CD
120 aprobate

dnitsoc@gmail.com
75.57.36.95

 

MAREA TABLĂ DE ȘAH:
– amenințări la viitorul Noului Drum al Mătăsii din Afganistan?
de Matthew Ehret

Odată cu recentul angajament al Chinei, Rusiei, Iranului și Pakistanului de a apăra din nou suveranitatea Afganistanului și dreptul de a se dezvolta, mulți au sărit pentru a sărbători un pic prematur.
În timp ce Afganistanul are, fără îndoială, o speranță reînnoită de a recupera rolul său vechi ca o perla pe Drumul Mătăsii unind toate culturile de pe glob, ceva mai întunecat este, de asemenea, în picioare. Un proces care amintește de evenimentele din 1979, când Zbigniew Brzezinski, pe atunci conducând un proiect al trilateralei din SUA, folosind un președinte marionetă, a reușit să lanseze un program cunoscut sub numele de „Operațiunea Cyclone”.

Această operațiune clandestină s-a bazat pe minciunile analizei echipei B a lui Zbigniew privind ambițiile sovietice de a domina lumea și care de acolo, s-a justificat un program care a folosit miliarde de dolari de la contribuabili pentru a finanța creșterea celulelor teroriste mujahedine și a narcoticelor în încercarea de a aprinde un foc sub sub altarul moale al Rusiei și de a atrage sovieticii încrezători într-o baie sânge, care a fost vândută populației occidentale credule ca ” Vietnamul Rusiei.”
Peste patruzeci de ani mai târziu, rezultatele războiului duplicitar al lui Zbigniew sunt bine cunoscute.

Uniunea Sovietică a fost cu siguranță insângerată, ducând la dizolvarea sa finală sub Gorbaciov, iar lumea a primit darul terorismului islamic, finanțat, înarmat și instruit cu generozitate de către agenții CIA, MI6 și ISI.
În plus, sindicatele de crimă organizată din lume și-au crescut influența și în salturi, pe măsură ce centrul mondial al producției de opiu a fost mutat din fostele sale zone din Cambodgia, Vietnam, Laos și Myanmar pe un sol mai fertil din Afganistan, oferind atât finanțarea necesară pentru a lumina regiunea în flăcări timp de decenii, amplificând în același timp un nou război al opiumului împotriva TUTUROR civilizației.

Integrarea evidentă a DEA și CIA în această perioadă, care a coincis cu boom-ul heroinei și, de asemenea, cu inundarea cocainei crack în ghetourile din SUA sub conducerea directorului CIA George Bush tatal (de asemenea, un apărător al preluării de către Echipa B a estimărilor serviciilor de informații americane de către Zbigniew) nu poate fi ignorată.

Semne ale întunericului
Semnele reactivării acestui scenariu vechi cu o întorsătură modernă sunt deja vizibile pe numeroase niveluri, nu în ultimul rând ale acestor semne fiind observate în ciudata decizie de a demola anexa de tortură CIA de la Kabul ca răspuns la atacul din 26 august al misteriosului ISIS-K de pe aeroportul din Kabul care a ucis 170 de civili și 13 soldați americani. De ce a fost cazul ca agențiile de informații americane și britanice să emită avertismente cu privire la un atac în acea locație și cu mult înainte ca acesta să aibă loc și totuși să nu fi făcut mai nimic, în afară de împușcarea civililor și bombardarea a trei gospodării după ce s-a întâmplat?

De ce ar considera armata americană înțeleaptă distrugerea unei baze CIA care a fost un punct central strategic de comandă a tuturor activităților clandestine din regiune în ultimele două decenii ca răspuns la acest eveniment complet previzibil?
Recent, un analist libanez, comentând observațiile liderului Hezbollah, a scris că „SUA au folosit elicoptere pentru a salva teroriștii ISIS de la anihilarea completă din Irak și pentru a-i transporta în Afganistan pentru a-i menține ca insurgenți în Asia Centrală împotriva Rusiei, Chinei și Iranului”.

