CD
1.607 aprobate
denitsoc@gmail.com
216.131.75.117
Ca răspuns la Sandu.
Titlul este asa cum l-am preluat din sursa citata in postare, care mai face cateva remarci editoriale asupra articolului: Editorial – https://en.interaffairs.ru/article/the-national-interest-its-time-for-washington-to-recognize-that-the-unipolar-world-is-over – „The National Interest’: It’s time for Washington to recognize that the unipolar World is over”
Iar articolul original din The National Interest este „BRICS+ Doesn’t Have to Be the “Rest Against the West” – „BRICS+ nu ar trebui sa fie Restul impotriva Vestului.”
Ambele surse au fost date asa ca a invinovati de dragul de a invinovati si a te da victima[a unui atac la persoana] este doar ca sa te bagi in seama.
Da, este o dorinta slugarnic lingusitoare a conservatorilor de la National Interest ca totusi sa fie doar o concurenta loiala si nu o lupta sau Razboi Rece.
Lasi si slugarnici, dupa ce au lovit cu toate sanctiunile pososibile si ilegale vin acum sa cerseasca o concurenta legala si loiala. Niste criminali lasi, acum cand vad ca totusi pierd incep sa ceara a se juca corect, asta’i jocul jidanesc. Sa nu uitam ca o jidauca, Madeleine Albright, secretar de stat al SUA[ministru de externe] a aplicat in anii ’90 sanctiuni atat de severe Irakuluiincat datorita lipsei de alimente si medicamente au murit peste 500 000[juma de milion] de copii nevinovati, iar ea a si admis crima pe ecranul televizoarelor, spunand ca „a meritat caci a fost in numele democratiei si a drepturilor umane.”
https://www.aljazeera.com/opinions/2022/3/25/lets-remember-madeleine-albright-as-who-she-really-was
Cam sardonic nu’i asa?
Ce am afirmat in postarea precedenta nu este un atac la persoana ci constatari obiective de ordin general, iar daca dumneata te regasesti pe acolo asta e meritul dumitale, e un bun inceput, e promitator.
Daca ai avea un dram de cunostinte privind cultura asiatica nu ai vedea in observatiile obiective despre China si Rusia, facute de jurnalisti si analisti competenti din sfere neutre, desi cetateni americani sau singaporazi, nu ai taxa asa ceva drept slugarnicie. Cine vede adevarul. il apreciaza si il impartaseste si la altii nu este o sluga a vreunui interes, iar a fi sluga Adevarului nu cred ca este ceva degradant.
filmuletzul e aici:
https://www.youtube.com/watch?v=4iFYaeoE3n4
„-noi am auzit ca 500’000 de copiii (irakieni) au murit…..”
-IN MOMENTUL ALA Madeleine Albright
satana khazara se linge pe buze,
vedeti filmul!
CD face postari kilometrice pupincuriste BRICS, paralele cu adevarul, comentarii-postari, cu care, necinstit, sa si acopere comentariile de mai jos ale altora, care il deranjeaza prin adevarurile de acolo despre China sau alti patroni sirituali ai lui.
SISTEMUL INCHIS AL OCCIDENTULUI VERSUS SISTEMUL DESCHIS AL ALIANTEI MULTIPOLARE
– Ce face fiecare grup si care sunt realizarile lor
De CD
Faptul că liderii occidentali spun lucruri drăguțe despre ONU, dezvoltarea durabilă și ordinea economică mondială este suficient pentru a dovedi că sunt la fel de putrezi ca și creaturile care navighează în ordinea liberală Borg de pe soclurile lor înalte de la Davos.
Vis-à-vis să vedem ce anume fac China și aliații ei în realitatea fizică. Să trecem în revistă factorii fizici economici, științifici, culturali și cognitivi ai traiectoriilor trecute, prezente și viitoare ale Eurasiei în comparație cu statele occidentale și vom căuta orice dovezi care să susțină sau să respingă teza conform căreia China, Rusia, India și aliații lor se confruntă cu oamenii sistemului inchis, malthusian, cu cultistii supranaționali ai morții care gestionează Davos.
Trebuie constatat că nu există unul, ci două concepte diametral opuse care stau la baza termenului de „sustenabilitate” în joc în prezent.
Să ne reamintim că China și India au jucat un rol esențial în sabotarea agendei COP14 din decembrie 2009 de la Copenhaga, care promisese să stabilească reduceri obligatorii de emisii pentru a ghida decarbonizarea și dezindustrializarea unei mari părți a societății globale.
În mijlocul unei presupuse pandemii și crize economice, lideri marionete precum Sarkozy, Merkel și Obama au susținut o nouă eră a guvernării globale ecologice și au promis să consolideze un tratat obligatoriu din punct de vedere juridic pentru a impune decarbonizarea națiunilor globului. Dar, din fericire, nu s-a întâmplat.
„Copenhaga a fost un dezastru. Dar adevărul despre ceea ce s-a întâmplat de fapt este în pericol de a se pierde în mijlocul învârtirii și a inevitabilelor recriminări reciproce. Adevărul este următorul: China a ruinat discuțiile, l-a umilit în mod intenționat pe Barack Obama și a insistat asupra unui „acord” îngrozitor, astfel încât liderii occidentali să plece purtând vina.” scrie The London Guardian.
