CD
722 aprobate

denitsoc@gmail.com
75.57.36.95

 

ADOLESCENȚA PERMANENTA: EPIDEMIA CARE VA DISTRUGE AMERICA
Este clar că America suferă de o epidemie de dezvoltare emoțională oprită
De Dr. Paul Kindlon

În calitate de profesor de Științe Umaniste am avut ocazia să predau psihologie și psihologie socială de mai bine de 20 de ani. Ocazional, cunoștințele obținute în aceste domenii îmi permit să analizez și să înțeleg comportamentul social și anumite tendințe culturale. Aceasta este una din acele ocazii.

Dacă cineva este capabil să observe societatea americană într-o manieră obiectivă (nu i se acordă o sarcină ușoară), devine clar că țara suferă de o epidemie de dezvoltare emoțională oprită (Arested Emotional Development -AED). Această boală particulară este caracterizată printr-o combinație de: dependență, lăcomie, imaturitate, frică, vină, rușine, resentimente, furie, confuzie și suferință. Ceea ce înseamnă este că marea majoritate a americanilor sunt blocați în adolescență, manifestând comportamente precum minciuna, atitudini negative, nesupunere și lipsă de respect, abuz de droguri și alcool, depresie și probleme de sexualitate.

Trebuie doar să vizionezi filme sau emisiuni de televiziune americane pentru a obține un instantaneu al comediei juvenile, puerilă, caracteristică umorului adolescentin. Nu este întâmplător faptul că Jimmy Fallon, în vârstă de 42 de ani, este, în esență, „adolescentul etern” care interpretează comedia care include în mare parte umor slab și gaguri care se bazează pe și fac apel la un sentiment prost de imaturitate.

Celălalt iubit al show-urilor de noapte târzie din America este Stephen Colbert, care este specializat în insultarea figurilor publice într-o etapă deschisă a adolescenței de atitudine negativă și lipsă de respect.
Un alt semn distinctiv al AED este acela de a sustrage responsabilitatea și a da vina pe alții pentru eșec.

Nu trebuie decât să observăm milioanele de susținători ai lui Hillary pentru a înțelege acest fenomen. De asemenea, obișnuit pentru cei care suferă de AED este să manifeste lipsă de respect în moduri secundare, de obicei, prin deteriorarea proprietății, așa cum vedem cu monumentele deformate și distruse.

Adolescenții, desigur, tind să aibă probleme de identitate care implică adesea sexualitatea, care este un alt fenomen prea evident în America contemporană. Este aproape nemișto să nu fii LGBT sau să nu fii confuz în privința sexului tău în zilele noastre. În curând vor exista tot atâtea genuri câte arome de înghețată, pentru că totul este doar o chestiune de gust!

În ceea ce privește activitatea cognitivă, AED se caracterizează prin exagerare și simplificare excesivă. Dacă ești supărat pe unul dintre părinții tăi, s-ar putea să-l numești nazist sau fascist.
Această atitudine negativă se extinde acum asupra oricui nu este de acord cu tine și poate fi văzută în sloganuri precum „Fără Trump, Fără KKK, Fără SUA fascistă”. Adulții sunt o specie pe cale de dispariție. Efectul cognitiv al exagerării și simplificării excesive duce la iraționalitate și confuzie.

Sunteti de fapt martori la milioanele de oameni care cred că sunt anti-rasi opunându-se „Supremației Albe”. Niciun antropolog de pe pământ nu ar pretinde că „Albul” este o rasă (deși un neonazist ar face-o). Nu este nici măcar o culoare primară. Irlandezii au fost discriminați de mai bine de o sută de ani în America din cauza rasismului anglo-saxon, dar irlandezii sunt considerați „albi”.

Există milioane de americani de origine germană, poloneză și scandinavă care au fost din clasa muncitoare și mai jos de foarte mult timp. Sunt acești „oameni albi” vinovați de supremație? Împotriva cui? A lor înșiși?

Desigur, pe ce ar trebui să se concentreze protestatarii este clasa și nu rasă, care este cu adevărat un termen arbitrar. Din pacate mișcarea progresistă din America a trecut de la „Ocupați Wall Street” la „ocupați baia publică”. Lenin s-ar întoarce în mormântul lui – dacă ar avea unul.

În ceea ce privește dependența de alcool și droguri în America, statisticile sunt uluitoare. Numai dependența de opioide devine o problemă de sănătate națională, la fel ca și depresia. Abuzul de alcool, desigur, este, de asemenea, destul de mare. Minciuna devine, de asemenea, obișnuită. Pe vremuri erau doar politicieni și avocați despre care se știa că „se joacă cu adevărul”. În zilele noastre, mass-media de masă este văzută pe scară largă ca un curent principal de minciuni, CNN purtând acum titlul de ȘTIRI FALSE.

Încercarea adolescenței de a se răzvrăti și de a arăta neascultare se manifestă adesea prin folosirea blasfemiilor menite să șocheze generația mai în vârstă. Vorbirea gratuită este omniprezentă în cultura americană și a înlocuit imaginația ca formă de creativitate. Nu este o întâmplare că Pussy Riot – un grup de „artişti de performanţă” care folosesc blasfemia într-o catedrală considerată sacră pentru a „şoca” publicul rus şi a „neasculta” autorităţile – şi-a găsit o casă în Statele Unite şi s-a împrietenit cu Madonna, un alt simbol al adolescenței eterne.

AED ei a fost expus complet când a oferit public tuturor bărbaților felatie dacă votau pentru Hillary Clinton. Și, ca orice adolescentă rebelă care încearcă să șocheze „generația mai în vârstă”, a trebuit să anunțe că „înghite”.
Fii elegantă, Madonna, ține minte că vorbim despre o mamă de șase copii în vârstă de 59 de ani.

Vedeți… dacă toată lumea este adolescent, nu există supraveghere adultă. Aceasta este problema. După ce va fi efectuată o autopsie peste ani pentru a stabili cum și de ce a expirat Imperiul American, necrologul va include cauze multiple de deces și AED va fi enumerat în mod vizibil. Poate unui adolescent precoce i se va permite să scrie epitaful care va citi: „Când este extinsă, puntea dintre adolescență și maturitate urmează o plată grea”.

Sursa: https://russia-insider.com/en/politics/permanent-adolescence-epidemic-will-destroy-america/ri20771

Traducerea: CD