MOȘU
159 aprobate
oricare@careofi.com
.
.
„Lasă-l pe Tucker și oamenii lui să-și împingă ura în altă parte.”

ADL Jonathan Greenblatt

Liga Anti-Defăimare a avertizat Twitter să nu-i dea „antisemitului evident” lui Tucker Carlson un „megafon uriaș”, după ce fostul star Fox News și-a folosit programul de debut pe site pentru a-l descrie pe președintele evreu ucrainean drept „asemănător cu șobolanul” și „un șobolan”. persecutor al creștinilor.”

„De ani de zile @TuckerCarlson a țesut viclean conspirații anti-evreiești în emisiunea sa de pe @FoxNews – atacându-l pe George Soros, calomniind Paul Singer și făcând alte afirmații nefondate. Acum masca este complet scoasă”, a scris șeful ADL Jonathan Greenblatt, joi.

Înainte ca Fox News să-l îndepărteze pe Carlson la sfârșitul lunii aprilie, Greenblatt și organizația sa au cerut în mod repetat gigantului conservator al cablului să-l concedieze pe gazda naționalistă de extremă-dreapta pentru că a promovat teoria „Marele Înlocuire” a supremacistului alb și a vândut fluiere antisemite pentru câini. După ce rețeaua l-a pornit în sfârșit pe Carlson, Greenblatt a declarat că „era timpul”.

La câteva săptămâni după ce a anunțat că își va reveni pe Twitter, Carlson a debutat marți seara primul său episod – un videoclip de 10 minute, fără bijuterii, care prezintă o dezgustă plină de conspirații care absolvă Rusia de vina pentru distrugerea unui baraj ucrainean. (De asemenea, l-a văzut retrăgându-se de la o altă teorie a conspirației ucrainene, pe care, desigur, nu a recunoscut-o.)

Carlson, așa cum a făcut de când Rusia a invadat Ucraina, a lansat și atacuri personale împotriva președintelui ucrainean Volodymyr Zelensky. De data aceasta, fără plasa de siguranță a televiziunii prin cablu, tropii antisemite au zburat ceva mai liber. „Acum îl vezi la televizor și este adevărat că s-ar putea să-ți faci o altă impresie. Transpirat și asemănător șobolanului, un comediant devenit oligarh, un persecutor al creștinilor, un prieten al lui BlackRock”, a râs el, făcând referire la insulte binecunoscute împotriva poporului evreu.

„El și-a deschis noua „emisiune” pe @Twitter descriindu-l pe Zelensky drept „transpirat și asemănător șobolanului” și „un persecutor al creștinilor”. Minciuna completă”, a declarat Greenblatt joi. „Chiar dacă nu sunteți de acord cu politica externă a SUA, invocarea imaginilor și tropilor antisemite este o modalitate perversă și prejudiciabilă de a construi un caz.”

El a continuat: „Tucker i-a speriat pe marii agenți de publicitate de la FOX Primetime ani de zile. A făcut comerț cu conspirații. A făcut apel la manivele. Acum asta – într-un moment în care #antisemitismul crește în America și în întreaga lume.”

Făcând apel la Linda Yaccarino, noul CEO al Twitter ales de „Chief Twit” Elon Musk, Greenblatt a îndemnat-o să reconsidere oferirea unei platforme lui Carlson. Mai ales că ea a fost însărcinată să îmbunătățească veniturile din publicitate ale Twitter, care au scăzut cu 59% de la preluarea site-ului de către Musk, deoarece companiile s-au îndepărtat din cauza creșterii discursului instigator la ură și a pornografiei.

„Dacă @lindayacc vrea să atragă agenții de publicitate Fortune 500 și @elonmusk vrea să creeze o adevărată piață publică, ar putea fi înțelept să nu-i dăm acestui antisemit evident un megafon atât de mare”, a conchis el. „Lasă-l pe Tucker și oamenii lui să-și împingă ura în altă parte.”

