Ministrul Agriculturii: Din România s-au scos în ultimii 5 ani, de pe vremea lui Băsescu, 35 de miliarde de euro

Publicat: (acum 16 ore) // Actualizat: (acum 15 ore) // Sursa: romaniatv.net
Autor: Iulian Tudor
Ministrul Agriculturii Achim Irimescu a declarat, într-un interviu pentru Ziarul Financiar, că în ultimii cinci ani, „de pe vremea lui Traian Băsescu”, din România au ieşit 35 de miliarde de euro care au luat drumul Elveţiei. Mai mult, ministrul spune că prezenţa sa deranjează pentru că este o persoană care nu ia „ciubuc”.

30 0 0 2Comenteaza

Achim Irimescu, ministrul Agriculturii in guvernul Ciolos
Ministul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat pentru Ziarul Financiar că prezenţa sa deranjează pentru că este o persoană care nu ia „ciubuc”: „Eu sunt omul care nu ia ciubuc, şi nu dă ciubuc! Şi asta deranjeaza!”.

El mai spune că, i s-a povestit că, în ultimii cinci ani de mandat ai lui Traian Băsescu, din România au ieşit 35 de miliarde de euro, încărcaţi în camioane care au luat drumul Elveţiei.

„Corupţia este peste tot, dar mă rog, scurt şi încheiem, diferenţa între corupţia de la noi şi corupţia din Vest, asta îmi explicau mie cei din Vest: acolo este… e umană, adică cei mai mulţi bani se fac cu statul, toate hoţiile mari se fac cu statul, cu bani de la buget, peste tot. Când stăinii fac o afacere cu statul şi câştigă, să zicem, un milion de euro, banii ăia nu-i duc într-o ţară străină, să-mi iau casa sau să-i pun în cont, ci îi păstrez în Belgia (destinaţie generică întrucât ministrul a locuit multă vreme în Belgia – n.red.) şi fac o afacere, o firmă, o fabricuţă, şi dau şi la amărâtul ăla să mănânce o pâine. Voi scoateţi banii din ţară, şi – îmi spunea el – s-au scos în ultimii 5 ani de guvernare, de pe vremea lui Băsescu – că aşa era atunci, nu că ar fi alţii mai procopsiţi ca alţii. Nu! Toţi sunt români, toate partidele, să fim clari. S-au scos 35 de miliarde (de euro) din România, îmi supuneau băieţii, confidenţial; din România, cu camionul, s-au dus în Elveţia. Sunteţi atât de tâmpiţi, banii ăia produceau pentru noi, în loc să producă pentru Elveţia. Ştiţi că acum, în Elveţia, dacă pui bani trebuie să dai tu comision, nu îţi dă el”, a mai spus Ministrul Agriculturii.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/ministrul-agriculturii–din-romania-s-au-scos-in-ultimii-5-ani–de-pe-vremea-lui-basescu–35-de-miliarde-de-euro_283964.html#ixzz44YQ7G5w9