Această observație nu este unică pentru Nasrallah, dar a fost repetată în diferite momente în ultimii trei ani de guvernul rus, mass-media de stat siriană și oficiali de frunte din Iran, inclusiv fostul ministru de externe Javad Zarif, care a remarcat încă din martie 2018 că „de data aceasta, nu au fost elicoptere nemarcate”. Erau elicoptere americane, scoțând Daesh din închisoarea Haska. Unde i-au dus? Acum, nu știm unde i-au luat, dar vedem rezultatul. Vedem din ce în ce mai multă violență în Pakistan, din ce în ce mai multă violență în Afganistan, luând o aromă sectară”.
Cuvintele lui Zarif au avut ecou cu cele ale șefului Statului Major iranian, generalul-maior Mohammad Baqeri, care a declarat: „După ce au ajutat ISIS-ul și alte grupări teroriste organizate care și-au pierdut terenul în Irak și Siria, acum îi mută în Afganistan”.

În plus, mass-media mainstream din SUA a pregătit zeitgeistul occidental cu interviuri ciudate cu liderii Al Qaeda și ISIS-K în ultimele săptămâni. Mai întâi, PBS finanțat de stat a difuzat un interviu suspect cu Hayat Tahrir Al Sham (alias: Al Nusra alias: Al Qaeda) liderul Abu Mohammad al-Jolani, care a fost reambalat într-un costum de afacerist și vândut ca un „luptător moderat al rezistenței” în Siria. Apoi, cu doar câteva zile înainte de atacul de la Kabul din 26 august, Clarissa Ward de la CNN a intervievat un comandant ISIS-K într-un cadru siluetă pentru a-i proteja identitatea. Întrebat dacă va continua campania de teroare internațională, teroristul fără nume a declarat că „în loc să funcționăm violent în prezent, am apelat doar la recrutare, pentru a utiliza oportunitatea de a ne face recrutarea”. Dar când străinii și oamenii din lume părăsesc Afganistanul, ne putem relua operațiunile”.”

În plus, incredibil de talentata cercetătoare bulgară Dilyana Gaytandzhieva a notat pe 22 iunie că Armata SUA a contractat patru companii pentru a cumpăra arme în valoare de 350 de milioane de dolari realizate de opt companii situate în Serbia, Bulgaria și Croația, care sunt destinate să inunde în Siria, ca parte a unui program numit Task Force Smoking Gun. Acest program din 2017 a făcut parte dintr-un grup operativ al unității de comandă pentru operațiuni speciale din SUA, care a efectuat „programul de instruire și echipare” sirian conceput pentru a răsturna regimul Assad folosind afiliații Al Qaeda ca luptători pentru libertate.

În raportul ei, Gaytandzhieva a scris:
„Potrivit Sistemului Federal de Date privind Achizițiile din SUA, cele opt companii au primit deja comenzi cu o valoare estimată de 25 de milioane de dolari fiecare sau 200 de milioane de dolari combinate în cadrul programului Pentagonului de 5 ani pentru provizii de arme standard non-SUA. Acestea sunt arme străine care nu sunt compatibile cu standardul militar american, prin urmare nu pot fi folosite de armata americană și vor fi livrate ca ajutor militar unor terțe părți.”

China va umple vidul?
Este 100% sigur că China are mari speranțe de a investi în zăcămintele bogate de pământuri rare, cupru și fier din Afganistan, precum și în căile ferate, drumurile, fibra optică, centralele energetice și comunicațiile care aduc Afganistanul în evoluția Inițiativei Belt and Road. Cu toate acestea, prezența extinsă a inginerilor chinezi în regiune va pune China în pericol de atacuri asimetrice.

În ultimii 15 ani, proiecte precum operațiunea minieră de cupru Mes Aynak din 2007 și tranzacțiile de dezvoltare a petrolului Faryab și Sar-i-pul din 2011 au stagnat din cauza apariției frecvente a atacurilor teroriste susținute de SUA asupra inginerilor și lucrătorilor chinezi.
Chiar în această vară, 9 ingineri chinezi au fost uciși în Pakistan când un dispozitiv exploziv a detonat trimițând un autobuz de muncitori de pe o stâncă. Acești muncitori erau în drum spre a lucra la marele baraj hidroelectric Dasu care face parte din CPEC.

