M. Vinereanu
O PREVIZIUNE ADEVĂRATĂ ?
În timpul așa-zisei revoluții din decembrie 1989, eram la New York și urmăream îndeaproape evenimentele din Țară. După câteva zile, poate o săptămână, văzând întorsătura nefirească a lucrurilor, anume preluarea puterii de foști comuniști, komiterniști agenți ai serviciilor rusești, asasinarea familiei Ceaușescu, și altele de acest fel, discutam aprins evenimentele cu o persoană foarte apropiată pe atunci, o româncă, cu foarte bune abilități para-psihologice, care la un moment dat îmi spune din senin: “Știi ce?  În România nu se va schimba nimic important până nu va muri Castro.”
Fiind puțin mirat de cele auzite, deși știam că persoana vorbea serios și putea foarte bine să aibă dreptate îi zic: “Ce-ți veni, de unde știi asta?” Ea-mi răspunde: “Nu pot să-ți spun mai mult, dar sânt sigură că așa va fi, ai să vezi.”
Multă vreme nu m-am mai gândit la asta, deși nu am uitat cele discutate atunci. La acea vreme mă gândeam că Fidel Castro va muri în 5-10 ani și vom vedea ce va mai fi. N-a fost să fie, dictatorul cubanez s-a dovedit foarte longeviv, trăind încă 27 de ani după previziunea făcută atunci.  Când și când am mai discutat asta destul de rar cu alte persoane.
Trăim astăzi evenimente majore, cum ar fi alegerea lui Donald Trump ca președinte al Statelor Unite, Brexitul din acest an, precum și alte schimbări din Europa. În Franța, Marine Le Pen conduce detașat în sondajele de opinie și are toate șansele să câștige alegerile prezidențiale din Franța. Sînt convins că Donald Trump se va ține de cuvânt și face schimbările promise poporului american în campania electorală. Sînt schimbări care merg împotriva curentului actual de globalizare și sînt, de asemenea, convins că acest lucru va avea reverberații în toată lumea, dar mai ales în Europa. Odată cu alegerea lui Trump, am înțeles că vom putea opera schimbări fundamentale și Țară.
Moartea lui Castro, mi-a adus aminte de previziunea făcută acum aproape 27 de ani și având în vedere contextul politic actual am motive în plus să cred că previziunea este în curs de a se adeveri. De aceea, cred că în România, ar putea avea loc alegeri anticipate, întrucât va avea loc o repolarizare a forțelor politice din Țară. Lucru firesc având în vedere contextul politic mondial actual. Prin urmare, să fim pregătiți!