China, susținută uneori de India, a trecut apoi să elimine toate numerele care contau. Un an de vârf al emisiilor globale 2020, esențial pentru a limita temperaturile la 2°C, a fost eliminat și înlocuit cu un limbaj lânos care sugerează că emisiile ar trebui să atingă vârful „cât mai curând posibil”.
Se pare că China și India, împreună cu guvernele africane precum Sudanul nu doreau să-și sacrifice industria și suveranitatea națională pe altarul modelelor de schimbări climatice și al tehnocraților care au avut cu doar câteva săptămâni mai devreme au fost expuse public ca fraude de către cercetătorii de la Universitatea East Anglia în timpul scandalului penibil Climategate.
În timp ce China și India ar trebui sărbătorite pentru că au sabotat acest efort (și eforturile ulterioare de a impune tratate obligatorii din punct de vedere juridic în 2021 sau 2022), foarte puțini oameni au reușit să păstreze această dramă în memoria lor și mai puțini își dau seama cum această luptă pentru suveranitatea a fost legată de:
1) dreptul tuturor națiunilor de a se dezvolta fără a se angaja în sacrificarea poporului lor,
2) sprijinirea dreptului națiunilor suverane de a înlocui edicte ale instituțiilor globaliste și
3) o respingere a scenariului Noii Ordini Mondiale subliniat de oameni ca Bush Sr, Kissinger și Biden în 1992.
Sub logica postindustrială a agenților Comisiei Trilaterale care au preluat domnia guvernului în SUA în anii 1970, a fost dezlănțuit un program cu spectru complet care a spulberat spiritul de progres care a animat cândva o cultură occidentală vibrantă.
Elanul creativ către noi descoperiri în energia de fuziune și fisiune nucleară, tehnologia spațială și asistența foștilor coloniști în aspirațiile lor de progres industrial a fost sabotat în mod sistematic, deoarece o nouă logică a managementului deficitului, a reducerii populației și a guvernării globale a devenit prioritatea principală pentru SUA în politica externă si internă.
Finanțarea pentru descoperiri avansate în știința spațială a fost distrusă odată cu anularea misiunilor Apollo în 1973. Pe de altă parte, cat de mult poate dura un program bazat pe o minciună, mai ales cand el costa sute de milioane de dolari?
În cazul în care metodele „științei accidentale” ale NASA au condus anterior întreaga economie către explozii neliniare de creștere prin extinderea câmpurilor de noi descoperiri care atingeau fiecare aspect al vieții, finanțarea s-a prăbușit prin proiectare de la 4% din PIB-ul anului 1965, la mai puțin. de 1% până în 1975.
Proiectele în domeniul energiei atomice au fost, de asemenea, sabotate, cu anularea a sute de noi construcții de reactoare la sfârșitul anilor 1970, în timp ce cercetarea și dezvoltarea în Reactoarele de generație următoare, propulsia nucleară pentru explorarea spațiului adânc, puterea de fuziune și închiderea ciclului nuclear folosind reactoare de reproducere rapidă au fost anulate sub președintele Carter.
Finanțarea proiectelor puterii prin fuziune a fost redusă drastic rezultând o demoralizare profundă și un „truism” idiot, încât puterea comercială de fuziune „ar fi întotdeauna la 30 de ani distanță”.
Industria grea a fost externalizată sub o nouă logică a „forței de muncă ieftine”, iar națiunile fost independente economic din vest au devenit din ce în ce mai dependente de ateliere de lucru, munca copiilor și ratele în creștere ale datoriilor neplătibile.
Henry Kissinger a tras fiecare sfoară pentru a se asigura că lumea va rămâne dependentă de hidrocarburi, care a devenit baza pe care va fi declanșată o nouă eră a războiului asimetric și a terorismului economic sub imperiul petrodolarului.
Singurele grupuri care au beneficiat au fost acele „părți interesate” care se intalneau la Bilderberg sau Davos, care doreau să transforme economiile cândva viabile în bombe cu ceas speculative, golite, a căror detonare decenii mai târziu ar asigura un șoc traumatic pentru un zeitgeist suficient pentru a introduce un nou stagiu – ordinea mondială a statului națiune.
China l-a dat afară pe George Soros în 1989, aceasta a fost capcana care a fost impusă Chinei de Comisia Trilaterală începând cu anii 1970 și de care China a scăpat prin interzicerea lui Soros și a agenților săi începând cu 1989.
Acum să începem să vedem ce fac de fapt China și alte națiuni ale Alianței Multipolare pentru a inversa această tendință spre decădere și deficit artificial sub propria lor redefinire a „sustenabilității”.
Spre deosebire de cazurile post-moderne din vest, națiunile eurasiatice nu își bazează întreaga strategie de dezvoltare pe morile de vânt și panourile solare, deși China a devenit lider în dezvoltarea acestor lucruri, de asemenea.
În schimb, ceea ce găsim sunt programe competente pentru hidroenergie, petrol, cărbune, gaz natural, energie pe bază de hidrogen și, mai important, energia nucleară de generație următoare. cu lucrări de pionierat asupra toriului de sare topită, precum și energie de fuziune în lucru.
Începând cu decembrie 2021, China a devenit prima națiune care a finalizat un reactor cu gaze cu pat de pietriș la temperatură înaltă de a patra generație în provincia Shandong, cu peste 93% din material și toată tehnologia de bază din surse interne.
