Text preluat de pe site
PRO și CONTRA! Niciodată nu este prea târziu să aflăm tot adevărul! Față-n față două texte despre Johannis

Afirm de la inceput ca nu sunt nici pro nici contra Johannis.
Vreau doar sa postez un comentariu pe care l-am facut pe forumul de discutii numit „Contributors” de pe „HotNews” pe marginea unui articol denumit „Partea cealalta a paharului sau amintiri din comisia de votare” scris de Monica Gavriluta pe 19 Noiembrie, 2014. (Mentionez si faptul ca mi s-a blocat posibilitatea de a comenta cele scrise de Vladimir Tismaneanu, Dan Tapalaga pe „HotNews” cat si cele scrise de Cristian Tudor Popescu pe „Gandul”).

In speranta ca veti avea amabilitatea sa publicati comentariul meu, va multumesc.

„Acest articol imi da ocazia sa impartasesc si eu din
experienta mea de membru al unei comisii de votare de pe timpul cand locuiam in tara. Faceam parte din una dintre cele doua sectii de votare care se organizasera in incinta unui liceu orasenesc. Lupta se da intre un primar de dreapta care era la putere de 8 ani si un candidat de la PSD. Stiam ca se putea vota doar pana la orele 21:00. Pe la orele 20:30, un membru al comisiei de votare de la sectia de alaturi a venit in sala sectiei noastre de votare si ne-a comunicat ca a primit dispozitii ca “votarea” sa se prelungeasca pana la orele 22:00.
Am privit la seful sectiei de votare, care era un judecator de profesie, si
l-am intrebat daca a primit vreun telefon de la BEC-ul local si mi-a spus ca
nu. Cu toate acestea, ar fi fost dispus sa asculte de ordinele acelei persoane daca nu intervenem sa-i spun ca nu este corect. A fost de acord cu mine si am inchis usile sectiei de votare.
Dupa numararea voturilor, pana pe la orele 4-5:00 dimineata si intocmirea
procesului verbal, au venit doi flacai cu masina primarului sa ridice urnele de
votare ca sa le duca la sediul BEC. Am intrebat pe seful sectiei de votare daca este bine sa dam urnele “oamenilor primarului” care tocmai candida-se. A zis ca este O.K. pentru ca avem fiecare copie dupa procesul verbal. Dupa 10-20 de minute am parasit sectia de votare si din intamplare am dat peste cei care luasera urnele, stamiland la greu niste buletine de votare. Totul se intampla cred prin 1998 cand la putere se afla CDR, iar primarul era taranist.
In finalul intamplari adevarate nu-mi ramane decat sa spun precum
Ecleziastul” “Nimic nou sub soare. Ce a fost va ma fi, etc…”
Morala: Nu mai cred demult in votul “democratic”! Cred mai mult ce spunea
Stalin(?!) si anume: “Nu conteaza cine si cum voteaza. Conteaza cine numara voturile”. Asa cred ca s-a intamplat si de data asta, in Noiembrie 16, 2014.
Din nefericire pentru “milioanele” de tineri din diaspora si din tara totul
este un circ politic”.