Un text plin de falsuri. Apelul la dicținarele românești de acum nu are nici o relevanță. Ele sunt făcute la presiunea jidanilor, alde Alexandru Florian, Maximilian Marcu Katz, Silviu /vexlez și clica. Institutul de Lingvistică al Academiei Române este condus de Marius Sala, un jidan sefard, care, firește, nu ține cu românii. Apoi, evrei sunt numai în România. În Israel sunt izraelieni. Inclusiv formula finală „revista israelită” este o tîmpenie. Israeliții erau cei de pe vremea lui Iacob zis și Israel, care au format regatul lui Israel, compus din cele zece triburi care au respins iudaismul – de fapt, talmudismul -, iudaism care este contrar mozaismului, adică celor zece porunci, Decalogul.
E dezinformare perfidă este și aceea că Tora – cartea sacră a j idanilor – ar fi Vechiul Testament. A absolut fals. Vechiul Testament conține, la început, primele cinci cărți, Pentateuhul, care constituie Tora.
Actuala carte numita BIBLIA, care reunește între coperțile sale Vechiul Testamen și Noul Testament este o bombă cu explozie întîrziată: conține cele două Testamente, care sunt OPUSE! Învățătura lui Iisus Hristos este opusă Vechiului Testament și, în special Torei. De aceea jidanii nu l-au suportă pe Hristos de la început, l-au răstignit și, de atunci, îl injuriază incontinent.
Chestia cu Neturei Karta, „faliții noștri” este tot o denigrare a jidanilor fundamentaliști, care susțin că „Statul Israel este ilegitim!”, Sionismul nu este Iudaism” etc. Cf. https://en.wikipedia.org/wiki/Neturei_Karta
De aceea, într-adevăr, trebuie să spunem că statul Israel este ilegitim, format prin fraudă și prin manevra numită „Declarația Balfour”, care prevedea „înființarea unui cămin național pentru iudei, cu respectarea naționalităților existente în Palestina”!
Statul Israel nu are dreptul să existe și să sperăm că nici nu va mai exita mult, așa cum a prognozat chiar Henry Kissinger!

*

Nota redacției – Marius Sala nu este evreu. Sunt mulți SALA în Bihor. Iar alde Florian și Katz nu au nicio legătură cu DEX-ul, lucrat de lingviști serioși.