Statele Unite: Colonelul MacGregor avertizează cu privire la implicarea periculoasă a americanilor în Ucraina
Publicat la 23.04.2022 la ora 18:03

https://www.francesoir.fr/politique-monde/colonel-douglas-macgregor-etats-unis-ukraine
Colonelul MacGregor, autorul cărții „Margin of Victory”, fost consilier principal al Pentagonului și apropiat de Donald Trump.

Wikimedia Commons
DISTRIBUIȚI ACEST ARTICOL:
Autor(i): FranceSoir
-A _+ A
Într-un interviu acordat jurnalistului american Jackson Hinkle la începutul lunii aprilie , colonelul Douglas MacGregor, autorul cărții „Margin of Victory”, avertizează asupra pericolului pe care îl riscă Statele Unite în dorința de a stârni conflictul ruso-ucrainean. El consideră obiectivul urmărit ca fiind irațional și avertizează poporul împotriva oricărui debordare din partea guvernului. Pentru a-și explica punctul de vedere, el se uită mai întâi la tacticile militare rusești, apoi se uită la consecințele pe care le-ar putea avea sancțiunile fiecărei țări, evaluând în același timp relațiile geopolitice pe care fiecare țară le întreține cu Rusia.

Videoclip subtitrat in franceza:

Colonelul se întreabă și despre posibila „corupție” a familiei Biden, având în vedere recentele dezvăluiri de pe laptopul lui Hunter Biden. Apoi compară președinția lui Joe Biden cu cea a lui Donald Trump, de care era apropiat când era consilier principal al Pentagonului. În cele din urmă, el concluzionează că Statele Unite nu se află într-o poziție de forță pentru a se asigura că în acest „război prin proxy” nu își controlează mandatarul, „statul vasal care este Ucraina” .. El avertizează împotriva unei mișcări false, care ar putea trage rapid țara într-un război nuclear distructiv. În plus, Douglas MacGregor consideră că Statele Unite se confruntă cu probleme interne enorme, în primul rând cu dezindustrializarea țării, penuria la orizont și imigrația necontrolată, și că ar trebui să le remedieze mai degrabă decât să caute să avive jarul conflictului.

Citește și: Laboratoarele de arme biologice din Ucraina confirmate, familia Biden compromisă

În concluzie, colonelul face apel la căutarea prin toate mijloacele posibile a unei soluții negociate a conflictului, la stoparea oricărei conivențe, asistență sau angajament american alături de Ucraina și încercarea de a vedea punctul de vedere al Rusiei pentru care este un „existențial”. subiect” . În ceea ce privește Europa, el crede că „se va trezi din starea de somnambulism în regim de autodistrugere, pentru că nu poate suferi decât de pe urma acestui conflict” . Unii ar fi, de asemenea, tentați să vadă o apropiere între situația americană pe care o descrie și cea a Franței.

Vezi și: „Macron poartă o mare responsabilitate”: Yves Pozzo di Borgo despre conflictul Rusia-Ucraina

Autor(i): FranceSoir