Maria Diana Popescu, Agero

 

„La început a fost un telefon şi telefonul era la preşedinte”. După 78 de zile, „cel mai mare cărturar şi scriitor român al momentului” (scuipaţi în sîn, dacă v-aţi speriat), denumit astfel pentru „orbitorul” talent literar (gravă eroare), a devenit  un apel de Adio, iar Guvernul MRU, istorie cu bătaie scurtă. Drept urmare, ne vom aştepta la tonuri ocupate cu bătaie lungă. La începutul mandatului, cînd a declarat că a studiat la Oxford, cei cu IQ-ul mititel din gaşcă au exclamat: „ecce homo”! – tocmai bun de „prim”, mai ales că e de-al nostru. Cum se construiesc „personalităţile politice”? Iei una bucată de om, îl creşti de mic, îi descoperi vulnerabilităţile, iar la momentul cheie îl salţi la tribună ca să-ţi returneze datoriile. Aşa a fost fabricat şi „legendarul” care pînă la moţiune pretindea arogant că va salva naţiunea, împreună cu  merceologii culturali, ale căror clasamente sînt luate în seamă mai ceva ca nominalizările Oscar. Cît despre spiritul lor, despre scînteia Dumnezeiască din ei, oricît am scăpăra amnarul, nu va apărea în veci. Sînt nişte clone ale unui program neprietenos poporului român.

 

După alungarea guvernului, deşi  era tot timpul în minte cu „organismele vii care fac ouă în continuu”, ex-agricultorul „prim” al ţării se va face apicultor. Aşa a promis public. Fotoliul ministerial i-a deschis apetitul pentru albinărit. Găinăriile n-au ţinut prea mult. Să-l vedem lucrînd cu albinele, dar lingîndu-se pe bot! Şi dacă poporul nu va consuma miere precum ne-a indicat, va merge la export. Chinezii au venit în România special după mierea noastră. Aşadar, moţiunea a aruncat portocalele în storcător,  Obama a fost stropit cu iaurt într-un restaurant-bar din Boulder – Colorado), fostul premier ucrainean Iulia Timoşenko a ajuns la spital cu vînătăi după ce a fost bătută de un gardian, iar promisiunea electrificării tuturor gospodăriilor şi satelor din ţară a rămas pe hîrtiile guvernului gonit de moţiune. În mileniul trei montarea unor stîlpi şi a unor fire conducătoare de electricitate este pentru guvernaţii noştri echivalentă cu trimiterea unei rachete pe Marte. O normalitate a civilizaţiei a devenit o dificilă problemă naţională. În România există 97.805 de gospodării neelectrificate, amplasate în 2.284 de localităţi străbătute de uliţe neasfaltate. Din total, 2.822 de gospodării se află în 97 de localităţi complet neelectrificate. Secretul este că din cinci români de la sat, trei se spală în lighean sau în butoi, şi au pe post de toaletă o groapă săpată în pămînt, din cauză că unii primari trec în proprietatea lor fondurile destinate modernizării satelor şi locuinţelor.

Redacția Agero Germania: preluarea acestui editorial fără specificarea sursei (Agero) este ilegală și poate fi sancționată juridic!

 

Nimic pentru popor! De 22 de ani, drumurile naţionale n-au ajuns nici azi pînă la capăt, ci doar la uriaşele vile ale puterii. Toţi miniştrii se angajează să facă drumuri. Probabil, de pe centurile lor îşi iau plus-valoarea. Corupţia a atins culmi nemaiîntîlnite în istoria României! Era şi timpul ca furtuna de săpătmîna trecută, care a împrăştiat pe unde nu trebuia soluţia de stîrpit căpuşele din parcurile Capitalei, să aibă efect asupra celor din iarba Puterii. Nu ştiu cum ne-am pricopsit cu fauna aceasta care a căpuşat poporul, cu exemplarele acestea a căror cranii, ca nişte cutii goale din care a fost furată vioara, se rotesc instinctual numai după putere şi pradă. Mai nou, o prinţesă, adusă de valurile loviturii de stat, de pe nu ştiu unde, după ce a susţinut public paradele dereglaţilor care au întinat societatea românească, vrea să recurgă la un gest disperat pentru a strînge cît mai multe semnături necesare fotoliului de primar al Capitalei. „O să mă prezint topless la Arcul de Triumf, ca să mai strâng nişte semnături”, a declarat pentru Express-Press. Pînă unde merge nebunia unui os mai mare de ros! Să nu faci acest lucru, dragă prinţesă! Sperii copiii şi şoferii! Frumoasa-ţi vîrstă dezbrăcată ar fi precum Bucureştiul brăzdat de gropi şi, adio voturi! După ce şi-au distrus propria societate, veneticii din Occident, pe motiv că ne dau educaţie, violează repetat spaţiul public cu tot felul de imbecilităţi, săvîrşind, de fapt, grave atentate la morala creştină şi la pudoare. Mă întreb consternată, cum o femeie cu pretenţii de „os domnesc” e în stare să aprobe comportamentele reprobative. De altfel, se ştie, „osul domnesc”, pentru avere şi putere, se perpetua şi trăia în neam (verişoare cu veri, chiar fraţi şi surori, între ei). E de înţeles de ce susţine rătăcitorii cu duhul. Mergi unde vrei, duduie, şi lasă-ne pe noi, românii, să fim credincioşi Cuvîntului lui  Dumnezeu!

 

Valurile tulburi ale lui 1989 au aruncat pe mal tot felul de ciudaţi, de ascensiuni fulminante ale unor, pînă atunci, nulităţi, azi, genii în serie, încît te miri, ce stea luciferică le-a invadat creierul. Mai ieri bufoni obraznici, azi, pe scena naţională, citindu-ne de pe hîrtie despre importanţa sacrificiului pentru buzunarele lor, experţii cu trei patru masterate internaţionale au C.V.-uri în engleză, lungi cît o săptămînă de post, materializate din şi prin anturaje colorate. Pe unde calcă aceşti măriţi cu mandatul lor, este numai baltoacă, balast şi dosare penale, pentru că de greblat, nici vorbă.

 

Maria Diana Popescu, Agero

www.agero-stuttgart