În timp ce Statele Unite se bazează pe energia nucleară pentru aproape 20% din
baza sa de electricitate, Toată această capacitate a fost construită în anii 1960-1970.
Datorită preluării de către o clasă tehnocrată neo-malthusiană sub președinții Nixon, Ford și Carter, nicio construcție nouă nu a fost permisă între 1977 și 2013, deoarece SUA (și Canada) au fost forțate să intre într-un moratoriu nuclear.
James Schlesinger a fost un important ideolog al Comisiei Trilaterale, care a trecut de la conducerea CIA (1973) la Departamentul Apărării (1973-76) pentru a conduce Departamentul de Energie (1977-1979), unde a supravegheat anularea aproape tuturor proiecte nucleare planificate pentru anii 1980.
De ce acest individ a fost ales pentru a îndeplini această misiune poate fi văzut în cartea sa din 1960 „Economia politică a securității naționale”, unde și-a subliniat conceptul de economie și viitorul necesar al lumii, spunând:
„Economia este știința preferată într-o lume a resurselor limitate…
Am făcut înconjurul lumii, răspândind „Evanghelia abundenței”, ridicând nivelul așteptărilor… dar în natura lucrurilor, aceste așteptări în creștere nu pot fi niciodată satisfăcute… În politica noastră strategică, trebuie să ne întoarcem la zilele dinaintea Revoluției Industriale… și să ne pregătim să luptăm cu războaie limitate.”
În Canada, arhi-malthusianul, agent Rockefeller și nașul Marii Resetări, Maurice Strong a aprobat un moratoriu nuclear, acționând simultan ca șef al Petro Canada în perioada 1976-78.
Într-un interviu din 1990 pentru West Magazine Strong a spus: „Dar dacă un grup mic de lideri mondiali ar ajunge la concluzia că principalul risc pentru Pământ provine din acțiunile țărilor bogate? Și dacă lumea vrea să supraviețuiască, acele țări bogate ar trebui să semneze un acord care să reducă impactul lor asupra mediului. O vor face?
Concluzia grupului este „nu”. Țările bogate nu o vor face. Nu se vor schimba. Deci, pentru a salva planeta, grupul decide: Nu este singura speranță pentru planetă că civilizațiile industrializate se prăbușesc? Nu este responsabilitatea noastră să facem asta?”
Summitul de la Rio din 1992 – supravegheat de Maurice Strong – a stabilit o nouă eră în consolidarea ONG-urilor și a corporațiilor sub agenda „verde”.
Această doctrină a fost oficializată cu Agenda 21, la care a lucrat si Catalin Georgescu, redenumită mai târziu Agenda 2030 și Carta Pământului, în colaborare cu fostul premier sovietic Mihail Gorbaciov și Strong între 1996-2000. Comitetul Internațional de redactare a Cartei Pământului a fost prezidat de nimeni altul decât miliardarul transumanist Steven Rockefeller.
Mihail Gorbaciov și-a jucat rolul minunat pentru gestionatorii săi și, în cadrul reformelor sale de liberalizare, armatele Fundațiilor pentru Societatea Deschisă a lui George Soros și ale altor grupuri de front CIA au avut un turneu să preia controlul asupra a tot ceea ce se mișca în fostul spațiu sovietic.
După conferința RIO, Strong a continuat la următoarea sa misiune, conducând sectorul energetic nuclear al Canadei ca șef al Ontario Hydro în perioada 1992-1995, unde bătrânul malthusian a intrat în război cu întreaga industrie nucleară canadiană folosind toate trucurile murdare pentru a anula reamenajările. proiecte pentru construcții noi și toate finanțările în cercetare și dezvoltare în favoarea căilor energetice „durabile”.
Deși o parte din daunele lui Strong au fost anulate după plecarea sa, rănile au fost profunde, iar Canada încă nu s-a vindecat până în ziua de azi, fiind martoră la o decădere consistentă a industriei sale nucleare, cândva vibrantă, și la distrugerea totală a eforturilor de energie de fuziune. O victima este si Romania cu unitatile sale nucleare de la Cerna-Voda lăsate in răstriste.
În SUA, producția totală de energie națională nu numai că a stagnat, dar a scăzut de fapt de la 26.545 Terawatt-oră (TWh) în 2000 la 25.825 TWh în 2021, cu o alunecare crescută proiectată în următoarele decenii de aceleași forțe care
1) au sabotat America. politici energetice avansate din ultimele decenii și
2) doresc să inducă deficitul de energie în populatie pentru a justifica sacrificarea umanității la „niveluri durabile”.
În schimb, China a folosit același interval de 21 de ani în mod foarte diferit, crescându-și consumul anual de energie de la 12.470 TWh în 2000 la 43.791 TWh în 2021.
Efectele asupra calității vieții, puterii de muncă pe cap de locuitor, securității energetice, producției de alimente și oportunităților educaționale au crescut dramatic.
Limita unui singur copil impusă de Kissinger și Clubul de la Roma în urmă cu 40 de ani a fost abolită, iar longevitatea medie, condusă cândva de SUA, a fost depășită de China, care a ridicat speranța medie de viață de la 44 de ani în 1963. la 77, 5 ani astăzi și este în contrast puternic cu SUA, a căror speranță medie de viață a scăzut la doar 76,1 ani în septembrie. 2022.
