CD
1.405 aprobate

denitsoc@gmail.com
149.102.242.213

 

CADE HEGEMONUL
De CD

Ce semn mai bun că hegemonul a inceput sa cadă poti să ai decat atacul Hamasului ademenit de Israel să atace Israelul. Doar că Hamasul si-a făcut si el socotelile si a calculat că poate da o lectie Israelului si mai ales inertei si făramitatei Lumi Arabe. Si-au asumat riscul mortal si au acceptat idea că oricum Israelul le va îngreuna viața în Gaza, încât o mare parte a populației va pleca sau că si ei pot face Israelul însuși de netrăit și israelienii vor pleca.

Izraelienii nu au remuscări pentru măsurile aplicate populatiei din Gaza, măsuri ce exced limitele cunoscute si prevazute de Carta ONU. Ei stiu că istoria nu a fost scrisă cu fapte onorabile ci mai mult cu manevre criminale pe care le-a aplicat si poporul israelit de cate ori a avut ocazia.
Au avut un bun exemplu Razboiul de 30 de ani de dinaintea Pacii Westfalice din 1648 care a redus populația Germaniei și a vecinilor săi cu două cincimi în doar treizeci de ani!

De bombardarea civililor din Gaza nu se mai miră nimeni, americanii fac așa ceva, in războaiele lor, la micul dejun. Când au invadat Irakul în 2003, in primele câteva săptămâni de bombardament au ucis peste 8.000 de civili, cu binecuvântarea a jumătate de duzină de aliați ai Americii. Nu știm précis câți civili au murit în timpul bombardamentelor israeliene, dar asta este ceea ce americanii, cu darul lor pentru ipocrizie, numesc daune colaterale.

Deocamdată refugiații vor sta în corturile lor în sudul Gazei, ca un semn de rușine pentru Hamas, până când cineva va decide să-i pună în altă parte. Nordul Gazei va rămâne în ruine, ca monument al neputinței Hamas, consider presa israeliană.
Statele arabe bogate vor da de pomană din deget și se vor zburli degeaba amenintator spre Israel cu vorbe si eventual cu sanctiuni economice. Iar oamenii din Gaza vor merge si ei undeva undeva, egiptenii vor fi mituiți pentru a-i lua, prezice aceiasi presa. Mai puțin de o zecime din populația civilă din jumătatea de nord a Fâșiei Gaza a rămas acolo. Aproape un milion au fugit în adăposturile din sudul Gazei.

Atacul din 7 octombrie comis de Hamas în comunitățile de graniță din Israel și răpirea a sute de israelieni în Gaza au oferit Israelului sprijin intern și legitimitate internațională pentru a desfășura o forță fără milă si fără respect pentru legile internationale.

Chiar dacă o încetare a focului este în curând declarată sub presiunea americană, Israelul nu se va grăbi să se retragă și să permită populației să se întoarcă în Fâșia de nord. Și dacă se întorc – la ce se vor întoarce? La urma urmei, nu vor avea case, străzi, instituții de învățământ, magazine sau orice infrastructură a unui oraș modern… aceasta este speranta israelienilor.

Aceasta a fost idea guvernului israelian că trebuie făcute toate eforturile pentru ai starni pe Hamas si apoi compătimiti si legitimati international să curăte Gaza, acum cat incă Hegemonul isi mai poate misca tentaculele lui protectoare spre sustinerea Israelului. Evreii stiu ca acum a fost ultima lor sansa să profite de scutul hegemonic al SUA si că maine vor fi singuri, neajutati si ne protejati de nimeni, nu au vrut sa intarzie.

Este cruzime, este genocid, dar israelienii se uita la istoria cruntă si murdară ce o avem in spate, ca o povară si ne arată că in tmpul aceluasi Razboi de 30 de ani generalul imperial Tilly a luat orasul Magdeburg în 1631 și doar 5.000 din cei 25.000 de orășeni erau încă în viață a doua zi. Papa Urban al VIII-lea i-a scris lui Tilly: „Ți-ai spălat mâinile biruitoare în sângele păcătoșilor.”

Ura religioasă a rezistat doar până la mijlocul secolului al XIX-lea; încă mai poți admira si acum statuia de bronz a lui Tilly din München, ridicată de regele casei de Wittelsbach în 1844.
Ori, ar putea cineva remarca, ca statuia a fost ridicata cu fonduri secrete de personaje care isi marcau semnele pentru viitor si este un monument care să arate urmasilor că si criminalii pot deveni eroi, căci mintea populimii este scurtă si nu au cum să invete Historia Adevărată si să o folosească ca atare.

Lumea Arabă nu s-a manifestat plenar, a stat in asteptarea unor semnale, acum de la China, căci Hegemonul nu le mai interesează, iar China a fost deja rugată de Hegemon să tempereze Iranul. Iranul si nu Lumea Arabă, persanii si nu arabii sunt cei care au luptat mereu impotriva Hegemonului si au reusit să-l alunge din tara lor, chiar dacă ulterior au suferit sanctiuni economice draconoce si lovituri ascunse directe si indirecte prin Israel.

Iranul este invitat pe 13 noiembrie la Riyadh si cu aprobarea Chinei va indica directiile de actiune in situatia Gazei. Nu mai au acum arabii nici un motiv să nu dea credit si respectul cuvenit persanilor si să strangă cercul coalitiei musulmane in fata actiunilor criminale ale Israelului.

Atlanta 11/12/2023