PIF
0 aprobate
ioncoja.rox
paperclipss66@gmail.com
86.120.128.7

Am mari îndoieli în privința intențiilor americane! Cu atât mai mult cu cât, președintele american Joe Biden a glumit într-o manieră scandaloasă în cadrul conferinței de presă de miercuri, referindu-se la faptul că Organizația Tratatului Atlanticului de Nord este destul de divizată în privința modului de reacție, în cazul în care Rusia va organiza o așa-zisă incursiune în Ucraina. Devine limpede, că unii membri ai administrației de la Washington cochetează periculos cu posibilitatea de a provoca ceea ce ei cred în mod eronat că ar putea fi o „criză gestionabilă” cu Rusia. Prin urmare, acest lucru dezvăluie că strategia echipei sale prezidențiale față de acțiunile Moscovei nu este pe deplin formată.
În mod obiectiv, tensiunile dintre SUA și Rusia cresc ca urmare a discuțiilor recente care nu au reușit să obțină garanțiile legale solicitate de Kremlin, în ceea ce privește securitatea granițelor Federației Ruse, garanții care cereau ca NATO să declare în mod oficial că nu se va extinde mai departe spre est și că, de asemenea, nu va desfășura niciun fel de armament în apropierea frontierelor rusești.
De fapt, fracțiunea poziționată împotriva Chinei a birocrațiilor militare, de informații și diplomatice permanente ale SUA (pe care le-aș numi „statul profund”) manifestă un interes aparte în atenuarea tensiunilor din Europa, pentru a permite Pentagonului să-și redistribuie unele dintre forțele sale către Asia-Pacific în scopul dezlănțuirii unei ciocniri militare cu China, aceeași grupare subversivă reușind, evident, să întârzie progresul unor acorduri diplomatice pe acest front.
Ceea ce vor să inițieze americanii în privința Ucrainei este similar cu ceea ce au făcut în timpul Jocurilor Olimpice de vară de la Beijing din 2008, când l-au încurajat pe fostul președinte georgian Saakașvili să provoace o „incursiune minoră” similară, atacând trupele rusești de menținere a păcii din Osetia de Sud în timpul acestor Jocuri. Se observă din avion, că procedeul este același! Numai că orice astfel de acțiune de „mică” amploare a Rusiei prin ținuturile ucrainene ar avea ca deznodământ neutralizarea completă a amenințării militare la adresa securității sale naționale. Iar Vladimir Putin știe foarte bine care sunt implicațiile unui asemenea „joc”… Tocmai de aceea NU m-aș aventura să expun idei și raționamente care ar schița declanșarea unui război iminent! Evoluția lucrurilor pare destul de „fluidă”, vom urmări pas cu pas derularea evenimentelor și abia apoi vom trage concluziile.