Paritatea puterii de cumpărare a Chinei a echivalat-o pe cea a SUA în ultimii ani
Creșterea dramatică a clasei de mijloc, care în 2000 a însumat doar 3% din populația chineză, pentru a deveni astăzi 54%, sunt doar câteva efecte ale acestei politici energetice globale. Se constată că fiecare dintre acești factori a fost redus în mod intenționat în vestul transatlantic în cursul aceleiași perioade.
Dacă luăm perioada dintre expulzarea lui George Soros de către China în 1989 și până în prezent, găsim o creștere de zece ori a veniturilor și a productivității muncii, pe lângă o creștere de treisprezece ori a PIB-ului.
În timp ce nuclearul este costisitor și durează câțiva ani pentru a finaliza o centrală medie de 1-4 gigawați, rămâne faptul că este cea mai eficientă formă de energie care ocupă fracțiuni de teren (comparativ cu fermele solare sau eoliene) și funcționează la 90% capacitate chiar și atunci când nu este vânt sau soare.
Pe de altă parte, parcurile solare și eoliene funcționează la o medie de 25-35%, respectiv, în zilele cele mai vântoase sau însorite. În ciuda acestei performanțe jenante, atunci când vântul nu bate, acele turbine eoliene pot scădea la mai puțin de 2% din capacitate, cum au făcut-o recent în Marea Britanie, ceea ce duce la explozia prețurilor la energie și la întreruperi.
China, pe de altă parte, nu a băut limonada New Green și, în schimb, se gândește la energie în termeni calitativi, motiv pentru care guvernul chinez a făcut din energia nucleară o prioritate de top pentru viitoarea sa strategie energetică pe 15 ani.
Pe 2 noiembrie 2021, Bloomberg a raportat că „China plănuiește cel puțin 150 de reactoare noi în următorii 15 ani. Mai mult decât a construit restul lumii în ultimii 35.”
Între timp, India are 23 de reactoare în funcțiune și va adăuga încă 12 până la sfarsitul anului 2024.
Printre aceste noi proiecte construite și operaționale în India se numără reactoarele de reproducere rapidă importate din Rusia, care deschide ușa pentru utilizarea de către India a abundentului toriu-233 găsit sub solul indian, care va fi folosit ca parte a noului nuclear în trei trepte al Indiei.
Între 2012-2021, Rusia a construit 19 reactoare noi, dintre care 15 au fost construite în fostele națiuni coloniale din străinătate.
Alte națiuni care colaborează cu Alianța Multipolară au văzut, de asemenea, nașterea unei renașteri nucleare. Dintre acele națiuni care fac acum saltul în dezvoltarea energiei nucleare, găsim Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită, Indonezia, Egiptul și zeci de națiuni africane ai căror lideri au semnat acorduri cu Rusia pentru a construi energie nucleară.
SUA nu mai este înaintea Chinei în ceea ce privește consumul de energie pe cap de locuitor, cu o medie de 76.634 de kilowați-oră utilizați pe persoană în fiecare an, o imagine foarte diferită apare atunci când ne schimbăm atenția pentru a nu privi fiecare națiune în o stare cristalizată, ci ca un proces fluid de schimbare.
Aici se vede un contrast puternic când se compară cele două națiuni.
Una dintre cele mai neglijate componente ale paradigmei anti-sumă zero a Chinei este un megaproiect de 76 de miliarde de dolari numit „Proiectul Move South Water North”, început în 2001, proiectul de deviere a apei este cel mai mare program de acest fel conceput vreodată în istoria omenirii.
Pentru a aduce apa atât de necesară din izvoarele râului Yangtze din sud, predispuse la inundații, cu densitate scăzută a populației, către zonele industriale foarte populate din nordul predispus la secetă, inginerii s-au angajat într-un proiect care își propune să aducă 44,8 miliarde de metri cubi de apă pe an de la sud la nord de bazinul râului Galben.
Această paradigmă a dezvoltării și conservării apei ar trebui să fie ținută cu fermitate în minte atunci când se contrastează filozofia Chinei de „sustenabilitate” cu cea dominantă printre tehnocrații care gestionează o ordine mondială depopulantă în vest.
Cazul Californiei este în contrast, unde ani de secetă și lipsa dezvoltării infrastructurii de apă au dus la una dintre cele mai mari crize alimentare din istoria SUA. Acolo unde mari proiecte precum Alianța pentru Apă și Energie din America de Nord au animat cândva ceea ce este mai bun din construirea națiunii vestice, uciderea lui JFK și RFK a pus capăt acestei paradigme în urmă cu peste 50 de ani, rezultând mai multe generații de politicieni din California care au pus „salvarea deșertului si a ecosistemelor” înaintea salvarii oamenilor.
Următoarea prezentare a fost oferită unui public rus cu istoria sabotării strategiei globale a apei continentale a JFK: “Nu numai că nu au fost construite noi baraje hidroelectrice de la începutul anilor 1980 în America de Nord, dar politicile energetice actuale din California s-au concentrat pe a vărsa 500 de milioane de dolari în distrugerea a patru baraje pentru a „elibera râurile și a restabili deșerturile naturale”, în timp ce pun in risc viața fermierii și locuitorilor distrugand reservele lor vitale de apă și energie.
Decreșterea și depopularea Californiei domină gândirea clasei tehnocrate și a yupilor urbani din vest, fără nicio atenție față de suferința cauzată pe parcurs.
