Dan Constantin Nasta-Popescu, regizor şi actor de teatru şi film a plecat dintre noi la varsta de 96 de ani, marti, 15 septembrie 2015. A ramas cunoscut prin rolurile titulare interpretate In piesele „Despot Voda” de Vasile Alecsandri, „Egmont” de Goethe, „Hamlet” si „Richard al III-lea” de William Shakespeare. In afara de activitatea artistica, Dan Nasta era unul dintre cei mai mari colectionari romani de opere de arta.
Maestrul Dan Nasta si-a trait viata impartit intre doua pasiuni la fel de arzatoare: teatrul si arta. Isi petrecea mare parte din timp cautand si cumparand obiecte care sa-i completeze minunata colecte de arta medievala si etnografica menita sa ilustreze evolutia sociala si culturala a romanilor. Ulterior, a donat aceasta colectie complexului Palatele Brancovenesti – Mogosoaia.
A fost distins cu Medalia comemorativa „150 de ani de la nasterea lui Mihai Eminescu” (2000) „pentru merite deosebite in studierea, editarea, promovarea sau interpretarea operei eminesciene”  si Ordinul Meritul Cultural in grad de Mare Ofiter, categoria F – „Promovarea culturii” (2004) „pentru contributiile deosebite In promovarea culturii si civilizatiei romanesti, pentru realizarea unor programe complexe de mediatizare a acestora atat in tara, cat si peste hotare”.
Miercuri, 16 septembrie, ora 12:00 trupul neinsufletit va fi depus la capela Cimitirului Bellu Ortodox, iar slujba de inmormantare va avea loc joi, 17 septembrie la ora 12:00.
Dumnezeu sa-i odihneasca sufletul in pace.
 
Lavinia Alexandru
UNITER