China este, de asemenea, îngrijorată de faptul că Mișcarea Islamică din Turkestanul de Est, care și-a tăiat dinții luptând alături de filialele sale Al Qaeda din Siria, Irak și Afganistan, ar putea, de asemenea, să sufle o nouă viață. Abia în noiembrie 2020, secretarul de stat Pompeo a eliminat grupul de pe lista americană a grupărilor teroriste, în ciuda faptului că Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite a publicat un raport în mai 2020 în care afirma că ETIM „are o agendă transnațională pentru a viza Xinjiang, China și Coridorul Economic China-Pakistan, precum și Chitral, Pakistanul, care reprezintă o amenințare pentru China, Pakistan și alte state regionale.”

Respingerea mitului genocidului anti-musulman al Chinei promovat de MSM occidental a fost prezentată într-un interviu recent al acestui autor aici:
Purtătorul de cuvânt al talibanilor, Suhail Shaheen, a încercat să alunge temerile Chinei, afirmând: „Cei care intenționează să desfășoare activități de sabotaj în alte țări sau au agenda lor externă nu ar putea rămâne în țară”.
Cu toate acestea, este încă prea devreme pentru a valida astfel de afirmații precum ETIM alături de celulele ISIS abundă cu siguranță în regiunile muntoase din nord-est care se bucură de sprijin din partea operațiunilor clandestine occidentale și a rețelelor paralele încă active în Pakistan, cum ar fi Lashkar-e-Islam și Tehrik-e-Taliban, astfel cum se subliniază în raportul ONU menționat anterior.

Necesitatea de a întrerupe toate operațiunile Al Qaeda este vitală în acest moment și, prin urmare, convergența „celor patru mari” națiuni din Rusia, China, Iran și Pakistan sunt atât de vitale. Având în vedere că Iranul a fost inclus în Organizația de Cooperare de la Shanghai începând cu 17 septembrie, alăturându-se atât Pakistanului, cât și Indiei ca membri cu drepturi depline, toate părțile relevante înțeleg că este nevoie de o nouă doctrină de securitate în regiune, bazată pe cooperarea win-win.

Acest lucru este cel mai evident atunci când se consideră că forța vie a succesului pe termen lung al alianței multipolare se bazează pe succesul continuu al inițiativei puternice Belt and Road – Drumul si Centura a Chinei, 130 de națiuni, ale cărei patru dintre cele șase rețele primare trec prin Xinjiang și regiunea pe care Brzezinski a aprins-o în urmă cu patru decenii pentru a o menține ca „insula mondială” divizată și slabă.

Chinezii și gama lor tot mai mare de parteneri au ajuns la înțelegerea fundamentală că singura modalitate de a distruge terorismul nu este bombardarea națiunilor, ci mai degrabă prin furnizarea mijloacelor de îmbunătățire a vieții oamenilor.
Acesta este adevăratul sens al „civilizației” care nu numai că construiește infrastructură de dragul valorii acționarilor, ci înalță și înnobilează inimile și mințile unui popor care a fost prins prea mult timp în întunericul ignoranței, disperării, războiului și sărăciei.
Acesta este singurul antidot pentru terorismul global, ciuma drogurilor care au devastat nenumărate vieți și chiar mizantropia otrăvitoare care stă la baza decăderii „Noii Ordini Internaționale”.

Sursa: https://theduran.com/the-great-chessboard-will-a-renewed-u-s-operation-cyclone-threaten-afghanistans-new-silk-road-future

Nota traducatorului: Daca auttorul American se arata cam sceptic privind viitorul Afganistanului, totusi modalitatea de rezolvara a tarilor promitente este deosebita de cea Americana si poate aduce succes cu mult mai usor si mai ieftin. China nu v-a interveni militar in zona, ci va plati bine serviciile de spionaj din Pachistan, Turkmenistan, Uzbekistan si Tajikistan sa coopereze cu Talibanii in extirparea fara menejamente a retelelor de teroristi implantate si finantate de campionii Noii Ordini Mondiale. Serviciile Iraniene déjà au inceput sa conlucreze cu success cu cele din Tajikistan si astfel promisiunea celor 4 state ca vor proteja suveranitatea si independenta Afganistanului poate prinde contur cu succes, la un prêt mult mai mic decat investitia Americana si occidentala facuta in retelele de teroristi.

Traducerea CD