China, pe de altă parte, a construit patru dintre cele mai mari zece baraje hidroelectrice din lume în ultimii 25 de ani, iar pe 14 iunie 2022, Power China a dezvăluit planurile de a construi 200 de hidrocentrale noi, care generează 270 GW de energie până în 2025.
În timp ce organizatiile “verzi” din vest au fost antrenate să se gândească doar la deconstruirea civilizației industriale pentru a salva deșerturile, sau distrugerea terenurilor arabile prin răspândirea panourilor solare pe milioane de acri, crescând astfel atât căldura, cât și deșerturile fără viață de pe pământ, conceptul de „verde” în Eurasia implică aducerea de viață în deșerturi.
Privind recenta descoperire surpriză a NASA conform căreia biomasa lumii a crescut cu peste 5% datorită în mare măsură activității economice a Indiei și Chinei, faptul că aparent conflictul dintre aspirațiile omenirii de a crește față de sănătatea ecosistemelor apare încet în atmosferă. este o himeră.
Faptul evident că dioxidul de carbon se întâmplă să fie considerat de către toată viața pe bază de clorofilă un aliment delicios, de asemenea, nu trebuie pierdut în graba si furia de a demoniza CO2.
Datele Observatorului Pământului NASA au demonstrat că creșterea vastă a biomasei globale este determinată în primul rând de proiectele de apă și dezvoltare la scară largă conduse de China și India.
Coridorul de Nord: În prezent, cel mai dezvoltat și utilizat dintre cele trei coridoare care alcătuiesc Inițiativa de 4 trilioane de dolari Belt and Road (alias: Noul Drum al Mătăsii), este format din căi ferate și conducte care circulă din China către Kazahstan, Rusia și Europa. Unii geopoliticieni atlantiști ar dori să vadă acest coridor închis pentru a izola și mai mult rutele de transport și comerciale ale „noului inamic” Rusia.
Coridorul sudic: mai puțin dezvoltat, dar totuși important, acest coridor implică construirea de conexiuni feroviare continue din China către Pakistan, Afganistan, Iran, Irak, Siria, Liban și eventual Turcia, înainte de a ajunge în Europa prin porturile din Liban și Siria și prin intermediul conexiuni terestre în Turcia.
Această rută are potențialul de a promova pacea durabilă și reconstrucția în țările din Asia de Vest și ar putea fi extinsă pentru a integra și industrializa statele din Golful Persic prin proiecte feroviare de mare viteză la scară largă, cum ar fi 2000 km Golful Persic-Marea Roșie de cale ferată de mare viteză și de a grăbi perspectivele de dezvoltare în Cornul Africii strategice.
Coridorul de Mijloc: Cea mai complicată, dar nu mai puțin esențială dintre aceste artere este Ruta Internațională de Transport Transcaspică (TITR), denumită „Coridorul de Mijloc” și oferă tranzit feroviar și maritim multimodal de mărfuri din China către Europa prin Kârgâzstan, Turkmenistan, Azerbaidjan, Armenia, Georgia și Turcia.
Deși această cale implică cea mai scurtă distanță, apar complicații și costuri suplimentare odată cu procesul complex de tranziție de la rutele terestre la cele maritime prin porturile din Marea Caspică.
În ultimele luni, națiunile de-a lungul Coridorului de Mijloc au lucrat pentru a-și armoniza interesele și pentru a-și coordona eforturile de a exploata, procesa și muta resursele energetice din Marea Caspică (care conține a patra cea mai mare rezervă de gaze naturale din lume).
La 30 martie 2022, a fost semnat un acord patrulater între Turcia, Azerbaidjan, Kazahstan și Georgia pentru a avansa în construcția sistemului feroviar Baku-Tbilisi-Kars, a conductei Baku-Tbilisi-Ceyhan și a gazoductului național transanatolian (TANAP). ), care este deja în funcțiune. TANAP face parte din coridorul sudic mai mare de gaze, care implică șapte țări și constă din 3500 km de conducte în valoare de 35 de miliarde de dolari.
Pe lângă cele trei coridoare principale est-vest care leagă China de vest, mult așteptatul Coridor Internațional de Transport Nord-Sud (INSTC) Rusia-Azerbaidjan-Armenia-Iran-India a cunoscut, de asemenea, o creștere semnificativă în ultimii ani, cu o creștere suplimentară la est. extinde acum din Rusia până în Kazahstan, Turkmenistan, Kârgâzstan, Iran și India.
Coridorul Internațional de Transport Nord-Sud se întinde de la nordul Rusiei până în India, cu zeci de coridoare secundare, conducte, feroviare și zone industriale de-a lungul drumului, care este sincronizat cu Noul Drum al Mătăsii, în mod tipic est-vest.
Odată ce mărfurile din Rusia ajung în Iran prin ramurile de vest sau de est ale INSTC, acestea pot fi livrate pe piețele din India, Asia de Sud și Africa de Est prin porturile Chabahar și Bandar Abbas din Oceanul Indian.
Spre deosebire de afirmațiile unor analiști afiliați Consiliului Atlantic, in baza unei asumptii de joc cu sumă zero. coridoarele BRI est-vest și INSTC nord-sud sunt extrem de sinergice și unite într-o perspectivă strategică mare pentru creșterea și integrarea eurasiatică extinsă într-o ordine mondială multipolară.
