai pentru Viena a fost parcă una ”prea ca la țară”, pentru a mai lăsa loc de interpretări. Și care nu a făcut decât să întărească și mai mult varianta de lucru a unei ”extrageri” a lui Ungureanu, mai ales după ce acesta a intrat în conflict deschis cu Klaus Iohannis. La fel ca și ”deschiderea totală” a autorităților austriece față de ”azilantul” Ungureanu. Cel care, totuși, are un CV academic care pur și simplu ”geme” de colaborări și chiar ore predate ca lector sau profesor asociat sau plin la nenumărate universități din țară și străinătate. De ce nu și-o bea cafeaua profesorul Ungureanu la Cafe Schwartzenberger…? Numai că, dintre toate universitățile prestigioase cu care a colaborat de atâta amar de vreme, fostului premier i ”s-a pus pata” tocmai pe o unitate de învățământ superior din Viena. Cu toate că este binecunoscută colaborarea sa îndelungată cu mai multe universități germane. Numai că MRU a ales să nu se alăture ”diasporei” din Germania, forțând acordarea unei norme întregi la Universitatea din Viena. Acolo unde deja preda de mai multă vreme, câteva ore lunar. Ceea ce ”paranoicilor” inițiați ai sistemului le oferă deja ”indicii temeinice” privind o posibilă întoarcere ”la locul faptei”. Adică la Viena, acolo unde Mihai Răzvan Ungureanu și-a avut biroul de director general – emisar special al Pactului de Stabilitate pentru Europa de Sud – Est. Ca și cel de coordonator – adjunct al Inițiativei de Cooperare Sud – Est Europeană (SECI). Și tot la Viena s-a născut și fiul său, într-o clinică privată. Și tot de la Viena și-a câștigat pâinea și soția sa, Daniela. Cea care, deși medic anestezist, a primit câte 7.000 de euro pe lună de la … OMV!!! Pentru o încă inexplicabilă prezență a anestezistei Daniela Ungureanu în consiliul de administrație al unei subsidiare din România a companiei petroliere austriece!!!Cafe Schwartzenberger.Cel mai probabil și Mihai Răzvan Ungureanu știe că i se pregătește ceva, din moment ce altfel atât de ”grandomanul” fost șef al Serviciului de Informații Externe stă cu capul la cutie. Și nu doar că nu se mai sparge în fițe ieșind în oraș la o friptură de vită Kobe, dar nici măcar nu poate fi văzut la Cafe Schwartzenberger, mai cunoscută și drept ”cafeneaua spionilor”. Și unde, dacă nu ”semnezi condica” regulat, pentru ”centrul global” vienez de intelligence înseamnă că pur și simplu nu mai exiști în ”lumea bună” a spionajului. Sau că ai probleme și ”legăturile” ți-au transmis să ”te îngropi”. Ceea ce poate fi și cazul lui Mihai Răzvan Ungureanu, mai ales că acesta este găzduit de o țară ale cărei servicii secrete sunt ”canalul” neoficial de comunicare între structurile occidentale și cele rusești.

BVT ia lumină de la Moscova

Numai că, în ultima vreme cel puțin, Biroul pentru Apărarea Constituției și Combaterea Terorismului – BVT pare să ia lumină mai mult de la Moscova decât de la Bruxelles sau Berlin… Astfel că s-a ajuns în situația fără precedent ca structurile contrainformative ale mai multor state occidentale și din Europa Centrală să se avertizeze reciproc cu privire la ”jocul dublu” al BVT-ului. Mai mult chiar, ”blatul” dintre BVT și Moscova a ajuns să fie denunțat chiar de la Viena. Ca să nu mai vorbim că sediul din capitala austriacă a BVT-ului cel responsabil inclusiv cu spionajul a făcut obiectul mai multor percheziții ale  altor structuri.De asemenea, cancelarul Sebastian Kurz a fost acuzat de către rivalii săi politici că ar fi permis ca în mai multe ministere vitale precum Internele, Apărarea și Externele să se dezvolte adevărate celule de colaborare cu serviciile secrete rusești. Existând de asemenea acuze la chiar vârful clasei politice austriece că partidul de extremă dreapta FPO ar fi beneficiat de generoase donații ”acoperite” ale serviciilor secrete de la Moscova. Astfel că, în ciuda dezmințirilor insistente ale Guvernului austriac, serviciile secrete din mai multe state occidentale au suspendat deja schimbul de informații cu BVT! Invocând riscul ca rapoartele contrainformative privind structurile rusești să ajungă de la BVT chiar la acestea! Temerea fiind cu atât mai mare cu cât la Viena își desfășoară activitatea instituții internaționale precum OSCE sau OPEC. Și totul în contextul în care avertizam că, zgândărite de provocările inconștiente ale unor lideri politici de la București, Moscova este gata să pună și România pe harta statelor europene în care FSB, SVR și GRU trec la ”next level” al războiului hibrid în care acestea excelează…

Iohannis își execută omul de afaceri!

