CD
410 aprobate

denitsoc@gmail.com
75.57.36.95

 

 

Imi pare rau ca trebuie sa dezagreez cu redactia, analiza nu este prea temeinica si rationamentele sunt de factura sofista cu premize false. Autotul analizei asuma o premisa doar ca sa-i iasa lui socotelile, asa dupa cum se vede din urmatoarea premiza: „Pentru ca obiectivul lui Putin este schimbarea regimului de la Kiev. Cat mai rapid.” iar concluzia triumfala ce ii iese aparent la socoteala este: „Orice ora sau zi de intarziere ii va crea probleme. Putin vrea un razboi scurt, de cateva zile, pentru ca stie ca un razboi lung, de uzura, nu-l avantajeaza.”
Se pare ca concluzia este perfecta, insa de unde ideea, premiza ca Putin vrea un razboi scrt, rapid?
De unde asemenea asumare, caci Putin n’a spus asta niciodata, este doar asumtia autorului sofist.
Putin a spus ca, dimpotriva, interventia din Ucraina este o actiune speciala, menita sa evite cat mai mult cu putinta cazualitatile civile si sa obtina depunerea armelor de la armata ucrainiana.
Putin stia cu nu va fi o actiune rapida ci una indelungata si el a pregatit-o destul de bine asigurand conditii decente de cazare a refugiatilor in Rusia cat si asigurarea alimentarii lor cu ratii generoase si medicamente.
Analiza este un sandvich tipic propagandistic cu straturi de adevar si cu premize false.
Observatiile juste sunt intradevar remarcabile insa nota profetica fortata, cu premizel false, care sa anunte infrangerea lui Putin este cam neelaborata si ne argumentata: „Cu cat Ucraina rezista mai mult, cu atat problemele lui Putin cresc.”
Probabil ca este o nota care satisface pe rusofobi si da oarece trectiune textului.

*

NR – Textul de mai sus comentează textul intitulat De ce