Efectele acestor categorii de programe implică
1) împuternicirea națiunilor suverane în opoziție cu băncile centrale privatizate,
2) ridicarea oamenilor la standarde de trai mai bune cu o inteligență mai bună,
3) creșterea abundenței mai degrabă decât a penuriei,
4) inducerea cooperării pașnice în loc de diviziune si programe de cucerire folosite de imperii din timpuri imemoriale.
La concurentă cu BRI, acest sistem de operare multipolar sănătos, a fost introdus in vest un concept jalnic numit „Build Back Better”.
Termenul des repetat a fost definit în mod ambiguu, dar a fost îmbrățișat de liderii tehnocrați ai statelor atlantiste, inclusiv de Joe Biden din SUA, Justin Trudeau din Canada, Boris Johnson din Marea Britanie și Ursula von der Leyen din UE.
Conceptul a fost ulterior rebrandat drept „Build Back Better for the World” (B3W).
În ciuda imaginii sale căldute și neclare, Global Green New Deal și B3W nu au reușit să câștige tracțiune din cauza lipsei de planuri de acțiune concrete sau de detalii despre cum să finanțeze și să demonstreze viabilitatea marii viziuni.
În mod similar, în martie 2021, Biden și Boris Johnson au dezvăluit un nou program numit „Inițiativa Centura Verde”, pe care l-au descris ca pe un răspuns la Inițiativa Centura și Drumul a Chinei(BRI). Când au fost solicitate detalii despre cum să se facă finanțarea investițiilor de 3.000 de miliarde de dolari necesare pentru a face „tranziția verde” către o lume dependentă de panouri solare și mori de vânt, nu au fost furnizate detalii.
Încă o dată, conceptul era subdefinit, dar imaginea prezentată era una a unei revoluții verzi care se aștepta să inaugureze o nouă eră a „infrastructurii curate, zero carbon”, condusă de utopicii ordinei bazate pe reguli din vestul transatlantic.
În cadrul branding-ului B3W, „Global Green New Deal” a fost adesea celebrat ca un concept promitător dar neclar, pe care fostul guvernator al Băncii Angliei, Mark Carney, l-a anunțat ca o renaștere de 130 de trilioane de dolari într-o era post-hidrocarburi.
În septembrie 2021, Ursula von der Leyen din UE a anunțat „Global Green Gateway” ca răspuns al Europei la BRI; totuși, această inițiativă a fost criticată pentru ignorarea sutelor de mii de ingineri pregătiți de China în Africa în ultimul deceniu și pentru proiectarea practicilor istorice de împrumut prădător ale Europei asupra Chinei.
Von der Leyen a declarat: „Vrem să creăm legături și nu dependențe… Nu are sens ca Europa să construiască drumuri între o mină de cupru deținută de chinez și un port deținut de chinez”.
Global Green Gateway nu a reușit să propună un mecanism sau proiect viabil de împrumut și a dispărut în ceată, similar cu Build Back Better și Global Green New Deals de dinainte.
La 26 iunie 2022, situația globală s-a schimbat dramatic, deoarece intervenția militară a Rusiei în Ucraina avea deja patru luni, iar ridicarea unei noi Cortine de Fier care încerca să desprindă Europa atât de Rusia, cât și de China era în plină desfășurare. În ciuda acestor evoluții, cererea ca națiunile să aibă acces la energie și alimente la prețuri accesibile și fiabile a crescut mai mult ca niciodată.
Ca răspuns, Casa Albă a lansat cel mai nou rebranding al lui B3W sub forma unui program condus de G7, acum intitulat „Parteneriatul pentru infrastructură și investiții globale”.
Acest program a promis 600 de miliarde de dolari pe cinci ani națiunilor beneficiare din Africa, Asia de Sud-Vest, America Latină, Asia de Est și Europa de Est pentru a construi infrastructură digitală, telecomunicații, energie verde și infrastructură soft, cu accent pe echitatea de gen.
Scopul acestui program a fost de a oferi națiunilor sărace o alternativă la presupusele ambiții de împrumut prădător ale Chinei; cu toate acestea, prea puține dintre națiunile cărora li s-a oferit această „plută de salvare” și-au arătat interesul până acum.
Inițiativa Belt and Road a câștigat deja o mare parte din Africa, deoarece căile ferate, porturile și alte infrastructuri conectate prin BRI oferă o gură de aer proaspăt națiunilor ținute de mult ostatice de condițiile FMI/Băncii Mondiale.
Pakistanul și o mare parte din Asia de Sud-Vest sunt, de asemenea, din ce în ce mai mult la bordul BRI prin coridorul economic China-Pakistan în creștere.
Douăzeci de state arabe au consolidat proiecte masive de infrastructură BRI în ultimii trei ani, Iranul finalizând un acord de 400 de miliarde de dolari cu China în iulie 2021, iar chiar state marionete controlate de vest, cum ar fi Turcia și Arabia Saudită, realizând lipsa lor de viitor în ordinea unipolară în colaps au profitat de oportunitatea de a se alătura Noului Drum al Mătăsii.
În plus, o mare parte din America Latină s-a alăturat, de asemenea, cu proiecte de infrastructură de sute de miliarde de dolari, China deținând participații de control în peste 40 de porturi strategice din America Latină.
