Mihai
415 aprobate

mihai@yahoo.com
81.18.84.121

 

,, Israelul își bombardează propria bază, centrul nervos al asediului Gaza
Hamas și Jihadul Islamic Palestinian (PIJ) au lansat operațiunea Al-Aqsa Flood la 6 dimineața pe 7 octombrie, copleșind rapid bazele militare de pe care Israelul își menține asediul Fâșiei Gaza. Principalul dintre obiectivele subliniate de Hamas și PIJ a fost eliberarea palestinienilor întemnițați de Israel, inclusiv a 700 de copii care trec prin sistem în fiecare an, împreună cu 1264 de palestinieni care sunt în prezent deținuți fără acuzații. Schimbul din 2011 cu Gilad Shalit, un soldat israelian capturat cu cinci ani în urmă și eliberat în schimbul a 1027 de prizonieri, a oferit o inspirație clară pentru inundația Al-Aqsa. Prin asaltarea bazelor militare și a kibbutze-urilor, militanții palestinieni și-au propus să captureze cât mai mulți soldați și civili israelieni și să-i aducă în viață în Gaza.
Atacul cu iluminare a copleșit imediat Divizia Gaza a Israelului. Videoclipul înregistrat de la camerele GoPro montate pe căștile luptătorilor palestinieni arată soldații israelieni tăiați în succesiune rapidă, mulți încă îmbrăcați în lenjerie intimă și prinși cu priză. Cel puțin 340 de soldați activi și ofițeri de informații au fost uciși pe 7 octombrie, reprezentând aproape 50% din decesele israeliene confirmate. Victimele au inclus ofițeri de rang înalt precum col. Jonathan Steinberg, comandantul Brigăzii Nahal din Israel. (Mulți primii respondenți și civili israelieni înarmați au fost, de asemenea, uciși).Traversarea Erez este casa unei armate masive și a unei unități de coordonare a activităților guvernamentale în teritoriile [ocupate] (COGAT), care funcționează ca centrul nervos al asediului Israelului asupra Gaza. Când a fost invadată de luptători palestinieni pe 7 octombrie cu mulțimi de birocrați ai armatei înăuntru, armata israeliană a intrat în panică. Potrivit lui Haaretz, comandantul Diviziei Gaza, Brig. Generalul Avi Rosenfeld, „s-a înrădăcinat în camera de război subterană a diviziei împreună cu o mână de soldați bărbați și femei, încercând cu disperare să salveze și să organizeze sectorul atacat. Mulți dintre soldați, majoritatea nu personal de luptă, au fost uciși sau răniți afară. Divizia a fost obligată să solicite o lovitură aeriană împotriva bazei [Erez Crossing], pentru a respinge teroriștii. Videoclipul lansat de COGAT israelian la zece zile după bătălie – și atacul aerian israelian – arată daune structurale grave aduse acoperișului unității de trecere din Erez. Elicopterele Apache israeliene atacă în interiorul Israelului: „Mă aflu într-o dilemă în ce să trag”. Până la ora 10:30, potrivit unei relatări pe care armata l-a transmis publicației de știri israeliene Mako, „majoritatea forțelor [palestinene] din valul inițial de invazie părăsiseră deja zona către Gaza”. Dar, odată cu prăbușirea rapidă a Diviziei Gaza a armatei israeliene, jefuitorii, privitorii obișnuiți și gherilele de nivel scăzut, care nu erau neapărat sub comanda Hamas, au intrat liber în Israel. Până în acest moment, cele două escadrile de elicoptere Apache din Israel aveau 8 elicoptere în aer, „și aproape că nu existau informații care să ajute la luarea deciziilor fatale”, a raportat Mako. Escadrile nu au atins puterea maximă până la prânz. În timp ce valul de infiltrații din Gaza a condus haosul la sol, piloții israelieni dezorientați au dezlănțuit o frenezie de salve de rachete și mitraliere:
„Piloții Apache depun mărturie că au tras o cantitate imensă de muniție, au golit „burta elicopterului” în câteva minute. , a zburat pentru a se rearma și s-a întors în aer, iar și iar. Dar nu a ajutat și ei o înțeleg”, a raportat Mako. Elicopterele Apache par să se fi concentrat asupra vehiculelor care veneau înapoi în Gaza de la festivalul de muzică electronică Nova și kibutze-urile din apropiere, au atacat mașini cu aparent cunoștință că captivii israelieni ar putea fi înăuntru. De asemenea, au tras în oameni neînarmați care ieșeau din mașini sau se plimbau pe jos prin câmpurile de la periferia Gazei. https://thegrayzone.com/2023/10/27/israels-military-shelled-burning-tanks-helicopters/
Armata israeliană „a eliminat pe toată lumea, inclusiv pe ostatici”, trăgând cu obuze de tancuri în casele din kibbutz. ,, Potrivit ziarului israelian, „a devenit clar că forțele invadatoare au fost rugate în ultimele ședințe de informare să pășească încet așezările și avanposturile și în nici un caz să fugă, pentru a-i face pe piloți să creadă că sunt israelieni. Această înșelăciune a funcționat o perioadă considerabilă, până când piloții Apache și-au dat seama că trebuie să sară peste toate restricțiile. Abia în jurul orei 9:00, unii dintre ei au început să lovească teroriștii cu tunurile, fără autorizația superiorilor.” Și astfel, fără nicio inteligență sau abilitate de a distinge între palestinieni și israelieni, piloții au lansat o furie de tunuri și rachete asupra zonelor israeliene de dedesubt.
https://thegrayzone.com/2023/10/27/israels-military-shelled-burning-tanks-helicopters/
https://i0.wp.com/thegrayzone.com/wp-content/uploads/2023/10/Untitled-1.jpg?w=768&ssl=1

Raz Segal – profesor asociat de studii despre Holocaust și genocid la Universitatea Stockton – oferă un masterclass pe cât de înfricoșător, pe atât de urgent.
Se bazează pe fapte, legi și precedent – și ar trebui să te înspăimânteze.
Gaza este „Genocidul manual”: Savantul Holocaustului
https://twitter.com/i/status/1726948242531782961
Judecati si singuri : https://twitter.com/i/status/1726990871554605286
https://twitter.com/i/status/1726992648878309666 ; https://twitter.com/i/status/1726952429202346285