Mulțumim din nou,

Echipa Avaaz

SEMNEAZĂ ACUM

Total, un gigant al petrolului, este pe cale să construiască o conductă petrolieră imensă chiar în inima Africii. Proiectul străpunge rezervații vitale pentru viața sălbatică, forțează zeci de mii de familii să se mute și împinge lumea și mai mult în pragul haosului climatic. Hai să facem apel la directorul general al companiei Total și să facem din acest caz un coșmar de PR pe care să nu-l poată ignora. Adaugă-ți numele și susține comunitățile implicate în această luptă!

SEMNEAZĂ ACUM

Dragi prieteni și prietene,

Total, un gigant al petrolului, este pe cale să construiască cea mai mare conductă de țiței din lume chiar în inima Africii.

Această conductă va străpunge unele dintre cele mai importante rezervații pentru elefanți, lei și cimpanzei de pe Pământ, va strămuta zeci de mii de familii și va împinge întreaga planetă din ce în ce mai aproape de o catastrofă climatică în toată regula.

Comunitățile locale fac tot ce pot pentru a lupta cu acest proiect, dar se confruntă cu una dintre cele mai puternice companii de pe planetă și au nevoie de ajutor pentru a transforma acest lucru într-un moment de rezistență de referință în Africa. Mișcarea noastră poate fi acel ajutor!

În timp ce planifică această conductă petrolieră, CEO-ul francez al companiei Total încearcă să se prezinte public drept un lider în domeniul climei. Hai să-i cerem să-și asume responsabilitatea cu o petiție de amploare și, atunci când va deveni imensă, ne vom trimite vocile în anunțuri imposibil de ignorat în Franța și vom transforma cazul într-un coșmar de PR pentru Total. Adaugă-ți numele pentru a susține comunitățile curajoase care luptă împotriva acestui proiect, înainte de a fi prea târziu!

Adaugă-ți numele acum!

Nu există nicio îndoială, acest proiect este imens. Ar traversa peste 200 de râuri și 12 păduri protejate, adăpost pentru o abundență de animale sălbatice minunate care deja se agață de supraviețuire. O singură scurgere ar putea fi catastrofală.

Nu va fi ușor de oprit, dar Avaaz are un plan, asigurându-ne că toată lumea știe că Total este în spatele proiectului, prin difuzarea de reclame înainte de un proces istoric în Franța, prin parteneriate cu grupuri de tip grasroots și organizații globale, prin susținerea eforturilor globale de advocacy pentru a determina oameni politici și de afaceri influenți să vorbească pe această temă.

Acționarii susțin că vor crea locuri de muncă, însă experții spun că ar putea fi doar 300 permanente, asta fără a menționa riscurile de mediu și cele legate de strămutarea masivă a fermierilor locali. De asemenea, acest proiect va bloca regiunea într-o capcană de energie bazată pe combustibili fosili, într-un moment în care lumea se îndreaptă către un viitor energetic curat.

Această luptă înseamnă mai mult decât oprirea unei investiții nesăbuite, chiar mai mult decât protejarea vieții sălbatice din Africa. Nu ne putem permite să continuăm să forăm petrol. Aceasta este lupta noastră, a tuturor, să protejăm viața pe această planetă, apărându-i pe cei mai vulnerabili și punând viitorul copiilor noștri deasupra intereselor celor câtorva bogați. Semnează petiția și distribuie tuturor cunoscuților:

Adaugă-ți numele acum!

Lupta împotriva haosului climatic e parte din ADNul mișcării noastre. Am scos milioane de oameni în stradă și am condus campanii curajoase în media și campanii de avocacy până când am ajutat la încheierea acordului de la Paris. Ne-am împotrivit corporațiilor gigant, precum Monsanto, și am câștigat. Hai să punem totul la bătaie acum pentru a opri proiectul Total nesăbuit înainte de a fi prea târziu.

Cu speranță și hotărâre,
Martyna, Pascal, Alice, Bert, Aloys, Luis, și restul echipei Avaaz

P.S. Ne-am dori să avem mai multe surse și în limba română, însă, din păcate, asta e o parte a problemei. La nivel global media nu preia acest subiect și de aceea avem nevoie de semnătura ta. Câteva surse de informații în limba engleză sunt disponibile mai jos.

Mai multe informații:

(EN) Un important proiect cu conducte de petrol lovește adânc în inima Africii (Yale Environment)
https://e360.yale.edu/features/a-major-oil-pipeline-project-strikes-deep-at-the-heart-of-africa

(EN) Societatea civilă îngrijorată de conducta de petrol (The Independent)
https://www.independent.co.ug/civil-society-concerned-over-oil-pipeline/

(EN) Încălcări grave ale legii vigilenței: cazul Total în Uganda (Business & Human Rights)
https://www.business-humanrights.org/en/latest-news/6-ngos-file-lawsuit-against-total-over-alleged-failure-to-respect-french-duty-of-vigilance-law-in-its-operations-in-uganda/

(EN) Fermierii din Uganda contrează gigantul francez al petrolului în cazul care schimbă jocul pentru multinaționale (PRI)
https://www.pri.org/stories/2020-01-10/ugandan-farmers-take-french-oil-giant-game-changer-case-multinationals

(EN) Protecția oamenilor și a naturii în proiectul explotărilor de țiței din Africa de Est (WWF)
https://www.wwf.no/assets/attachments/99-safeguarding_nature_and_people___oil_and_gas_pipeline_factsheet.pdf

(EN) Total, ne vedem în instanță!
www.totalincourt.org