Rămâne în aer când se va lansa următorul episod Tucker pe Twitter al lui Carlson. După difuzarea de marți, avocații Fox News i-au trimis gazdei o scrisoare legală în care îl acuză că a „încălcat” contractul său, care se desfășoară în prezent până în ianuarie 2025. Avocații lui Carlson, care a apelat la aliații de dreapta pentru a face presiuni pe Fox să-l elibereze din acord, susțin că ar trebui să fie liber să difuzeze emisiunea de pe Twitter, deoarece site-ul nu este un concurent direct cu Fox News.

Așa cum este cazul de luni de zile, o solicitare de comentariu trimisă la adresa de e-mail de presă a Twitter a fost primită cu un răspuns cu un singur emoji caca. Musk încă nu a reacționat public la observațiile lui Greenblatt.
Justin Baragona
https://www.thedailybeast.com/adl-warns-twitter-against-working-with-obvious-antisemite-tucker-carlson

Tucker Carlson lansează o nouă apărare sălbatică a lui Donald Trump
„O împuşcătură reală”

Fosta gazdă Fox News, reacționând la presupusele încălcări ale Legii privind spionajul de către Trump, a minimalizat importanța documentelor clasificate în videoclipul său ulterior pe Twitter.
William Vaillancourt
Publicat 13 iunie 2023 20:50 ET
Stare de nervozitate

La câteva ore după ce Donald Trump a fost arestat și trimis în judecată la un tribunal din Miami, marți, pentru acuzații legate de presupusa manipulare greșită a documentelor clasificate, fostul gazdă Fox News Tucker Carlson a venit în apărarea sa în cea mai recentă serie video Tucker pe Twitter.

În ciuda unei dispute în creștere cu Fox News cu privire la videoclipurile de pe Twitter, Carlson s-a întors pe platforma de socializare, exprimându-și sprijinul pentru fostul președinte și criticând însuși conceptul de documente clasificate, afirmând cu dezinvoltură că la Washington, D.C. „totul este clasificat”.

Rechizitoriul lui Trump pentru 37 de capete de acuzare — dintre care 31 se referă la presupusa sa reținere intenționată și neautorizată a informațiilor privind apărarea națională, cu încălcarea Legii privind spionajul — este „în mod transparent politic”, s-a plâns Carlson, care și-a petrecut una dintre ultimele zile la Fox stând cu respect în față. lui Trump în timpul unui interviu la o săptămână după ce fostul președinte a fost arestat și trimis în judecată la New York pentru 34 de acuzații de falsificare a dosarelor de afaceri.

Ep. 3 Principiile Americii sunt în joc pic.twitter.com/eJNSUVvvqY
– Tucker Carlson (@TuckerCarlson) 13 iunie 2023

„Washington este un oraș în care memoriile interne despre Ziua Muncii sunt clasificate pentru că totul este clasificat”, a spus Carlson.

„Guvernul dumneavoastră a clasificat mai mult de un miliard de documente federale – cele mai multe dintre ele plictisitoare și inutile și un pericol pentru nimeni – și le-a închis în secret, unde nu le puteți vedea, deoarece este posibil să fiți cetățean american, dar nu chiar și prin urmare, nu aveți autorizațiile necesare pentru a ști ce se întâmplă”, a spus el telespectatorilor. „Și, apropo, nimic din toate acestea nu se face pentru a face America mai sigură, așa cum restricțiile Covid au fost concepute pentru a vă face sănătos.”

Trump riscă 20 de ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat. „Cei mai mulți republicani aleși”, a susținut Carlson, „nu vor fi triști dacă va muri în închisoare”.

Carlson și-a încheiat al treilea episod din Tucker pe Twitter asemănând fostul președinte cu un martir și le-a spus telespectatorilor că ar trebui să fie „supărați” de rechizitoriu.

„Orice altceva ai spune despre el, Trump este singurul tip cu o șansă reală de a deveni președinte, care provine din agendă de război fără sens de lungă durată a Washingtonului”, a spus el. „Și pentru asta, ei încearcă să-l scoată pe Trump înainte ca tu să-l poți vota. Și asta ar trebui să te supere mai mult decât orice s-a întâmplat în politica americană în timpul vieții tale.”
William Vaillancourt
@12WCV

Păcat :(