.
Imaginea sfâșietoare a războiului din Siria. Fetița care s-a predat în fața unui aparat de fotografiat

Autorul: Luciana Pop în Extern, Prima pagină acum 6 minute 0

În Siria sfâșiată de război de trei ani, unde copiii sunt cei mai vulnerabili în fața violențelor și atrocităților care au loc zilnic, copilăria rămâne un cuvânt din dicționar. Locul cărților cu povești și al desenelor animate a fost luat de arme și bombe. Drama pe care o trăiesc copiii din Siria nu putea fi reprezentată mai bine decât de o imagine. O forografie în care o fetiță ridică braţele, intr-un gest de a se preda, atunci când un jurnalist vrea să o pozeze, a devenit virală pe reţelele de socializare. Copilul aflat față în față cu aparatul foto crede că i se arată o armă şi ridică braţele, semn că se predă.

Imaginea preluată de mai multe publicații, postată pe Twitter de Nadia AbuShaban, un fotoreporter palestinian din Fâşia Gaza, face mai mult decât o mie de cuvinte. Un jurnalist a vrut să fotografieze o fetiță de 4 ani din Siria, dar copila a crezut că bărbatul îndreaptă sprea ea o armă şi a ridicat braţele. Pentru a se preda.

„Când fotoreporterul i-a făcut această fotografie unui copil sirian de 4 ani, a crezut că este o armă, nu o cameră foto, şi s-a predat”, a comentat jurnalista Nadia AbuShaban pe contul ei de Twitter.

Imaginea cutremurătoare a devenit virala pe reţelele sociale.

Utilizatorii au fost impresionaţi de gestul copilului. „Este atât de trist! Niciun copil nu merită aşa ceva!”, a comentat un utilizator pe Twitter.

Fotografia ar fi fost făcută de jurnalistul turc Osman Sağırlı în 2012, la graniţa dintre Turcia şi Siria, noteazăsite-indianexpress.com.

http://activenews.ro/imaginea-…

NU EXISTA NICI O JUSTIFICARE PENTRU NELEGIUITII CARE AU PROVOCAT SI CARE A FACUT POSIBILA O ASTFEL DE SITUATIE CRIMINALA !!!

Bashar al-Assad, despre intenția Occidentului de a crea STATE MARIONETĂ: Crizele din Siria și Ucraina au fost PROVOCATE pentru a slăbi Rusia
http://activenews.ro/bashar-al…

Bashar Al-Assad acuză SUA că sprijină grupurile de rebeli din Siria
http://m.antena3.ro/externe/ba…

NATO si CIA sustin premeditat si planificat teroristii AL QAIDA din Siria/ Strigatul unui mitropolit sirian: “UNDE ESTE CONSTIINTA CRESTINA?” MASACRAREA SI MARTIRIZAREA CRESTINILOR SIRIENI PRIN COMPLICITATEA OCCIDENTULUI SI NEPASAREA NOASTRA.
http://www.cuvantul-ortodox.ro…

CE SE AFLA IN SPATELE NIMICIRII CRESTINILOR DIN SIRIA SI IRAK? Balcanizarea Orientului Mijlociu si provocarea unui conflict al civilizatiilor.
http://www.cuvantul-ortodox.ro…

Rebelii sirieni inarmati de SUA au defectat sau au fost capturati de ORGANIZATII AFILIATE AL QAEDA, iar STATUL ISLAMIC a mai pus mana pe un ZACAMANT DE GAZE.
http://www.cuvantul-ortodox.ro…

Joe Biden a spus adevarul doar pe jumatate. Insasi SUA, alaturi de Marea Britanie si Israel, au finantat si inarmat gruparile jihadiste respective (iar recent au aprobat finantarea altor grupari rebele din Siria, denumite, nu se stie de ce, “moderate”). Astfel, GlobalResearch reaminteste ca dovezi directe ale acestor finantari au iesit la iveala cu ocazia audierilor in jurul atacului de la Benghazi, informatiile aratand ca CIA sprijinea rebelii sirieni. Chiar ambasadorul Stevens, care a fost ucis in urma atacului, coordona alaturi de sauditi recrutarile pentru luptatorii islamisti. Exista si alte documentari ale sprijinului dat de Turcia, SUA si Emiratele Arabe gruparilor de rebeli. Joe Biden si-a cerut scuze pentru afirmatiile facute, iar Casa Alba s-a vazut nevoita sa-l apere (cf. Reuters).
http://www.cuvantul-ortodox.ro…

Adevaratii teroristi sunt SUA. Minciunile din spatele gruparii ISIS
https://vremuritulburi.wordpre…

Istoricul Webster Tarpley: ISIS este o creatie SUA. De ce l-au creat?
Statele Unite au creat grupul terorist Stat Islamic în Irak şi Siria, folosind combatanţii sunniţi ca “armată secretă americană” pentru destabilizarea regiunii Orientul Mijlociu, afirmă controversatul istoric american Webster Tarpley, citat de agenţia de presă iraniană IRNA.
“Grupul terorist Stat Islamic este o armată secretă a Statelor Unite, iar liderul organizaţiei, Abu Bakr al-Baghdadi, este un prieten apropiat al senatorului republican american John McCain”, afirmă Webster Tarpley, potrivit agenţiei IRNA.
https://saccsiv.wordpress.com/…