CD
1.197 aprobate
denitsoc@gmail.com
75.57.36.95
.
UCRAINA A LANSAT UN ATAC EȘUAT DE DRONĂ LA REȘEDINȚA LUI PUTIN
De Redacția Revistei Military Watch 3-mai-2023

În noaptea de 2 mai, Ucraina a lansat un atac cu drone asupra capitalei ruse, Moscova, vizând reședința președintelui rus Vladimir Putin, două avioane cu denumire necunoscută au participat la atac înainte de a fi distruse de unitățile de război electronic din apropiere.

Deși nu au fost aduse modificări în programul președintelui Putin, guvernul rus a anunțat că consideră tentativa de lovitură „ca un atac terorist premeditat și o tentativă de asasinare a președintelui Federației Ruse” și „ÎȘI REZERVĂ DREPTUL DE A LUA MĂSURI DE REPRESALII ORICÂND ȘI ORIUNDE. VEDE DE CUVIINȚĂ.”

Tentativa de lovitură are loc în timp ce forțele ucrainene au suferit pierderi semnificative timp de câteva zile pe linia frontului, deși posibilitatea dacă autorul a fost guvernul ucrainean sau unități contractante care operează în țară rămâne incertă.
Drona pentru a ajunge la Moscova din Ucraina, totuși, evidențiază de ce Rusia a fost de mult timp foarte îngrijorată cu privire la absorbția Ukrainei în sfera de influență occidentală și posibila aderare la NATO. QED.

În timp ce Rusia, în timpul discuțiilor de pace de la începutul războiului, s-a angajat să se abțină de la tentativele de asasinat împotriva președintelui ucrainean Volodymyr Zelensky, rămâne posibilitatea ca acest angajament să fie revocat sau, ca loviturile asupra orașelor ucrainene să poată fi escaladate, ca răspuns la atac.

Rusia a lansat constant contraatacuri majore pentru a riposta împotriva atacurilor ucrainene grave asupra teritoriului său și a simbolurilor puterii sale, un exemplu notabil fiind atacurile majore cu rachete asupra orașelor ucrainene din octombrie, ca răspuns la un atac asupra podului strâmtoarea Kerci, care leagă Peninsula Crimeea de Rusia continentală.

Armata rusă a anticipat în mod deosebit posibile atacuri aeriene asupra țintelor cheie din Moscova timp de câteva luni și a desfășurat sisteme avansate de apărare aeriană, cum ar fi Pantsir, pentru a păzi clădiri precum Ministerul Apărării.
Ucraina a continuat să primească o gamă largă de drone atât rachete sol-sol, cât și aer-suprafață/sol de la susținătorii săi occidentali și din Turcia, care, combinate cu sprijinul personalului occidental de la sol și accesul la vastele rețele de sateliti ale membrilor NATO, a permis ca ea să efectueze lovituri cu succes adânc în spatele liniilor rusești de mai multe ori.

Sursa: https://militarywatchmagazine.com/article/ukraine-failed-drone-attack-putins-residence

Traducerea CD