Deși China este adesea acuzată de furt intelectual, realitatea este că a început să depășească în mod clar națiunile occidentale, devenind un pionier la toate nivelurile științei și tehnologiei.
China înregistrează acum mai multe brevete decât SUA, a devenit liderul de ultimă oră al ingineriei feroviare de mare viteză cu peste 30.000 km (SUA au mai puțin de 200 km, iar Canada nu are),
Creșterea rețelei feroviare de mare viteză a Chinei este hiperbolică, deoarece nu a existat în 2001 și a crescut la 30.000 km pană la acest moment,
China a stabilit recorduri pentru construirea de poduri, tuneluri, precum și gestionarea apei, calcul cuantic, AI, telecomunicații avansate și chiar științe spațiale, devenind prima națiune care a aterizat vreodată pe partea îndepărtată a Lunii cu intenția de a extrage heliu. 3 și să dezvolte baze permanente pe Lună alături de Rusia în următorul deceniu.
Unificarea programului spațial al Chinei, dezvoltarea lunară și agenda lui Marte, care sunt integrate cu Rusia, nu sunt legate întâmplător de angajamentul Chinei de a profita de resursele abundente de heliu-3 ale Lunii, care sunt aproape inexistente pe pământ din cauza câmpului magnetic intens al planetei noastre.
Jurnalistul științific Jeremy Beck a scris despre programul spațial/fuziune al Chinei în următorii termeni: „Profesorul Ouyang Ziyuan, om de știință șef al Programului chinezesc de explorare lunară (CLEP), a spus că Luna este atât de bogată în He-3, încât acest lucru ar putea „rezolva cererea de energie a umanității pentru cel puțin 10.000 de ani”.
În timp ce vorbea despre rezervele Lunii de fier și alte metale, Ziyuan a atras atenția în special asupra He-3, pe care l-a numit „un combustibil ideal pentru energia de fuziune nucleară, următoarea generație de energie nucleară”.
El a adăugat: „Se estimează că rezervele de heliu-3 de pe Pământ se ridică la doar 15 tone, în timp ce 100 de tone de heliu-3 vor fi necesare în fiecare an dacă tehnologia de fuziune nucleară este aplicată pentru a satisface cererea globală de energie. Luna, pe de altă parte, are rezerve estimate între unu și cinci milioane de tone”.
Dacă oricare dintre faptele elementare de mai sus în jurul proiectelor economice construite în Eurasia ar fi mai bine cunoscut în peisajul media occidental cat si est european, cred că ar fi mult mai dificil fie să:
1) să demonizăm Rusia sau China ca fiind cauza problemelor noastre, fie
2) presupuneți că alianța multipolară este doar o altă opoziție controlată, fixată de agenda de depopulare, angajată în sclavia globală.
Acum că am observat ce fac de fapt China, Rusia, India și alți membri ai alianței multipolare, cum o fac și de ce, sperăm că a devenit mai clar că sistemul de operare eurasiatic/multipolar este incompatibil cu vechea formulă de depopulare, de război și sclavie folosite de oligarhii de mii de ani.
Având un sentiment al dinamicii economice fizice care modelează atât sistemele deschise cât și cele închise în luptă peste contururile epocii viitoare post-globalizare, suntem acum bine poziționați să revizuim conceptele concurente de regionalizare, „uniuni vamale” și „ordine mondială”. care au modelat întreaga amploare a secolului al XIX-lea, al XX-lea și începutul secolului XXI.
Cunoscand cele de mai sus este mai usor să comparăm conceptele de „regionalizare”, așa cum sunt exprimate de capcanele toxice anti-state ale NAFTA sau ale Uniunii Europene, în contrast cu asociațiile si organizatiile afiliate la alianța multipolară, cum ar fi Uniunea Economică Eurasiatică, Parteneriatul Economic Regional al Chinei, Noul Drum al Mătăsii, BRICS, SCO, ASEAN, MERCURSOR, CELAC și Uniunea Africană.Toate aceste organizatii aduna impreuna 136 de natiuni angajate in proiect, doritoare de pace, de dezvoltare armonioasa si bună stare.
Atlanta 23/11/2024
De adevarul dramelor chinezilor si de ceea ce ii face nebuni, de au inceput sa se atace intre ei, te doare de fapt in krr, trolule „sluga adevarului” (sluga a propagandei sfidatoare):
16.11.2024
„Atac cu cuțitul în China: un student a ucis opt oameni și a rănit alți 17.‟
https://www.digi24.ro/stiri/externe/atac-cu-cutitul-in-china-un-student-a-ucis-opt-oameni-si-a-ranit-alti-17-3008979
.
18.11.2024
„Două atacuri în masă au zguduit China, în doar o săptămână. Comentariile populaţiei au fost cenzurate rapid de autorităţi.‟
https://adevarul.ro/stiri-externe/china/doua-atacuri-in-masa-au-zguduit-china-in-doar-o-2402352.html
.
19 noiembrie 2024
„Violență scăpată de sub control în China. Atac cu mașina în mulțime‟
https://evz.ro/violenta-scapata-de-sub-control-in-china-atac-cu-masina-in-multime.html
.
Si in Romania ai fost in tinerete activist la Uniunea Tineretului Comunist, nu-i asa?
Gargara unui gargaragiu de tipul activistilor comunisti!
Perfect!
