Mihai
344 aprobate

mihai@yahoo.com
81.18.84.176

 

Sa nu spuna cineva ca Paduchiosii nu au umor…e negru, dar e umor !

,,În Ucraina, au început să se petreacă lucruri stranii. Luni seara, Volodimir Zelenski a anunțat că nu vor avea loc alegeri… În acei aproape doi ani de război, Zelenski s-a ferit ca dracul de tămâie să vorbească despre existența unor conflicte interne. A încercat de fiecare dată să dea senzația de unitate de monolit.
Iată însă că acum Zelenski vorbește, și încă în mod repetat și apăsat, despre„conflicte politice” și „jocul altora împotriva Ucrainei”. Cine sunt cei care fac „jocuri împotriva Ucrainei”? Cu cine se află Zelenski în „conflict politic”, de vreme ce toată opoziția politică a fost interzisă ? Occidentul dorește să se descotorosească de Zelenski, care se opune încheierii conflictului și unei eventuale înțelegeri cu rușii. Alegerile ar fi o metodă „curată” și cu aparență democratică de exit pentru actualul președinte. Însă Zelenski nu vrea să renunțe la putere. Drept care fuge de alegeri, conștient că popularitatea sa internă este la pământ.
În vreme ce steaua câtorva rivali urcă spre zenit. Mai cu seamă a lui Valeri Zalujnîi, comandantul șef al forțelor armate ucrainene. Foarte popular în țară, noul Z se bucură și de un PR tot mai intens în Occident. Recentele articole din Time și Economist stau mărturie. În Ucraina, se vorbește tot mai mult despre o posibilă candidatură a lui Zalujnîi în alegeri.
Generalul pare dispus să înlocuiască opoziția politică scoasă în afara legii. Nu este de mirare că între Zelenski și cercul său de putere de la Kiev, pe de o parte, și Zalujnîi și grosul armatei, pe de altă parte, a apărut o fisură care se adâncește de la o zi la alta… Mai mult, la sfârșitul săptămânii trecute, Zelenski l-a înlocuit pe unul dintre cei mai importanți adjuncți ai lui Zalujnîi, șeful Trupelor Speciale din armată, Viktor Korenko.
Înlocuirea lui Korenko s-a făcut peste capul și fără știrea lui Zalujnîi. O palmă usturătoare pentru general și pentru întreaga armată.
Luni seara, aproximativ în același timp în care Zelenski se plângea ucrainenilor despre unii care „fac jocuri împotriva Ucrainei”, asistentul lui Zalujnîi, maiorul Ghenadi Ceastiakov, își aniversa ziua de naștere.
Împlinea 39 de ani. Serbarea i-a fost fatală. A murit de la o grenadă pe care o primise cadou.
Fiul său, în vârstă de 13 ani, a fost internat în spital, cu răni grave. Fiica și soția lui au scăpat nevătămați.
Organele Ministerului de Interne s-au grăbit să anunțe că generalul a murit din cauza„manipulării greșite” a „cadoului”.( Daca acesta nu este umor negru, atunci ce este…? )
Un militar de carieră care nu știe să manipuleze o grenadă este ciudat. La fel de ciudat este să primească în dar grenade de ziua lui. Ca și cum grenadele sunt tot ce îi lipsește în timp de război. După cum ciudat este să se joace cu grenadele acasă, în prezența copiilor și a nevestei.
Zalujnîi a respins concluzia anchetei poliției, dând de înțeles că a fost un asasinat:
„Astăzi, în circumstanțe tragice, de ziua lui, asistentul și prietenul meu apropiat, Ghenadi Ceastiakov, a murit pe când se afla cu familia sa. Un dispozitiv exploziv necunoscut a explodat într-unul dintre cadouri.”
Același lucru l-a declarat și soția decedatului. Ea a povestit că Ghenadi a venit acasă cu cadouri primite de ziua lui. „Când a deschis unul dintre cadouri, a avut loc o explozie.”
Marți dimineață, Alexei Arestovici, fost consilier prezidențial și șef al propagandei de la Kiev până în iarnă – dar devenit între timp un critic acerb al lui Zelenski – a publicat pe rețelele sociale un mesaj cu titlul: „Apel extrem la rațiunea președintelui”… „Schimbă-te, altminteri nici nu va mai conta cine ce cere: alegeri sau refuzul alegerilor. Nu va mai fi nimic de ales. Este ultima șansă.”
Iar finalul cade ca o ghilotină: „Și ai grijă să nu faci greșeala fatală: nu te atinge de Zalujnîi!”
Occidentul avea două mijloace să se debaraseze de Zelenski: unul – cel mai comod și mai elegant – îl reprezentau alegerile. Mai exista și un al doilea mijloc: o lovitură de stat dată de armată, care este iubită de populație și îl detestă pe Zelenski. Anunțând amânarea sine die a alegerilor, Zelenski și-a ales metoda de execuție. Asta, dacă nu cumva, în loc de puci, va primi un cadou exploziv de la camarazii lui Ceastiakov.”
Asta da umor marca Pduchiosii & Padunaki. Sa ne uitam in groapa sa vedem care va fi dolofanul invingator care va iesi victorios si cu meniul schimbat. A devenit si Poponel un Padunaki ca Bibi satanistul, si nu mai asculta de Rockefeller.