Nu am reușit să citesc măcar prima propoziție a prof.dr.univ. Ghiță Pipera pentru că am înțeles că omul e un analfabet funcțional ce nu prea are habar cum e treaba si periodizarea istorică, adică cu epoca modernă, post modernă si contemporană. Bănuiesc că pentru Ghiță Pipera nu e importantă periodizarea, deși dreptul roman a evoluat de la perioada regală la cea republicană, apoi la cea Imperială, pe urmă la Imperiul Târziu şi Romania (Bizanț). Păi, mă Ghiță dacă tratezi dreptul roman pe perioade cum se face că n-ai habar în ce perioada ești tu acum? Dacă nu înțelegi în ce etapă a globalismului te afli cum crezi tu că înțelegi lucrurile? A, ca să dai din gură şi să spui niște clișee plagiate e ok pentru „tribul” tău de bezbojnici de pe Facebook. În rest, despre profesionalismul tău, pe bune fără decorațiile si titlurile academice, am văzut când erai administratorul judiciar sl Oltchim. Poate ne destănuiești câte milioane de euro ai încasat tu în urma „administrării” si cât a recuperat statul român, acționarii si creditorii.
Dacă nu-ți cerem prea mult, poate ne dai exemplul unei companii pe care ai resurscitat-o, ai dus-o de la insolvență la profit și cât a recuperat și, ulterior, a câștigat statul…
Acum vezi bă, Ghiță, de ce e bun actualul sistem pe care tu, un neica nimeni profesional, îl înjuri şi îl blamezi? Ai fi putut tu, într-o economie capitalistă normală, să mai profesezi, să mai predai, să iei titluri academice, după ce ai fost varză de Bruxelles sau de China (depinde ce preferi) în cazul Oltchim?
P.S Hoțul strigă hoții așa spune o veche zicală românească ce i se potrivește de minune lui Ghiță Pipera şi avocat şi profesor și doctor și economist și finanțist și expert în periodizarea istorică de tipul lui Bulache.