Aurelian Zaheu, administratorul CCIR

Catalogat nu cu până multă vreme în urmă drept cel mai bine poziționat om din anturajul prezidențial, Mihai Daraban a ajuns acum să deschidă ”lista neagră” a lui Iohannis. Una pe care s-ar mai afla și Michael Schmidt, cumnatul lui Romeo Usatîi dând chiar bir cu fugiții în Bavaria, de frica celor două dosare pe care le are la DNA. Iar prin noua ”execuție”, una pe care sursele noastre o consideră inevitabilă, în jurul șefului statului se creionează deja un adevărat ”hău” al colaboratorilor intimi. Unul  specific de altfel președinților aflați pe panta descendentă a celui de al doilea mandat.Mihai Daraban, prea apropiat de Patriarhul Daniel și miliardarul Iulian Dascălu.

Revenind însă la Mihai Daraban, căderea acestuia în dizgrația prezidențială poate părea cu atât mai surprinzătoare, cu cât vorbim aici de președintele Camerei de Comerț și Industrie a României. De fapt, de chiar cel considerat drept ”omul de afaceri” al lui Iohannis. Până la vârful sistemului știindu-se foarte bine că oricine vrea să facă afaceri în ”Regimul Iohannis” ar face bine să aibă mai întâi o întâlnire de lucru cu Mihai Daraban și să semneze un protocol de colaborare cu CCIR. Iată însă că situația pare să se fi schimbat radical, Daraban nemaivând ”fir direct” cu șeful statului. Cel care nu poate uita ”ofensa” poziționării președintelui CCIR alături de miliardarul Iulian Dascălu și implicit de nașul spiritual al acestuia, Preafericitul Daniel. Așadar, setea de răzbunare a lui Iohannis nu a fost potolită odată cu retrimiterea în Parlament a legii prin care 46 de hectare trec de la ROMEXPO la Camera de Comerț, spre folosința gratuită a miliardarului Iulian Dascălu. Iohannis fiind extrem de ”inflamat” și de faptul că i-a fost deconspirată ”casa conspirativă” de pe Splaiul Independenței, din chiar sediul CCIR. Acolo unde avea asigurat tot luxul atât de râvnit al întâlnirilor de taină cu principalii săi oameni de încredere din sistem. Și a cărei ”protecție informativă” trebuia asigurată de fostul șef al IPJ Constanța, încă influentul Aurelian Zaheu fiind în prezent chiar administratorul CCIR. Numai că ”lovitura” prin care dezvăluiam locația secretă a oamenilor președintelui de la CCIR i-a făcut pe aceștia să se întoarcă la ”bomba” din cadrul ROMEXPO. Și pe Iohannis să nu mai aibă deloc încredere în președintele CCIR. Mihai Daraban riscând acum să fie ”executat” de șeful statului, în cadrul unei mai ample ”Operațiuni Zaheu” de repoziționare a factorilor de influență din oricum atât de limitatul anturaj prezidențial.

I-am mutat Sufrageria! Biroul de lux din sediul Camerei de Comerț și Industrie a României i-a intrat cu siguranță la suflet șefului statului nu doar prin dotările de excepție ale acestuia, dar și pentru că aici a fost în campania de dinainte de ultimele alegeri prezidențiale ”Sufrageria lui Iohannis”. Găzduită cu bunăvoința președintelui Mihai Daraban și a administratorului Aurelian Zaheu în chiar sediul Camerei de Comerț și Industrie a României, edificiu impozant, dar destul de retras și cu mai multe căi de acces separate. Și unde, de fiecare dată când a fost nevoie, s-a constitut în cel mai mare secret ”celula de criză” formată din cei mai apropiați oameni ai președintelui, provenind de la vârful a diverse instituții și structuri.

Și-au mutat ”Sufrageria” înapoi în ”bomba” ROMEXPO . Doar că identificarea ”Sufrageriei lui Iohannis” din sediul CCIR i-a afectat serios credibilitatea administratorului Aurelian Zaheu. Mai mult decât atât, se pare că la urechile prezidențiale ar fi ajuns și tot felul de alte șoapte informative despre ”alunecosul” Zaheu. Astfel că acum, în loc să-i fie reazem șefului său direct, omul care are încă destui ”ucenici” plantați în structuri cheie ale Ministerului Afacerilor Interne pare mai degrabă să îl tragă în jos după el pe Mihai Daraban. Cel a cărui legendare că este ”omul de afaceri” al președintelui Iohannis încă este una ”vandabilă” în multe mediii. Dar până când…?