QED!
*Însă, ca un cititor de rand, eu as mai adauga langă Kina si deja vasala ruSSie cateva entitati ce tin aproape: Cambodgia, Mianmar si Coreea de Nord, dictatura personala a singurului obez din țară, tuns cu tesla!
Conducerea Irakului din anii 90 privea empatica, doar, ca mor copii, in urma embargoului? Este vorba despre acelasi Irak care ……….
„Trupele iraniene au capturat localitatea Halabja, și ulterior o bună parte din provincie. Ca urmare a acestei înfrângeri severe, Saddam Hussein a dispus execuția a numeroși ofițeri superiori în martie-aprilie 1988. Iranienii și-au continuat ofensiva, ocupând un teritoriu de 1040 km2 și făcând 4000 de prizonieri, apropiindu-se rapid de Dukan. Disperați, irakienii au recurs la arme chimice, interzise de tratatele internaționale, declanșând cel mai nimicitor atac chimic de la începutul războiului. Anterior mai utilizaseră gaze toxice, dar nu pe scară atât de largă. Garda Republicană irakiană a lansat 700 de obuze cu încărcătură chimică, în timp ce diviziile de artilerie au lansat la rândul lor câte 200-300 obuze de același tip. Rezultatul a fost formarea unui nor greu din gaze toxice, care a omorât sau a scos din luptă peste 60% din efective, distrugând complet a 84-a Divizie Iraniană. Drept răzbunare pentru cooperarea cu iranienii, Irakul a lansat un masiv atac chimic asupra populației civile kurde din localitatea Halabja, ocupat recent de iranieni, omorând mii de oameni, printre care multe femei și copii. Iranul a adus cu elicoptere jurnaliști din toată lumea să fotografieze orașul devastat de atacurile chimice irakiene. Imaginile cu sute de femei și copii morți pe stradă au făcut înconjurul lumii. În ciuda acestor dovezi evidente, din cauza colaborării economice și militare a țărilor occidentale cu Irakul, s-a ajuns ca Iranul să fie acuzat în mass-media occidentală de aceste atacuri chimice, deși acesta nu dispunea de astfel de arme. În 17 aprilie 1988, Irakul a lansat Operațiunea Ramadan Mubarak, un atac prin surprindere contra celor 15 000 de soldați iranieni, majoritatea trupe Basij, ce apărau peninsula al-Faw, ocupată anterior. Precedat de operațiuni de diversiune în spatele liniilor iraniene, concomitent cu un puternic foc de baraj de artilerie, trupele irakiene au luat cu asalt peninsula. Toate pozițiile iraniene, puncte de comandă, depozite de muniție, puncte fortificate, au fost atacate cu iperită (gaz muștar), gaze toxice neuro-paralizante și artilerie convențională. În 48 de ore, toți combatanții iranieni au fost omorâți sau alungați din peninsulă. Și de această dată, succesul irakian s-a datorat folosirii pe scară largă a armelor chimice, interzise de tratatele internaționale. În cursul atacurilor cu gaze toxice, soldații irakieni au fost protejați de un antidot. Cu toate acestea, pierderile irakiene au fost și ele extrem de ridicate. Tactica irakiană a fost de a satura avangarda forțelor iraniene prin bombardamente de artilerie cu cianuri și gaze neuro-paralizante, în timp ce bombardierele lansau în adâncimea frontului rachete cu gaz muștar, extrem de persistent, pentru a tăia retragerea soldaților iranieni.[31] Presat de aceste pierderi grele, Conducătorul Suprem al Iranului, Ayatollahul Khomeini a numit în fruntea forțelor armate un cleric, Ali Akbar Hashemi Rafsanjani. Acesta a ordonat un contra-atac prin surprindere asupra trupelor irakiene, care a și fost declanșat în 13 iunie 1988. Extrem de bine coordonat, atacul a ajuns să amenințe chiar palatul prezidențial din Bagdad. Irakienii au recurs din nou la gaze otrăvitoare, cu care au reușit să stopeze ofensiva iraniană. În 18 iunie 1988, Irakul a declanșat Operațiunea Forty Stars, în cooperare cu luptători aparținând organizației Mujahideen-e-Khalq (MEK), în apropiere de Mehran. În urma acestei acțiuni, în care au avut loc 530 intervenții aeriene și s-au utilizat masiv gaze neuro-paralizante, forțele iraniene au fost zdrobite, o divizie a Gărzilor Revoluționare fiind aproape distrusă. Orașul Mehran, re-capturat de la iranieni, a fost ocupat de forțele MEK. De asemenea, Irakul a atacat orașe iraniene și obiective economice, incendiind 10 instalații petroliere. În 25 mai 1988, Irakul a declanșat prima din cele patru operațiuni Tawakalna ala Allah (Credință în Dumnezeu). Operațiunile au constat în baraje de artilerie, printre cele mai puternice din istorie, urmate de atacuri chimice. Mlaștinile din zonă, fiind secate în prealabil, aceasta a permis înaintarea ușoară a tancurilor irakiene, forțând luptătorii iranieni să se retragă. A doua operațiune s-a desfășurat contra apărătorilor iranieni ai insulei Majnoon. Din nou au fost utilizate gaze toxice, majoritatea soldaților iranieni fiind omorâți.”
Puțin Sarin, unii impotriva celorlalti, … asa de control!