anonim
8 aprobate

adizglobiu@gmail.com
86.120.171.68

 

 

In anii 50 a aparut o circulara verbala in Securitate in care s-a interzis ofiterilor sa se atinga de criminalii de razboi horthysti care au omorat romani si evrei pe motiv de evitare a tensiunilor etnice in Transilvania , sa nu se atinga de familiile si de propietatile lor si sa nu se atinga nimeni de copiii lor. Aplicarea directivei de protectie pe fostii criminali de razboi horthysti a venit cu integrarea lor in PCR si a fost indeplinita de unul din sefii Securitatii pe Odorheiul Secuiesc si anume de Imre Orban tatal actualului prim ministru Ludovic Orban. In momentul de fata la CNSAS si la IICMER Imre Orban nu figureaza decat cu numele si cu o biografie falsificata la limita ridicolului………
In fata unei asemenea directive tatal meu ca sef in Securitate a condus o conspiratie a ofiterilor cu aplicarea ratiunilor de stat in care mai multi criminali de razboi horthysti au fost lichidati. In baza acestui sistem al ratiunilor de stat se ardeau toate actele despre existenta lor pentru ca aveam armata dezarmata, eram ocupati de sovietici si aveam si o regiune autonoma maghiara in timp ce securistii unguri incercau sa rupa Transilvania de Romania- neoficial prima echipa de securisti unguri a fost capturata cu armata romana concentrata pe granita cu Iugoslavia…..Pentru aceste directive cea mai mare parte a propietatilor criminalilor de razboi horthysti nu au fost confiscate si raspunderea a venit doar prin aceste ratiuni de stat la care au luat parte comandourile directiilor militare din Securitate alcatuite in mare parte din oamenii maresalului Antonescu – asa ceva e un adevarat cosmar pentru Centrul Wiesenthal……..
Dupa razboi justitia comunista din Romania l-a condamnat la moarte pe un Albert Wass a carei sentinta nu a fost anulata nici astazi. Albert Wass a fost protejat de guvernul american de justitia din Romania alaturi de alti criminali de razboi horthysti care au omorat romani pe motiv ca au fost participanti la ,,revolutia ungara” din 1956. La sfarsitul anilor 50 Securitatea Romana a tiparit o serie de carti despre horthystii care au omorat romani si au scapat de justitie despre care nu-si mai aduce nimeni aminte.
Adevarul din umbra e ca tatal actualului premier a fost unul din protectorii criminalilor de razboi horthysti care au omorat romani si evrei ….

*

Nota redacției – Autorul articolului nu prea are argumente. Dar CNSAS are obligația să investigheze activitatea în Securitatea română a etnicului maghiar Imre Orban. Iar fiul acestuia are obligația să facă declarații explicite.