ANCOM sau Coreea de Nord?

În urmă cu câteva zile, scriam despre corelarea incredibilă a presei mainstream din România, care practic a salutat decizia ANCOM de a închide publicația Justițiarul. Nici un rând din presa mainstream nu a prezentat vreun semn de întrebare vizavi de acest abuz fenomenal. De fapt, chiar s-au îngrămădit să susțină copia primită de la autorități, justificând decizia ca fiind rezultatul unor fake-news.

Dar despre ce fake-news vorbim aici? În articolele incriminate, diverși autori, cu mult peste colegii din tabăra controlată, făceau analize pertinente în legătură cu epidemia Covid-19, afacerea Agnès Buzyn – Yves Levy – Gilead, inaugurarea Laboratorului din Wuhan, isteria coordonată  de Mass-Media, interesele meschine Big-Pharma, chestiunea vaccinării cu „antidotul” minune a lui Bill Gates și Programul ID2020, măsurile menite să întărească statul polițienesc peste așa zisele democrații, cenzura crescândă, etc. Căutați greșeala demersului într-un colectiv de jurnaliști, sociologi, economiști, intelectuali etc.?!

Însă, din păcate pentru libertatea cuvântului, întrebările ridicate de acești autori au acoperire și argumentație științifică:
– Laboratorul P4 din Wuhan a fost inaugurat de Agnès Buzyn. Tot ea, din poziția de Ministru al Sănătății, a împiedicat tratamentul doctorului Raoult în Franța.
– Didier Raoult a avut un conflict cu Yves Lévy, CEO al INSERM și soțul Ministrului Agnès Buzyn.
– Conflictul a vizat statutul Spitalului Universitar din Marsilia unde activează dr. Raoult.
– Didier Raoult a exprimat public acest lucru în mai multe rânduri, în special într-un articol apărut în „Le Canard Enchaîné”, în care a subliniat conflictul de interese evident de la vârful statului Francez.
– Yves Lévy este, de asemenea, implicat în lansarea laboratorului chinez din Wuhan de la care s-ar fi putut produce virusul care lovește planeta.

Cum să nu vedem și conflictul de interese cu decizia lui Agnès Buzyn care, în ianuarie, a clasificat Clorochina, testată cu succes de dr. Didier Raoult, în categoria substanțelor otrăvitoare… Iar aceste întrebări sunt puse de mai marii presei din Franța. Cât despre Gigantul Big-Pharma Gilead, Bill Gates și ID2020, cine naiba nu a aflat deja? Procesele lui Bill Gates din India și scandalurile din Africa, unde zeci de mii de copii au fost nenorociți, sunt fake-news?

Mai mult, în 03/09/2020, Soroș Capital Management LLC a achiziționat o nouă poziție de capitaluri proprii în Gilead Sciences, Inc. (NASDAQ: GILD) pe parcursul trimestrului IV, relatează Holdings Channel. Investitorul instituțional a cumpărat 60.200 de acțiuni ale corporației biofarmaceutice, evaluată la aproximativ 3.912.000 USD. Gilead Sciences reprezintă aproximativ 1,1% din portofoliul de investiții Soros Capital Management LLC, făcând din această acțiune cea de-a 29-a participare a sa. O altă asociere foarte interesantă de forțe sinergice, este colaborarea și contopirea intereselor Soroș/Gates prin paravanul UNITAID. Jurnalistul de investigație Idriss Aberkane, cronicar pentru ziarul central Le Point, subliniază că BFM TV (Altice Europe NV) și laboratorul GILEAD – care speră să facă o avere incomensurabilă din comercializarea unui vaccin foarte scump, zis împotriva Coronavirus – au foarte mulți acționari în comun. Simple coincidențe?…

Așadar, libertatea presei în România, da, dar numai atunci când susține variantele și tezele oficiale. Ceea ce ar trebui să ridice semne de întrebare, este poziția uniformă adoptă în acest caz de „presa liberă” din România și, mai mult, ceea ce demonstrează, din nou, corelarea morbidă între interesele unor companii străine, presa mainstream și „Statul democratic a lui Johannis”.

Vă las să trageți propriile concluzii, iar eu plec să cer azil politic în Coreea de Nord până nu mă închide și pe mine ANCOM.

Mihnea Codrescu