CD
1.341 aprobate
denitsoc@gmail.com
149.102.242.167
ATACMS – CEA ULTIMA PILULA AMERICANĂ PENTRU UCRAINA
De Scott Ritter

Ucraina a cerut ca ATACMS, o rachetă ghidată cu combustibil solid cu o rază de acțiune de 300 de kilometri, să fie inclusă pe lista de arme de care Ucraina a pretins că are nevoie pentru a executa cu succes atât de-aclamata sa „contraofensivă”. Acum, odată cu „contraofensiva”, care este în desfășurare de mai bine de trei luni, zbârnaind în gol in fața unei apărări rusești care se dovedeste mai capabilă decât credeau inițial planificatorii militari NATO care i-au ajutat pe ucraineni să o creeze, secretarul de stat al SUA. Antony Blinken, a anunțat brusc că administrația Biden se gândește să inverseze cursul în problema furnizării Ucrainei cu ATACMS.

Nu s-a spus în ce măsură administrația Biden a abordat problema unui al treilea război mondial cu Rusia și dacă ATACMS era încă considerat a fi un declanșator probabil pentru inițierea acestuia.
O teorie care se îndreaptă spre Washington, DC, este că administrația Biden, după decizii succesive de achiziție de arme (HIMARS, M-1 Abrams și F-16) părea să depășească așa-numitele „linii roșii” rusești fără a genera reacții apreciabile a Rusiei. Ei cred că rușii ar permite, de asemenea, introducerea ATACMS să aibă loc fără a provoca o criză asemănătoare unui al treilea război mondial.

Analiza de bază a acestei evaluări mizează că președintele rus Vladimir Putin blufează când vine vorba de așa-numitele „linii roșii” și că SUA pot furniza Ucrainei armele de care are nevoie pentru a urmări cu succes contraofensiva sa blocată.

Există două probleme majore cu această evaluare. În primul rând, face anumite presupuneri despre așa-numitele „linii roșii” ale Rusiei și despre consecințele care s-ar acumula asupra Ucrainei și a partenerilor săi occidentali dacă aceste linii ar fi depășite. Până în prezent, Rusia a articulat doar două „linii roșii” definitive când vine vorba de operațiunea militară specială împotriva Ucrainei în curs.

Prima este implicarea directă a forțelor SUA și/sau NATO în conflict, fie prin punerea cizmelor pe teren în Ucraina, fie intervenind în Belarus. A doua a fost orice situație militară care amenința supraviețuirea existențială a națiunii ruse.
În ambele circumstanțe, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a decretat că Rusia va folosi toate mijloacele pe care le are la dispoziție pentru a răspunde amenințării, inclusiv armele nucleare.

În al doilea rând, se presupune că ATACMS este o tehnologie care schimbă jocul a cărei prezență pe câmpul de luptă va avea un impact semnificativ și grăitor asupra capacității forțelor armate ucrainene de a prevala în lupta împotriva dușmanilor lor din Rusia. ATACMS este un sistem vechi de 50 de ani, pe care armata americană a încetat să-l cumpere în 2007. În timp ce ATACMS a fost beneficiarul unui program de prelungire a duratei de viață, conceput pentru a împiedica eșecul rachetei odată lansată din cauza bătrâneții, rămâne un system în vârstă cu capacități limitate.

Dacă este angajat de Ucraina, ATACMS va fi vizat de armele antirachetă rusești care vor intercepta racheta înainte de a-și atinge ținta și vor bloca sistemele de ghidare folosind capabilități de război electronic considerate a fi printre cele mai eficiente din lume.
Nu există nicio îndoială că o rachetă ATACMS este capabilă să provoace daune și daune considerabile oricărei ținte pe care o poate lovi. Dar realitatea este că majoritatea rachetelor ATACMS vor fi doborâte înainte de a-și atinge ținta, un fapt de care planificatorii militari din Pentagon sunt prea conștienți.

Pe scurt, ATACMS este antiteza unei arme „magice” menite să întărească capacitatea militară ucraineană. Este, ca orice sistem de arme american care l-a precedat, o pastilă otrăvitoare, sortită să distrugă pe toți cei care o consumă.
Problema la îndemână nu este slăbiciunea sau lipsa de forță a Rusiei, ci mai degrabă labilitatea americană care, atunci când este combinată cu o strategie care a fost întotdeauna de a provoca un rău maxim Rusiei, cu cel mai mic risc pentru SUA atunci când vine vorba. victimelor americane și ale NATO.

Pe scurt, deciziile luate de Statele Unite cu privire la furnizarea de echipamente militare au fost făcute cu un puternic aspect politic intern, determinat de presiunile acumulate din interiorul establishment-ului american care este generată de „nevoile” ucrainene care sunt dictate mai mult de nevoia să-și liniștească stăpânii occidentali decât să genereze capacitatea de câștigare a războiului.

ATACMS, precum HIMARS, M-1 și F-16, sunt pur și simplu echivalentul bomboanelor răspândite deasupra cornetului de înghețată ca să fie linse, ăsta este sprijinul militar al SUA pentru Ucraina.
Lipsesc din această ecuație sutele de mii de bărbați ucraineni care au fost mutilați și uciși din cauza acestei posturi labile americane și milioanele de vieți ucrainene care au fost strămutate și perturbate din cauza unei strategii americane care încearcă să facă rău Rusiei, până la ultimul ucrainean.”
Politicienii și experții americani se bucură de faptul că politica SUA a fost un succes, având în vedere numărul victimelor rusești care au fost provocate doar prin cheltuirea banilor. Dar nimeni nu vorbește despre morții ucraineni, răniții ucraineni, victimele ucrainene, pentru că în SUA și Europa, poporul ucrainean pur și simplu nu contează. Sunt resurse care trebuie cheltuite la fel de casual ca dolarii și euro alocați de așa-zișii reprezentanți principiali ai democrației occidentale.

Posibila furnizare a ATACMS Ucrainei este doar cea mai recentă manifestare a inumanității când vine vorba de măcelul slavilor – ucraineni și ruși deopotrivă – într-un conflict conceput, facilitat și susținut de așa-numitul Occident Colectiv.

Sursa: https://t.me/geopolitics_live/5218

Traducerea CD